search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 11:48
MENU CLOSE

Απόστολος Λύτρας: Πρώτη νύχτα στη φυλακή – Το επισκεπτήριο και το πρόγραμμα που θα ακολουθεί

20.06.2024 23:59
litras-12

Το πρώτο του βράδυ περνάει στη φυλακή ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του και την παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί από τη Δικαιοσύνη.

Ο γνωστός ποινικολόγος κρίθηκε προφυλακιστέος, καθώς η σύζυγός του και κακοποιημένη Σοφία Πολυζωγοπούλου υπέβαλε τα ξημερώματα της Τετάρτης μήνυση, υποστηρίζοντας πως είχε παραβιάσει τους όρους που του είχαν τεθεί μετά τον ξυλοδαρμό.

Ο Απόστολος Λύτρας οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης στα δικαστήρια για την εκτέλεση του εντάλματος και ακολούθως μεταφέρθηκε με περιπολικό στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού διενεργήθηκε τεστ για κορωνοϊό, όπως επιβάλουν οι διαδικασίες, στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην ΣΤ’ Πτέρυγα του Κορυδαλλού (αποκαλούμενη και ως VIP πτέρυγα καθώς σε αυτήν κατά καιρούς έχουν κρατηθεί άτομα που έχουν απασχολήσει έντονα την επικαιρότητα).

Το πρόγραμμα του επισκεπτηρίου

Τις επόμενες ημέρες, ο κ. Λύτρας θα ακολουθήσει κανονικά το πρόγραμμα των φυλακών, όπως όλοι οι κρατούμενοι.

Θα έχει τη δυνατότητα επισκεπτηρίου και συχνή επικοινωνία με τον δικηγόρο του, καθώς σύμφωνα με παραγγελία του Άρειου Πάγου, η διαδικασία έως την πρεμιέρα της δίκης θα πραγματοποιηθεί κατά προτεραιότητα, μιας και ο ποινικολόγος είναι κατηγορούμενος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος της συζύγου του.

Μέχρι στιγμής, τον Απόστολο Λύτρα έχουν επισκεφθεί δύο άνθρωποι. Πρόκειται για τον δικηγόρο του και την αδερφή του, η οποία μεταξύ άλλων του πήγε στη φυλακή και τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί ο ποινικολόγος.

Την ίδια ώρα πάντως, έρχονται στο φως δεδομένα που δείχνουν ότι βρισκόταν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, με ακίνητά του να βγαίνουν σε πλειστηριασμό, ενώ από τα μηνύματα που δημοσιοποιήθηκαν φάινεται ότι σε δεινή οικονομική κατάσταση περιέρχονται και οι συνεργάτες στο γραφείο του, καθώς από τη στιγμή που εκείνος συνελήφθη «δεν μπήκε στο γραφείο ούτε ένα ευρώ».

Η κατάθεση του αστυνομικού για τον διάλογο νυν και πρώην συζύγου

Τον δρόμο της δικαιοσύνης πήρε η υπόθεση του ξυλοδαρμού της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον σύζυγός της Απόστολο Λύτρα, με την προφυλάκιση του δικηγόρου, μετά την παραβίαση των περιοριστικών όρων από μέρους του, με βάση όσα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης ανάμεσα στην σύζυγό του και πρόσωπα του συγγενικού περιβάλλοντος του κ. Λύτρα.

Χαρακτηριστική ήταν η κατάθεση του αστυνομικού-σκοπού που ήταν μπροστά στο περιστατικό, ο οποίος φέρεται να περιγράφει και τον διάλογο της συζύγου του και της πρώην συζύγου του στο σπίτι του ζευγαριού στο Γέρακα.

Σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού η Σοφία Πολυζωγοπούλου απευθυνόμενη στην πρώην σύζυγο του ποινικολόγου φέρεται να της είπε «γιατί παίρνεις το μέρος του ενώ τα έχεις πάθει κι εσύ».

