search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 16:21
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Αψιμαχίες για την απομάκρυνση του Γιώργου Τσίπρα, από έμμισθη θέση στο κόμμα – Η δήλωση του πρώην βουλευτή, τι απαντά η Κουμουνδούρου

19.06.2024 13:43
giorgos-tsipras_1906_1920-1080_new

Πόλεμος ανακοινώσεων και διαρροών ακολούθησε την απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να απομακρύνει τον Γιώργο Τσίπρα από την έμμισθη σχέση που έχει με το κόμμα, τρεις μέρες μετά την ανάλογη διακοπή της συνεργασίας, που είχε και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο κ. Τσίπρας ήταν συνεργάτης με αμοιβή από την ώρα που ανέλαβε τον περασμένο Οκτώβριο διευθυντής στην κοινοβουλευτική ομάδα, μία θέση “πλήρους απασχόλησης”, τρόπον τινά. Αλλά με την αλλαγή που υπήρξε μετά το συνέδριο στη θέση αυτή, έπαυσε και ο λόγος της επαγγελματικής σχέσης των δύο πλευρών. Ή τουλάχιστον αυτό θεώρησε η Κουμουνδούρου, η οποία έδωσε ένα χρονικό περιθώριο στο στέλεχός της και τελικά προχώρησε στη διακοπή της έμμισθης συνεργασίας.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας συνδέσει την απομάκρυνσή του με πολιτικές διαφωνίες που υπάρχει ανάμεσα σε εκείνον και την ηγεσία και διατυπώνει καταγγελίες για τους χειρισμούς της Κουμουνδούρου.

Την «απόλυση» του από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ανακοίνωσε με δήλωσή του ο ίδιος ο Γιώργος Τσίπρας.

Όπως αναφέρει λίγο αφότου είχε μιλήσει στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ για την ανάγκη ανασύνθεσης της Κεντροαριστεράς, έλαβε την ενημέρωση πως λύθηκε η σύμβαση εργασίας του με το κόμμα. Αφήνει αιχμές κατά της ηγεσίας, λέγοντας ότι η δημοκρατία στα κόμματα αποτελεί κατάκτηση δεκαετιών και «δεν θα υποκλιθεί σε επικίνδυνες αντιλήψεις που αναφέρονται μόνο σε δικαιώματα…» αλλά και πως ο ίδιος δεν ανήκει «στο κλαμπ όσων δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους» και πως σχεδόν ποτέ «δεν συνδυαζόταν η πολιτική μου δραστηριότητα με επαγγελματική κομματική σχέση».

Η δήλωση του Γ. Τσίπρα:

«Δέκα λεπτά μετά από ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ, στην οποία υποστήριξα την ανάγκη ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου και δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων, ενημερώθηκα “σχετικά με τη λύση σύμβασης εργασίας” από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται μάλλον για σύμπτωση, σε συνέχεια άλλων συμπτώσεων.

Προφανώς η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου θα προχωρήσει παρά τα όποια εμπόδια γιατί είναι απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας. Επίσης, η κατάκτηση εδώ και δεκαετίες για δημοκρατία στα κόμματα όπως και στην κοινωνία δεν θα υποκλιθεί σε επικίνδυνες αντιλήψεις που αναφέρονται μόνο σε δικαιώματα και καθόλου στην πολύ βαθύτερη και ευρύτερη ανάγκη δημοκρατίας, διαφάνειας και λογοδοσίας.

Σε ότι με αφορά, δεν ανήκω στο κλαμπ όσων δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους αλλά και σχεδόν ποτέ δεν συνδυαζόταν η πολιτική μου δραστηριότητα με επαγγελματική κομματική σχέση».

Τι αναφέρουν κύκλοι της Κουμουνδούρου

Κύκλοι της Κουμουνδούρου, ωστόσο σημειώνουν ότι ο Γιώργος Τσίπρας έγινε έμμισθος στο κόμμα όταν ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Όταν στη συνέχεια τη θέση του διευθυντή της ΚΟ ανέλαβε ο Θάνος Μωραΐτης κι εκείνος κατέβηκε ως υποψήφιος στις ευρωεκλογές, ζήτησε να συνεχίσει να αμείβεται μέχρι τις ευρωκλογές, χωρίς να υπάρχει αντικείμενο, κάτι που έγινε δεκτό, όπως λένε. Και καταλήγουν ότι, επομένως, γνώριζε πως μετά τις ευρωεκλογές θα έπαυε η σχέση εργασίας.

Μετά τις αρχικές, προφορικές διαρροές, πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι ο Γιώργος Τσίπρας είχε έμμισθη σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως διευθυντής της ΚΟ παρόλο που είχε πάψει να βρίσκεται στη θέση αυτή εδώ και τρεις μήνες.

Ο ίδιος είχε ζητήσει να συνεχίσει να πληρώνεται για έναν επιπλέον μήνα, μετά την αντικατάστασή του και την υποβολή υποψηφιότητας για στην ευρωβουλή, ώστε να διατηρήσει την ασφαλιστική κάλυψη κι έμεινε τελικά έμμισθος για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από ότι είχε ζητήσει.

Όλα όσα ο ίδιος υποστήριξε ότι δήθεν αποτέλεσαν την αιτία της διακοπής της σύμβασης του, είναι τουλάχιστον προσχηματικά καθώς δεν ήταν “εκτός γραμμής” όσων ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, είχε ανακοινώσει στην συνεδρίαση της ΚΟ, την προηγούμενη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ για… «παντελονάτο» Κούγια: Τώρα ας μιλήσει η Δικαιοσύνη

Θεοχαρόπουλος: «Προϋπόθεση η σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για έναν ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς» (video)

Μητσοτάκης στο Ανάπτυξης: Συνεχίζονται ως το τέλος του έτους τα μέτρα κατά της ακρίβειας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 16:21