search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 16:52
MENU CLOSE

Την κατάργηση του τεκμαρτού τρόπου φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

19.06.2024 19:28
famellos-new

Την κατάργηση του τεκμαρτού τρόπου φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων  και των ατομικών επιχειρήσεων προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. 

Στην τροπολογία που κατατέθηκε με πρώτο υπογράφοντα τον Νίκο Παππά, τονίζεται η αντισυνταγματικότητα της κυβερνητικής ρύθμισης και σημειώνεται ότι «το τεκμήριο του ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος δεν είναι συνταγματικά ανεκτό, καθόσον δεν αφορά εξωτερικές ενδείξεις ή στοιχεία άμεσα συναρτώμενα με το τεκμαιρόμενο συμπέρασμα, όπως απαιτεί η νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά βασίζεται στη σύγκριση με τον κατώτατο μισθό των απασχολουμένων με σχέση εξαρτημένης εργασίας, οι οποίοι τελούν υπό διαφορετικές επαγγελματικές και εισοδηματικές συνθήκες σε σχέση με τους ασκούντες ατομική επιχείρηση».

Το κόστος που θα προκύψει από την κατάργηση της τεκμαρτής φορολόγησης (ως τη μετάβαση σε ένα δικαιότερο σύστημα φορολόγησης των επαγγελματιών) ανέρχεται, σύμφωνα με έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σε 600 εκατ. ευρώ περίπου. Την ίδια στιγμή, το πλεόνασμα για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2024 ανέρχεται σε 3,2 δισ. ευρώ έναντι στόχου για 802 εκατ. ευρώ.

Η κατάθεση της τροπολογίας αποφασίστηκε μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα το Προεδρείο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ με τη Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών – Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών – Εμπόρων. 

Η ρύθμιση κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο από την Ολομέλεια της Βουλής. 

Διαβάστε επίσης:

Στη Βουλή κατέθεσε ο Χάρης Μαμουλάκης το εξώδικο της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης

Συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Real FM την Πέμπτη

Κικίλιας για φωτιά στο Κορωπί: «Οφείλεται σε εμπρησμό» – Οι αρχές έχουν οπτικό υλικό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 16:52