search
ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 11:50
MENU CLOSE

Επίθεση Ανδρουλάκη κατά των καταστροφολογούντων: Ανοίγετε το δρόμο στη ΝΔ

19.06.2024 14:30
androulakis-politiko-symvoulio

Επίθεση κατά των καταστροφολογούντων εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την ομιλία του στο Πολιτικό Συμβούλιο, που συνεδριάζει στη Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε μεταξύ άλλων ότι δέχεται κάθε κριτική επί του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, συμπληρώνοντας ωστόσο: «Άλλο όμως να λες ότι δεν ανεβήκαμε ποσοστιαία όσο θα θέλαμε, κι άλλο να παρουσιάζεις μια εικόνα κατάρρευσης και καταστροφής παίρνοντας τα φώτα της δημοσιότητας από τους πραγματικούς ηττημένους των εκλογών».

«Υπήρχε ένα αφήγημα από τη Νέα Δημοκρατία στο οποίο βοηθήσατε και κάποιοι από εσάς ότι το ΠΑΣΟΚ χάνει το κέντρο και οι αποφάσεις του είναι στροφή στον λαϊκισμό. Πώς λοιπόν ήμασταν πρώτο κόμμα στους κεντρώους ψηφοφόρους;» συμπλήρωσε επίσης.

Αναλυτικά οι αναφορές του Νίκου Ανδρουλάκη:

« Ξεκινήσαμε μια πορεία πετυχαίνοντας τη σταδιακή άνοδο της παράταξης. Το ΠΑΣΟΚ έχει πλήρη αυτονομία προγράμματος και πολιτικής ισχύος. Αναλαμβάνοντας την ηγεσία δεσμεύτηκα για πολιτική αυτονομία, ανανέωση και προοπτική. Τα έχουμε και τα τρία, αρκεί να μην γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε με κόπο.

Δέχομαι κάθε κριτική επί του αποτελέσματος. Άλλο όμως να λες ότι δεν ανεβήκαμε ποσοστιαία όσο θα θέλαμε, κι άλλο να παρουσιάζεις μια εικόνα κατάρρευσης και καταστροφής παίρνοντας τα φώτα της δημοσιότητας από τους πραγματικούς ηττημένους των εκλογών. Ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι κάθε ψηφοδέλτιο έχει πάνω το όνομά του και η Νέα Δημοκρατία υπέστη τη μεγαλύτερη εκλογική ήττα. Ακούω ότι χάσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ήττα η διαφορά των 24 μονάδων, που μας χώριζε από τον ΣΥΡΙΖΑ, να έχει γίνει 2;

Το 13% είναι αποτέλεσμα του δικού μας αγώνα. Χωρίς στήριξη συμφερόντων και χωρίς μιντικακό ούριο άνεμο.

Μετά από δώδεκα χρόνια το χρώμα του ΠΑΣΟΚ επανήλθε στον εκλογικό χάρτη και είμαστε δεύτερο κόμμα σε 19 περιφέρειες. Υπήρχε ένα αφήγημα από τη Νέα Δημοκρατία στο οποίο βοηθήσατε και κάποιοι από εσάς ότι το ΠΑΣΟΚ χάνει το κέντρο και οι αποφάσεις του είναι στροφή στον λαϊκισμό. Πώς λοιπόν ήμασταν πρώτο κόμμα στους κεντρώους ψηφοφόρους;

Εμείς πήραμε 31%, η Νέα Δημοκρατία 21% και ο ΣΥΡΙΖΑ 8%. Άρα, οι κεντρικές πολιτικές μας επιλογές όχι μόνο δεν τραυμάτισαν τη θέση της παράταξης στο πολιτικό σύστημα, αλλά την ενίσχυσαν. Στα μεγάλα αστικά κέντρα το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει στρατηγική. Να το συζητήσουμε.

Τα προβλήματα είναι δύο: μεγάλα αστικά κέντρα και κόσμος εκτός των τειχών. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναμιλήσει στην καρδιά και την ψυχή στα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα.

Σήμερα αναλύουμε το εκλογικό αποτέλεσμα και στην Κ.Π.Ε. αποφασίζουμε τον οδικό χάρτη».

«Μπερδεύει» η στήριξη Κωνσταντινόπουλου σε Δούκα 

Σε ό,τι έχει να κάνει με το παζλ των υποψηφίων φαίνεται να μην ολοκληρώνεται καθώς η επίσημη στήριξη του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου (από τους πρώτους αμφισβητίες του Νίκου Ανδρουλάκη) στο πρόσωπο του Χάρη Δούκα έχει κάνει κάποιους από τους επίδοξους αρχηγούς να κάνουν δεύτερες σκέψεις και να μην προχωρούν σε ανακοινώσεις διεκδίκησης της ηγεσίας του κόμματος. 

Διαρκές Συνέδριο; 

Μετά το σημερινό Πολιτικό Συμβούλιο τα βλέμματα θα στραφούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή 30 Ιουνίου, η οποία θα πάρει αποφάσεις για το μέλλον του κόμματος. Το καταστατικό προβλέπει πως ανάμεσα στα Τακτικά Συνέδρια μπορεί να συγκληθεί Έκτακτο ή Διαρκές Συνέδριο. Πληροφορίες θέλουν τον Νίκο Ανδρουλάκη να θέλει να προχωρήσει σε Διαρκές Συνέδριο το οποίο ουσιαστικό δε μπορεί να πάρει καμία πολιτική απόφαση που θα δεσμεύει το ΠΑΣΟΚ

Τι προβλέπει το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ για το Διαρκές Συνέδριο: 

Ανάμεσα στα Τακτικά Συνέδρια μπορεί να συγκληθεί Έκτακτο ή Διαρκές Συνέδριο. Η σύγκληση γίνεται είτε α) με απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, έπειτα από αίτημα του 1/3 των μελών της ή αίτημα της πλειοψηφίας των Νομαρχιακών Επιτροπών ή αίτημα του 20% των μελών του φορέα, είτε β) εφόσον το ζητήσει το 40% των μελών του φορέα είτε γ) με απόφαση Προέδρου.

Το Έκτακτο Συνέδριο έχει όλες τις αρμοδιότητες του Τακτικού. Η απόφαση σύγκλησης λαμβάνεται το λιγότερο δύο (2) μήνες πριν από την καθοριζόμενη ημερομηνία διεξαγωγής του Έκτακτου Συνεδρίου. Ο προσυνεδριακός διάλογος, η εκλογή Συνέδρων και όλες οι δραστηριότητες διεξάγονται κατ’ αναλογία των όσων ισχύουν για το Τακτικό Συνέδριο.

Το Διαρκές Συνέδριο δεν περιλαμβάνει εκλογή ούτε συνέδρων ούτε οργάνων, αλλά διεξάγεται μόνο σε περίπτωση που πρέπει να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις κατόπιν διεξοδικής εν σώματι συζήτησης για να εκφραστεί η κομματική βάση με το σώμα των αντιπροσώπων του τελευταίου Συνεδρίου.

Διαβάστε επίσης:

Παππάς για επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπ. Ανάπτυξης: «Η ΝΔ οργανώνει και αξιοποιεί την ακρίβεια»

ΣΥΡΙΖΑ: Απολύθηκε και ο Γιώργος Τσίπρας, από την θέση του επιστημονικού συνεργάτη της ΚΟ

ΣΥΡΙΖΑ για… «παντελονάτο» Κούγια: Τώρα ας μιλήσει η Δικαιοσύνη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 11:49