search
ΠΕΜΠΤΗ 27.06.2024 16:37
MENU CLOSE

Euro 2024: Ζωντανή με buzzer beater στο 95′ η Σερβία, το χάλασε στη Σλοβενία!

20.06.2024 18:19
servia-new

Ο Λούκα Γιόβιτς ήρθε ως από μηχανής Θεός στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων για να δώσει έναν ανέλπιστο βαθμό στη Σερβία ισοφαρίζοντας σε 1-1 την Σλοβενία, που είχε προηγηθεί με γκολ του Κάρνιτσνικ (69΄) στην «Αλιάντζ Αρένα» του Μονάχου.

Το αποτέλεσμα στο βαλκανικό ντέρμπι του 3ου ομίλου (2η αγωνιστική) άφησε ανικανοποίητες τις δύο ομάδες, αφού οι Σλοβένοι είδαν τους τρεις βαθμούς να χάνονται δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, ενώ για τους «Πλάβι» ήταν ο πρώτος πόντος στη διοργάνωση μετά την ήττα από την Αγγλία στην πρεμιέρα και πλέον θα πρέπει να τα παίξουν όλα για όλα απέναντι στη Δανία.

Ένας αγώνας που είχε και… ελληνικό ενδιαφέρον, αφού με τους Σλοβένους ξεκίνησαν βασικοί οι παίκτες του Παναθηναϊκού Τσέριν, Σπόραρ, ενώ για τη Σερβία στο αρχικό σχήμα επιλέχθηκαν οι Α. Ζίβκοβιτς (ΠΑΟΚ), Μλαντένοβιτς (Παναθηναϊκός), ο οποίος αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Γκατσίνοβιτς!

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού οι Σέρβοι είχαν μια ανούσια κατοχή της μπάλας, αλλά ήταν οι Σλοβένοι που απείλησαν πρώτοι σε δύο περιπτώσεις, με το σουτ του Τσέριν στο 4΄ και την προσπάθεια του Μλάκαρ στο 8΄ να βρίσκουν σε πλήρη ετοιμότητα τον Ραΐκοβιτς.

Οι Σέρβοι φάνηκαν στον αγώνα για πρώτη φορά στο 27΄, όταν ο Όμπλακ απέκρουσε σε δύο χρόνους την κεφαλιά του Βλάχοβιτς, ενώ στο 31΄ ο Τάντιτς εκτέλεσε κόρνερ και ο Μίτροβιτς απέτυχε για εκατοστά να βρει την μπάλα.

Η φάση του πρώτου ημιχρόνου καταγράφηκε στο 37ο λεπτό, με τον Έλσνικ να σουτάρει μέσα από την περιοχή τραντάζοντας το αριστερό δοκάρι των Σέρβων και τον Σέσκο στο ριμπάουντ να σπαταλά τεράστια ευκαιρία για τους Σλοβένους.

Οι παίκτες του Στοΐκοβιτς προσπάθησαν να ανεβάσουν την πίεση στο δεύτερο μέρος, ξεκίνησαν πιο επιθετικά και στο 47΄ ο Μίτροβιτς ανάγκασε τον Όμπλακ σε απόκρουση με τα πόδια για να κρατήσει το «μηδέν».

Το ξέσπασμά τους πάντως δεν είχε διάρκεια, κι έτσι αφού στο 59΄ ο Ραΐκοβιτς απέκρουσε με το ένα χέρι σουτ του Σέσκο δέκα λεπτά αργότερα (69΄), μετά τη σέντρα του Έλσνικ από τα αριστερά, ο Κάρνιτσνικ στο δεύτερο δοκάρι νίκησε τον τερματοφύλακα των Σέρβων για το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα (72΄) η Σερβία έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση, όταν ο Μίτροβιτς πλάσαρε στέλνοντας την μπάλα στην οριζόντια δοκό του Όμπλακ.

Το 1-0, σε συνδυασμό με τον βαθμό που είχε αποσπάσει απέναντι στη Δανία, ώθησε τη Σλοβενία να οπισθοχωρήσει προς διαφύλαξη των κεκτημένων. Οι Σέρβοι πήραν την κατοχή αλλά αδυνατούσαν εμφανώς να διαχειριστούν την πίεση και χωρίς καθαρό μυαλό δεν μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Όμπλακ.

Μάλιστα, στο 79΄ ο Κάρνιτσνικ λίγο έλειψε να βρει και δεύτερο γκολ, αλλά το σουτ που επιχείρησε έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από την εστία του Ραΐκοβιτς. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η Σερβία κέρδισε κόρνερ, ο τερματοφύλακας Ραΐκοβιτς κατέβηκε στην εστία του Όμπλακ αλλά το buzzer beater ανήκε στον Γιόβιτς, που ισοφάρισε με κεφαλιά εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών.

Διαβάστε επίσης:

Κι επίσημα εποχή Ηλιόπουλου στην ΑΕΚ – Εγκρίθηκε η μεταβίβαση των μετοχών

Euro 2024: Ο Σακίρι έφερε την Ελβετία μια… ανάσα από τους «16» (Video)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης: «Ασημένιος» με πανελλήνιο ρεκόρ στα 800 μέτρα ελεύθερο ο Δημήτρης Μάρκος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 27.06.2024 16:37