ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 21:55
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα Τσίπρα για την ενότητα της Κεντροαριστεράς - Ο Ανδρουλάκης οδηγεί την κούρσα για τις κάλπες στο ΠΑΣΟΚ

20.06.2024 20:54

Καταλληλότερος για να ενώσει την Κεντροαριστερά εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση της GPO για το Star, στην οποία καταγράφονται οι συσχετισμοί των πολιτικών δυνάμεων.

Για πρώτη φορά μετα τις εκλογές η έρευνα της  GPO για το Star καταγράφει την άποψη της κοινής γνώμης για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.

Για την άμεση εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, το 66,4% λέει ναι και μάλλον ναι,  ενώ το 24,1% διαφωνεί.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, καταλληλότερος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θεωρείται ο Νίκος Ανδρουλάκης από το 20,7%, ο Χάρης Δούκας από το  16,5% , ο  Παύλος Γερουλάνος από το  13,3% και ακολουθούν ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Παύλος Χρηστίδης.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ,  ο Νίκος Ανδρουλάκης επιλέγεται από το 34,5%, ο Παύλος Γερουλάνος από το 17,7%, ο Χάρης Δούκας από το 17,2% και ακολουθούν ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Παύλος Χρηστίδης.

Η έρευνα αποτυπώνει  αναλυτικά τις απόψεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με  τις διεργασίες για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς.

Στο ερώτημα αν πρέπει να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ , μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ναι και μάλλον ναι απαντά  το 70,9%. Την ίδια απάντηση δίνει το  52,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια απάντηση δίνει το  52,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Μεταξύ των προσώπων που θεωρείται ότι μπορούν να ενώσουν την κεντροαριστερά πρώτος είναι ο Αλέξης Τσίπρας με 19% , δεύτερος ο Στέφανος Κασσελάκης με 10,6%, τρίτος  ο Νίκος Ανδρουλάκης με 10,4%, τέταρτος  ο Χάρης Δούκας με 9,3% και ακολουθούν ο Παύλος Γερουλάνος, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και  ο Παύλος Χρηστίδης. Το υψηλότερο ποσοστό, 28,9%  συγκεντρώνει  η αυθόρμητη απάντηση «κανένας από αυτούς».

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πρώτος έρχεται και πάλι  ο Αλέξης Τσίπρας  που συγκεντρώνει 45,6%,  ενώ  ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 27,2%.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ  πρώτος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης  με 32,2% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 13.2%.

Τέλος, η έρευνα αποτυπώνει  τα αίτια της υψηλής αποχής στις ευρωεκλογές,  αλλά και την άποψη των πολιτών για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Το 50,3% δηλώνει ότι απείχε από τις ευρωεκλογές  για πρακτικούς λόγους όπως η υγεία, η εργασία και η απόσταση. Το 58,3%  αξιολογεί αρνητικά και μάλλον αρνητικά τον ανασχηματισμό,  ενώ το 33,8% τον αξιολογεί θετικά και μάλλον θετικά.

Το 58,3%  αξιολογεί αρνητικά και μάλλον αρνητικά τον ανασχηματισμό,  ενώ το 33,8% τον αξιολογεί θετικά και μάλλον θετικά.

Διαβάστε επίσης:

Πατέλης απαντά στην ομοφοβική επίθεση Στίγκα: «Σιγά μην φοβηθώ» – Αντίδραση και από το ΠΑΣΟΚ

Tροπολογία ΣΥΡΙΖΑ: Να μπαίνουν στο «πόθεν έσχες» των πολιτικών και οι ρυθμίσεις των δανείων τους

Χαρίτσης: «Η συζήτηση για την Κεντροαριστερά γίνεται με τους χειρότερους δυνατούς όρους – Να αποσυρθεί η τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ» (video)

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 21:55
Exit mobile version