search
ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 07:14
MENU CLOSE

Απόστολος Λύτρας: Στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών ο ποινικολόγος, αναμένεται η προφυλάκισή του (Video)

20.06.2024 09:57
Untitled design

Μαίνονται οι εξελίξεις στην υπόθεση του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα, ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης παραδόθηκε στις αρχές μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του.

Λίγο πριν τις 9 το πρωί της Πέμπτης (20.06.24) ο Απόστολος Λύτρας αναχώρησε από τα κρατητήρια της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου παρέμεινε όλη τη νύχτα, για να οδηγηθεί στην Ευελπίδων και στον εισαγγελέα.

Λίγο αργότερα πέρασε την πόρτα του εισαγγελέα εκτελέσεων ποινών, χωρίς τον δικηγόρο του, για να εκτελεστεί το ένταλμα και να οδηγηθεί στη φυλακή.

Παραβίαση των όρων

Η δικαστική λειτουργός έκρινε ότι παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι, που είχαν επιβληθεί στον ποινικολόγο μετά την απολογία του για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακρίτρια αντικατέστησε τη διάταξη που εξέδωσε τη Δευτέρα με την οποία αποφάσιζε να τον αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους, με διάταξη για προσωρινή κράτηση.

Επί της ουσίας, η ανακρίτρια έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς της πλευράς της 37χρονης συζύγου του Αποστόλου Λύτρα, ότι από χθες το βράδυ έχουν παραβιαστεί οι περιοριστικοί όροι που του έχουν επιβληθεί και γι’ αυτό ενημερώθηκε επίσημα από τη δικογραφία που της εστάλη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Είχε προηγηθεί η άσκηση ποινικής δίωξης -σε βαθμό πλημμελήματος- για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απειλή, σε βάρος της πρώην συζύγου του ποινικολόγου.

Ο ίδιος πάντως με δηλώσεις του, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έστειλε απειλητικό μήνυμα στη σύζυγό του. Συγκεκριμένα, μιλώντας στους δημοσιογράφους όταν πήγε να παραδοθεί, ανέφερε: 

«Ακουσα ότι βγήκε ένταλμα σύλληψης και ήρθα μόνος μου. Δεν έχω καμία σχέση με το χθεσινοβραδινό. Πραγματικά απορώ. Ήταν μια πρωτοβουλία της κόρης μου επειδή χρειαζόταν χρήματα γιατί έπρεπε να ταξιδέψει η αδερφή της στην Κύπρο. Έχοντας μια άριστη σχέση με την Σοφία, την σύζυγό μου δεν πίστεψαν ότι μπορεί να συμβεί κάτι. Υπήρχε ένα μήνυμα ότι θα περάσει η Εύα να πάρει κάποια πράγματα. Της έστειλα ένα μήνυμα αλλά δεν απάντησαν. Λόγω της άριστης σχέσης που υπήρχε θεώρησαν ότι δεν θα γίνει τίποτα. Το ίδιο και με την πρώην σύζυγό μου και τον Γιώργο τον δικηγόρο»

Στις 27 Ιουνίου μετά από αναβολή η δίκη της πρώην συζύγου του ποινικολόγου

Στο μεταξύ, αναβολή για τις 27 Ιουνίου έδωσε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στην δίκη της πρώην συζύγου του Αποστόλου Λύτρα που κατηγορείται για διατάραξη οικιακής ειρήνης και απειλή, μετά από μήνυση της νυν συζύγου του ποινικολόγου, για το περιστατικό που έγινε χθες το βράδυ στο σπίτι του ζευγαριού.

Η πλευρά της είπε στο δικαστήριο ότι η μηνύτρια είναι βαριά τραυματισμένη, μετά τον ξυλοδαρμό της από τον σύζυγό της και ότι αδυνατεί να παραστεί στην δίκη για να καταθέσει.

Η πλευρά της μηνύτριας ζήτησε από το δικαστήριο να επιβάλει περιοριστικό όρο στην κατηγορούμενη πρώην σύζυγο, ώστε να μην πλησιάζει το σπίτι της. Το δικαστήριο ωστόσο αποφάνθηκε ότι τα αδικήματα που βαρύνουν την κατηγορούμενη και το πλαίσιο ποινής που προβλέπεται για αυτά, δεν επιτρέπουν την επιβολή περιοριστικών όρων.

Oι επίμαχες συνομιλίες στο Viber

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν οι επίμαχες συνομιλίες που έγιναν σε ομαδική στην εφαρμογή viber μεταξύ του Απόστολου Λύτρα, της Σοφίας Πολυζωγοπούλου και συνεργατών τους.

Όπως έχει γίνει γνωστό από τον συνήγορό της, Θέμη Σοφό, έβαλαν την κακοποιημένη γυναίκα σε ομαδική στο viber, όπου ο Απόστολος Λύτρας της έστελνε μηνύματα.

Όπως τόνισε ο Θέμης Σοφός, τόσο η προσέγγιση μέσω μηνυμάτων όσο και η παρουσία της πρώην συζύγου Λύτρα στο σπίτι της κυρίας Πολυζωγοπούλου στον Γέρακα αποτελούν παράβαση των περιοριστικών όρων από την πλευρά του Απόστολου Λύτρα.

Στα μηνύματα, ο Απόστολος Λύτρας ζητά συγγνώμη από τη Σοφία Πολυζωγοπούλου, ενώ στις συνομιλίες εμφανίζονται και συνεργάτες του να αναφέρονται σε απλήρωτους υπαλλήλους.

«Πραγματικά δεν έχω λόγια να πω» γράφει ο Απόστολος Λύτρας σε μήνυμα και ζητά επανειλημμένα συγγνώμη, λέγοντας ότι θα μπει σε θεραπευτικό πρόγραμμα.

Η ίδια η Σοφία Πολυζωγοπούλου κατέθεσε ότι ο Απόστολος Λύτρας στις 17/6, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, της έστειλε μηνύματα και η ίδια τον μπλόκαρε.

Την επομένη, 18/6, ένας συνεργάτης τους στο δικηγορικό γραφείο την έβαλε σε group στο Viber, όπου της έστελνε μηνύματα ο Απ. Λύτρας, λέγοντας ότι προσπαθούν να πάνε στο σπίτι τα παιδιά και να πάρουν χρήματα.

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου αποκαλύπτει ότι ο συνεργάτης και οι κόρες του Απόστολου Λύτρα πήγαν στο σπίτι περίπου στις 9 το βράδυ της 18/6 και ζητούσαν χρήματα και ρούχα του πατέρα τους. Όπως λέει, τους παρέδωσε κάποια ρούχα και ένα τσαντάκι με χρήματα που είχε στο σπίτι.

Τονίζει ότι ήταν σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και πως τα μηνύματα για χρήματα απεστάλησαν σκοπίμως και παραβιάζουν τον περιοριστικό όρο της μη συναναστροφής μαζί της, επιδιώκοντας την περαιτέρω τρομοκράτησή της και την επιβάρυνση της ψυχικής της υγείας.

Διαβάστε επίσης

Γιώργος Καραϊβάζ: Στις 26 Ιουνίου η δίκη για τη δολοφονία του – Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο Μαρκόπουλο- Σε ποια σημεία παραμένει κλειστή η λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου

Παραδόθηκε στις αρχές ο Απόστολος Λύτρας μετά το ένταλμα σύλληψης – Αρνείται ότι έστειλε απειλητικά μηνύματα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 06:59