search
ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 22:15
MENU CLOSE

Άλκης Δαυίδ: Καταδικάστηκε για βιασμό και θα πληρώσει 900 εκατ. δολάρια – «Είναι fake news», λέει ο επιχειρηματίας (video)

20.06.2024 16:38
alki-david_2006_1460-820_new
credit: AP

Δικαστήριο του Λος Άντζελες επιδίκασε αποζημίωση ύψους 900 εκατομμυρίων δολαρίων κατά του κληρονόμου της Coca-Cola 3Ε, Άλκη Δαυίδ, για τον βιασμό και τη σεξουαλική επίθεση σε υπάλληλό του, όπως αναφέρουν οι Los Angeles Times.

Η γυναίκα, η οποία αναφέρεται ως Jane Doe (δικαστικό ψευδώνυμο) στη μήνυσή της κατά του Αλκιβιάδη «Άλκη» Δαυίδ, ισχυρίστηκε ότι παρενοχλήθηκε και βιάστηκε από το 2016 έως το 2019, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Γκάρι Ντόρντικ.

«Είναι τόσο απαίσια τα γεγονότα αυτής της υπόθεσης. Βίασε την πελάτη μου ενώ βρισκόταν σε δίκη για άλλη υπόθεση», είπε ο δικηγόρος της.

Η αποζημίωση, η οποία σύμφωνα με τον δικηγόρο της γυναίκας, είναι «μία από τις μεγαλύτερες που έχει οριστεί ποτέ για σεξουαλική επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ», είναι απλώς η πιο πρόσφατη κατά του Άλκη Δαυίδ. Στο παρελθόν, έχει χάσει πολλές υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, με τις επιχειρήσεις του να έχουν διαταχθεί να πληρώσουν περίπου 70 εκατ. δολάρια συνδυαστικά ως αποζημίωση.

Το δικηγορικό γραφείο Ντόρντικ αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι «στις 17 Ιουνίου 2024, σώμα ενόρκων αποφάσισε ομόφωνα να επιδικαστούν στην ενάγουσα Jane Doe συνολικά 900 εκατομμύρια δολάρια – 100 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση (compensatory damages) και 800 εκατομμύρια δολάρια ως κυρωτική (“ποινική”) αποζημίωση (punitive damages) – κατά του Αλκιβιάδη Δαυίδ για σεξουαλική επίθεση και σκόπιμη πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας. Η δίκη, με πρόεδρο τον δικαστή Christopher L. Lui, έφερε στο φως τις αποτρόπαιες πράξεις που διέπραξε ο Ντέιβιντ εναντίον της κυρίας Doe ενώ αυτή εργαζόταν σε διάφορες εταιρείες του, όπως η Filmon TV, η Hologram USA, Inc. και η SwissX Labs».

Ο Δαυίδ είναι γνωστός για την εταιρεία του Hologram USA, η οποία δημιουργεί ολογράμματα νεκρών διασημοτήτων. Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας του περιλαμβάνει επίσης πολλές υπηρεσίες streaming στο Διαδίκτυο.

Η γυναίκα που μήνυσε τον Δαυίδ είναι ένα 30χρονο μοντέλο που τον γνώριζε ως «μεγιστάνα των Μέσων Ενημέρωσης και δισεκατομμυριούχο» όταν πήγε να δουλέψει μαζί του στην Hologram USA.

Από την αρχή της απασχόλησής της, η συμπεριφορά του Δαυίδ στο γραφείο ήταν ανησυχητική, ισχυρίστηκε η γυναίκα. Μια γυναίκα συνάδελφος είπε στη γυναίκα ότι ο Δαυίδ τη φίλησε με το ζόρι, ανέφερε η μήνυση. Και το 2016, η ενάγων ισχυρίστηκε ότι ο Δαυίδ προσπάθησε να τη φιλήσει κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού εργασίας στο ιδιωτικό του νησί στην Ελλάδα, αλλά εκείνη αντέδρασε και εκείνος ζήτησε συγγνώμη.

Απολύθηκε αργότερα το ίδιο έτος και δεν μίλησε ξανά με τον Δαυίδ μέχρι το 2018, σύμφωνα με την καταγγελία. Στη συνέχεια, ο Δαυίδ της πρόσφερε δουλειά ως πρεσβευτής φίρμας στην εταιρεία κατασκευής κάνναβης του, Swiss-X.

Μετά την αποδοχή της δουλειάς, ο Δαυίδ κάλεσε τη γυναίκα πίσω στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, όπου της ζήτησε να δοκιμάσει κάτι που είπε ότι ήταν ένα προϊόν CBD, σύμφωνα με τη μήνυση. Η γυναίκα άρχισε να αισθάνεται μεθυσμένη και αποπροσανατολισμένη και ο Δαυίδ στη συνέχεια αυνανίστηκε και την ανάγκασε να αγγίξει το πέος του, σύμφωνα με τη μήνυση.

Τον Απρίλιο του 2019, η γυναίκα κατήγγειλε ότι ο Δαυίδ τη βίασε σε ένα μικρό δωμάτιο κατά τη διάρκεια μιας επαγγελματικής συνάντησης.

Διαψεύδει ο επιχειρηματίας

Με ανάρτησή του στο Instagram, ο Άλκης Δαυίδ διαψεύδει ότι υπάρχει απόφαση. Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, τονίζει πως πρόκειται για πρόταση του δικηγόρου της ενάγουσας και όχι για απόφαση του δικαστηρίου.

Διαβάστε επίσης:

Guardian: Μπορεί το Νέο Λαϊκό Μέτωπο της Γαλλίας να ξεπεράσει την εκλογική απειλή από την ακροδεξιά;

Μαρκ Ρούτε: «Κλείδωσε» ως επικεφαλής του ΝΑΤΟ – Στήριξη και από τα 32 μέλη της συμμαχίας

Γκρίζα πόλη η Νάπολη, «πνίγηκε» στη στάχτη (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 22:15