search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 19:25
MENU CLOSE

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου απειλεί την Κύπρο: Αν εξακολουθήσει να βοηθά το Ισραήλ, θα γίνει μέρος του πολέμου

19.06.2024 19:36
nasrala1-NEW

Απειλές προς την Κύπρο εξαπέλυσε για πρώτη φορά ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Χασάν Νασράλα κατά την διάρκεια ενός τηλεοπτικού διαγγέλματος.

Ο Νασράλα ξεκαθάρισε ότι θα μπορούσε να θεωρήσει την Κύπρο «μέρος του πολέμου» αν συνεχίσει να επιτρέπει στο Ισραήλ να χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια και τις βάσεις της για στρατιωτικές ασκήσεις. Αυτό θα σήμαινε ότι «έχει γίνει μέρος του πολέμου» και η Χεζμπολάχ «θα το αντιμετωπίσει» αναλόγως, είπε.

«Η κυπριακή κυβέρνηση πρέπει να προειδοποιηθεί ότι το άνοιγμα κυπριακών αεροδρομίων και βάσεων στον ισραηλινό στρατό για να στραφεί εναντίον του Λιβάνου, σημαίνει ότι η κυπριακή κυβέρνηση έχει εμπλακεί στον πόλεμο και η αντίσταση (Χεζμπολάχ) θα την αντιμετωπίσει ως εμπλεκόμενη στον πόλεμο», διεμήνυσε ο Νασράλα.

Όπως υπογραμμίζει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, στο παρελθόν η Κύπρος έχει επιτρέψει περιστασιακά στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο της για στρατιωτικές ασκήσεις, αλλά ποτέ κατά τη διάρκεια σύρραξης. Σημειώνει επίσης ότι οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν χρησιμοποιήσει τις δύο βάσεις που διατηρούν στην Κύπρο για επιχειρήσεις στη Συρία και πιο πρόσφατα στην Υεμένη.

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ του Λιβάνου προειδοποίησε επιπλέον την Τετάρτη ότι η ομάδα του θα θα πολεμήσει «χωρίς κανόνες» και «χωρίς ανώτατα όρια» σε περίπτωση ενός ευρύτερου πολέμου με το Ισραήλ και ότι πουθενά στο Ισραήλ δεν θα είναι ασφαλές από τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ.

Στο ίδιο τηλεοπτικό διάγγελμα σύμφωνα με το Reuters δήλωσε ότι περιλαμβάνονται πιθανοί στόχοι στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Διαβάστε επίσης:

Αγγλία: Ακτιβιστές ψέκασαν με πορτοκαλί πούδρα το εμβληματικό Stonehenge (Video)

Βόρεια Μακεδονία: Σε… διπλό ταμπλό ο Μίτσκοσκι για το όνομα της χώρας– Την Κυριακή ο σχηματισμός κυβέρνησης

Ζορντάν Μπαρντελά: Διαβεβαιώνει ότι θα σεβαστεί τις διεθνείς δεσμεύσεις του Παρισιού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 19:25