Συγκεκριμένα, όπως κατέθεσε ο αστυνομικός περιγράφοντας το επεισόδιο στην οικία Λύτρα το βράδυ της περασμένης Τρίτης, «περί ώρα 21.55 ακόμα ο συνάδελφος απογευματινής αλλαγής στο σημείο, προσήλθε πεζός ένας κύριος με κοστούμι, όποιος δεν μας μίλησε καθόλου και πήγε να μπει μέσα στο σπίτι. Τον ρωτήσαμε ποιος είναι και τι θέλει κι εκείνος αποκρίθηκε ότι είναι συνεργάτης της οικογένειας και ότι έχει μιλήσει, υπονοώντας ότι έχει συνεννοηθεί με την κυρία Πολυζωγόπουλου. Τότε χτύπησα το κουδούνι για να λάβουμε οδηγίες σχετικά με το άτομο, πλην όμως ουδείς αποκρίθηκε. Όσο αναμένουμε την απάντηση από την οικία ο έτερος συνάδελφος αποχώρησε και μετά από 2 λεπτά προσήλθαν στο σημείο δύο κύριες. Απευθύνθηκα σε αυτές και τις ρώτησα για ποιο λόγο βρίσκονται εδώ, ενημερώνοντάς τες ότι δεν μπορεί να εισέλθει κάνεις την οικία. Τότε η νεαρή κοπέλα εκ των δύο μου απάντησε ότι μένει εδώ και πως έχει τα κλειδιά, ενώ μου έδειξε αντίγραφο ταυτότητας που έφερε το ίδιο επίθετο με τον γνωστό ποινικολόγο και της απάντησα πως εάν είναι να μπει κάποιος απ’ τους τρεις θα μπει μόνο η κοπέλα και ότι ακόμα περιμένω απάντηση από το κουδούνι για τον κύριο».

Τότε, με τα κλειδιά της η κοπέλα άνοιξε την αυλόπορτα για να μου αποδείξει ότι όντως είναι κάτοικος της οικίας, λέγοντάς μου άλλη μια φορά ότι θέλει να πάρει τα πράγματά της. Τη στιγμή που άνοιξε η πόρτα, ήρθαν και οι τρεις στον αύλειο χώρο και τους φώναξα «σας παρακαλώ περάστε έξω». Εκείνη τη στιγμή ένας κύριος μεγάλης ηλικίας, ο όποιος βρισκόταν κι αυτός στην αυλή, άρχισε να φωνάζει «γιατί τους άφησες να μπουν;». Συνέχισα να δίνω εντολές στους τρεις να βγουν έξω και ταυτόχρονα εξήγησα στον κύριο μεγάλης ηλικίας ότι η κοπέλα κατοικεί εδώ. Όταν ο κύριος αυτός μου απάντησε ότι ούτε η κοπέλα μένει εδώ και να περάσουν όλοι έξω, τότε επανέλαβα ακόμα πιο έντονα την εντολή «περάστε όλοι έξω και η νεαρή δεσποινίς». Τελικώς ακολούθησαν τις οδηγίες μου, εξήλθαν της αυλής και ασφάλισαν την πόρτα και ο κύριος που ήταν μέσα μου είπε να μην μπει κανείς όπως έχει δοθεί εντολή. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε εμφανιστεί η κυρία Σοφία για να λάβω επίσημες οδηγίες.

Ο αστυνομικός σημείωσε στην κατάθεσή του ότι εκείνη την ώρα ειδοποιήθηκε πως χτύπησε το κουμπί πανικού.

«Μετά από λίγο εξήλθε από την οικία η κυρία Σοφία, ο κύριος μεγάλης ηλικίας που ήταν μέσα στο σπίτι και ταυτόχρονα πλησιάσανε οι προηγούμενοι τρεις οπότε και ξεκίνησαν αντεγκλήσεις αναμεταξύ τους όπου χαρακτηριστικά παραθέτω κάποιες από τις στιχομυθίες που έγιναν. “Γιατί έρχεστε στο σπίτι μου; Γιατί μου το κάνετε αυτό;” είπε η κυρία Σοφία και ο πατέρας της έλεγε “γιατί έρχεστε εδώ; Δεν βλέπετε σε τι κατάσταση είναι η κόρη μου;”».

Οι δύο κύριες αποκρίνονταν «γιατί δε μας αφήνεις να πάρουμε τα πράγματα, εμείς είμαστε μαζί σου και το ξέρεις». Τότε η Σοφία είπε, απευθυνόμενη στην μεγαλύτερη κυρία, «γιατί παίρνεις το μέρος του ενώ τα έχεις πάθει κι εσύ», ενώ βρισκόταν σε σοκ. Μου δήλωσε ότι θέλει να τους κάνει μήνυση και μετά από λίγο κατέρρευσε από τη φόρτιση. Τη σήκωσα στην αγκαλιά μου και τη μετέφερα εντός της αυλής και της πρόσφερα λίγο νερό».

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα όταν κατέθεσε ως μάρτυρας υπέρ του τη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι σε ό,τι αφορά τη μεταξύ τους διένεξη στο παρελθόν, ανακάλεσε την καταγγελία που είχε κάνει εναντίον του όταν η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο.

Διαβάστε επίσης:

Πάρνηθα: Συννελήφθησαν οι 5 δράστες που ξυλοκόπησαν και μαχαίρωσαν εθελοντές

Ρόδος: Οριστικό λουκέτο για το beach bar με τις παράνομες ξαπλώστρες στη θάλασσα

Συνελήφθη ένα άτομο για την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 11:46