search
ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 06:20
MENU CLOSE

Κίνημα κατά των πλειστηριασμών: Καταδίκη για Λαφαζάνη και Λεουτσάκο  

19.06.2024 20:21
lafazanis leoutsakos- new

Το Δ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας μετά από 2 μήνες διαδικασίας (ξεκίνησε στις 11.4.2024) και 7 διακοπές κατέληξε σε απόφαση για τα γεγονότα των πλειστηριασμών της 29.11.2024 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων και το Δικαστήριο αθώωσε πλήρως 3 κατηγορούμενους.

Κήρυξε αθώους όλους τους κατηγορουμένους για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικών και καταδίκασε 4 κατηγορούμενους για το αδίκημα του άρθρου 189 Παρ. 1 ΠΚ (διατάραξη κοινής ειρήνης) μεταξύ των οποίων οι Παναγιώτης Λαφαζάνης και Στάθης Λεουτσακος σε ποινή 9 μηνών. Επίσης και 5 κατηγορούμενους για παράβαση του 189 Παρ. 2 ΠΚ σε φυλάκιση 11 μηνών. 

Σε όλους τους κατηγορουμένους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του συννόμου βίου. 

Να σημειωθεί ότι οι ποινές αυτές απαγγέλθηκαν, αφού όλοι οι καταδικασθέντες ζήτησαν εφέσιμες ποινές, το κατώτατο όριο της οποίας για το Τριμελές Πλημμελειοδικείο έχει ανέλθει πλέον στους 8 μήνες με τις νέες τροποποιήσεις. 

Συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρέστησαν οι κύριες Αντωνία Λεγάκη και  Ανδριανή Οικονόμου και οι κύριοι Κώστας Παπαδάκης, Δημήτρης Σαραφιανός, Σαράντος Θεοδωρόπουλος και Κυριάκος Πιττάκος.

Διαβάστε επίσης:

Μητέρα 12χρονης από τον Κολωνό: «Δεν θέλω να με εκπροσωπεί νομικά ο Απόστολος Λύτρας

Μυτιλήνη: Ανεξέλεγκτη φωτιά στη Μόρια – Ισχυροί άνεμοι στο σημείο (Videos)

Παραδόθηκε στις αρχές ο Απόστολος Λύτρας μετά το ένταλμα σύλληψης – Αρνείται ότι έστειλε απειλητικά μηνύματα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 03:31