search
ΣΑΒΒΑΤΟ 29.06.2024 13:43
MENU CLOSE

Αμοργός: Σταμάτησαν οι έρευνες από τις αρχές για τον αγνοούμενο Αμερικανό – Φίλοι και συγγενείς τον ψάχνουν με δικά τους μέσα, έρανος για τα έξοδα

20.06.2024 11:30
amorgos_exafanisi

Τη βοήθεια του κόσμου με δωρεές προκειμένου να συνεχίσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου Αμερικανού στην Αμοργό, ζητά με ανάρτηση ένας φίλος του.

Όπως αναφέρει οι αρχές έχουν πλέον σταματήσει να ψάχνουν για τον συνταξιούχο αστυνομικό και πλέον οι έρευνες γίνονται από εθελοντές, φίλους και συγγενείς του Albert Calibet.

Στην ανάρτηση στην ομάδα «Αμοργός» ο Σταύρος Σαντοριναίος γράφει:

«Να ενημερώσω ότι οι έρευνες για την εύρεση του ανθρώπου που αγνοείται στο νησί της Αμοργού, του φίλου μου Albert Calibet, έχουν πλέον σταματήσει από την πυροσβεστική και την αστυνομία. Μια ομάδα με σκυλιά βρίσκεται ακόμα στο νησί της Αμοργού, η Anubis Coldcase K9 team, μετά από δική μας πρωτοβουλία.

Εμείς, οι φίλοι και συγγενείς, συνεχίζουμε τις έρευνες, ήρθαν μερικοί ακόμα, έρχονται και τέσσερις αστυνομικοί από το Λος Άντζελες. Ο ένας μάλιστα είναι χειριστής drone και φέρνει και τον εξοπλισμό του.

Όλοι αυτοί είναι εδώ ως εθελοντές βέβαια, εμείς απλά τους πληρώσαμε τα έξοδα για τη μετακίνηση, διαμονή και διατροφή.

Προσπαθούμε να μαζέψουμε χρήματα από δωρεές, θα είναι μια μεγάλη βοήθεια για εμάς, είναι δυστυχώς αρκετά τα έξοδα και δεν έχουμε βέβαια κάποια βοήθεια από τον κρατικό μηχανισμό»

Λίγες ημέρες πριν η σύντροφος του αγνοούμενου είχε δηλώσει «αηδιασμένη» από τη συμπεριφορά των αρχών ενώ έκανε γνωστό ότι ντόπιοι φίλοι αλλά και άνθρωποι που ταξίδεψαν από τις ΗΠΑ έφτιαξαν τη δική τους ομάδα διάσωσης αναζητώντας τον άνθρωπό τους στο νησί.

Η Debbie Leshane δήλωσε σοκαρισμένη από τις ελάχιστες προσπάθειες που κατέβαλαν οι τοπικές αρχές για να βρουν τον Calibet ενώ κατήγγειλε ότι σήκωσαν ένα ελικόπτερο στην περιοχή για μόλις δύο ώρες την επομένη της εξαφάνισής του.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η φίλη του αγνοούμενου, οι υποσχέσεις για τη χρήση drone, σκύλων-ανιχνευτών και περισσότερες έρευνες με ελικόπτερο έμειναν ανεκπλήρωτες, παρά το ότι η σύντροφος και ο αδελφός του αγνοούμενου προσέφεραν χρήματα στις τοπικές αρχές προκειμένου να πετάξουν κι άλλα ελικόπτερα και να χρησιμοποιηθούν και σκύλοι στην αναζήτηση. Τα αιτήματά τους δεν έγιναν δεκτά.

Υπενθυμίζεται ότι ο 59χρονος πήγε για πεζοπορία το πρωί της Τρίτης (11/6) και έκτοτε αγνοείται…

Διαβάστε επίσης:

Λάρισα: Επέλαση από κατσαρίδες στην πόλη (Video)

Τραγωδία στα Ιωάννινα: Νεκρός 18χρονος σε τροχαίο – Σοβαρά τραυματισμένος ο φίλος του (video)

Χρυσοχοΐδης: Μόνο χθες έγιναν 73 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία – Εγκαθιστούμε 20 panic button κάθε βράδυ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29.06.2024 13:41