search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 22:27
MENU CLOSE

Ακτιβίστριες μπήκαν στο αεροδρόμιο Στάνστεντ για να βάψουν το τζετ της Τέιλορ Σουίφτ αλλά δεν το…βρήκαν – «Έλουσαν» άλλα στην τύχη

20.06.2024 16:45
aktibistries

Μετά τον Στόουνχεντζ και τους πίνακες διάσημων ζωγράφων, οι ακτιβιστές για το κλίμα μπήκαν στο αεροδρόμιο του Λονδίνου, Στάνστεντ και έριξαν και εκεί μπογιές. Οι ακτιβιστές είχαν βάλει στο μάτι και ένα τζετ που χρησιμοποιεί η Τέιλορ Σουίφτ αλλά τελικά δεν κατάφεραν να το… εντοπίσουν και έτσι έριξαν μπογιά σε άλλα τζετ.

Η στιγμή που παραβιάζουν την περίφραξη του αεροδρομίου Στάνστεντ και «λούζουν» με μπογιά τα αεροπλάνα έχει καταγραφεί, από τα ίδια τα μέλη της οργάνωσης Just Stop Oil σε βίντεο. Οι δυο ακτιβίστριες συνελήφθησαν από την αστυνομία του Λονδίνου.

Πώς μπήκαν μέσα

Στις 5 το πρωί, οι δύο γυναίκες, 22 και 28 ετών αντίστοιχα, έκοψαν το συρμπατόπλεγμα του φράκτη του αεροδρομίου και διείσδυσαν στην ζώνη όπου νόμιζαν ότι σταθμεύει αυτές τις μέρες το αεροσκάφος που χρησιμοποιεί η Τέιλορ Σουίφτ, η οποία δίνει αυτό το Σαββατοκύριακο συναυλίες στο Λονδίνο, ανακοίνωσε η Just Stop Oil.

Η οργάνωση ανέβασε και το βίντεο απ’ όσα έγιναν στο αεροδρόμιο του Λονδίνου. Σύμφωνα πάντως με το Euronews επειδή δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το τζετ της διάσημης τραγουδίστριας έριξαν την πορτοκαλί μπογιά σε δύο άλλα… τζέτ για να στείλουν το μήνυμά τους.

Οι δύο ακτιβίστριες περιέλουσαν δύο τζετ με πορτοκαλί μπογιά και λίγα λεπτά αργότερα συνελήφθησαν. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για φθορά και παρεμπόδιση χρήσης ή λειτουργίας εθνικών υποδομών, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ζητούν τον τερματισμό της εκμετάλλευσης των ορυκτών καυσίμων

Η Just Stop Oil ζητά τον τερματισμό της εκμετάλλευσης των ορυκτών καυσίμων μέχρι το 2030. Οι αμφιλεγόμενες ενέργειές της, κυρίως σε μουσεία και με την ευκαιρία αθλητικών διοργανώσεων ή θεαμάτων, επισύρουν στους ακτιβιστές ποινές φυλάκισης.

Σε ανακοίνωση της Just Stop Oil, μία από τις συλληφθείσες ακτιβίστριες κατήγγειλε «τους δισεκατομμυριούχους που ζουν μέσα στη χλιδή και έχουν τα μέσα να πετούν με ιδιωτικά τζετ, χωρίς να ανησυχούν για τις συνθήκες διαβίωσης εκατομμυρίων ανθρώπων που πλήττονται από την κλιματική κρίση».

«Οι επιβάτες που χρησιμοποιούν ιδιωτικά τζετ είναι υπεύθυνοι για 14πλάσιες εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου σε σχέση με μία εμπορική πτήση», είπε η ακτιβίστρια.

Περιέλουσαν με μπογιά το μνημείο του Στόουνχεντζ την Τετάρτη

Χθες (19.06.2024), ακτιβιστές περιέλουσαν με μπογιά τους μονόλιθους του μνημείου του Στόουνχεντζ στην Αγγλία, που ετοιμάζεται να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες για το θερινό ηλιοστάσιο.

Η αστυνομία του Γουίλσερ συνέλαβε δύο άτομα ύποπτα για υποβάθμιση του μνημείου και η ενέργεια αυτή καταδικάσθηκε από το σύνολο της βρετανικής πολιτικής σκηνλης, αλλά και από τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ και τον Κιρ Στάρμερ.

Διαβάστε επίσης:

Άλκης Δαυίδ: Καταδικάστηκε για βιασμό και θα πληρώσει 900 εκατ. δολάρια – «Είναι fake news», λέει ο επιχειρηματίας (video)

Guardian: Μπορεί το Νέο Λαϊκό Μέτωπο της Γαλλίας να ξεπεράσει την εκλογική απειλή από την ακροδεξιά;

Μαρκ Ρούτε: «Κλείδωσε» ως επικεφαλής του ΝΑΤΟ – Στήριξη και από τα 32 μέλη της συμμαχίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 22:27