search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 12:27
MENU CLOSE

Απόστολος Λύτρας: Πληροφορίες ότι θα παραδοθεί μετά τη μήνυση Πολυζωγοπούλου – «Δεν υπάρχει απειλητικό μήνυμα» λέει ο δικηγόρος του (videos)

19.06.2024 10:04
litras_dilosis_evelpdwn

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Λύτρα, μετά τις μηνύσεις που υπέβαλε η Σοφία Πολυζωγοπούλου σε βάρος του ποινικολόγου αλλά και της πρώην συζύγου του.

 Η Αστυνομία αναζητά τον Απόστολο Λύτρα στο πλαίσιο του αυτοφώρου και αναμένεται να ακολουθηθεί η διαδικασία για παραβίαση περιοριστικών όρων.

«Έχουν υποβληθεί μηνύσεις. Θα ακολουθηθεί αυτόφωρη διαδικασία κανονικά. Κρατείται ένα άτομο από το οικογενειακό περιβάλλον του δράστη, το οποίο θα οδηγηθεί αρμοδίως στον εισαγγελέα. Υπάρχουν και μηνύσεις και προς τον δράστη», είπε στον ANT1 η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Ο ποινικολόγος ωστόσο δεν έχει δώσει σημεία ζωής από χθες το βράδυ ενώ οι αστυνομικοί πήγαν στη διεύθυνση που είχε δηλώσει, χωρίς να καταφέρουν να τον εντοπίσουν ενώ δεν απαντά και στις τηλεφωνικές κλήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, ο δικηγόρος αναμένεται να παρουσιαστεί αυτοβούλως στο ΑΤ Παλλήνης.

Η πρώην σύζυγος του κρατείται και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

«Δώσε τα ρούχα και τα λεφτά»

Ο δικηγόρος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου μιλώντας στο OPEN είπε πως παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι από τον κατηγρούμενο ο οποίος δεν θα έπρεπε να διαθέτει κλειδιά.

Μιλώντας για το επεισόδιο που έγινε χθες με την πρώην σύζυγο του ποινικολόγου που πήγε στο σπίτι της Πολυζωγοπούλου μαζί με μία από τις κόρες της και έναν δικηγόρο, ο Θέμης Σοφός είπε:

«Δεν συμμορφώθηκαν στις προτροπές του αστυνομικού, δημιουργήθηκε μία ένταση με ύβρεις, και η απειλητική διάθεση οδήγησε τον πατέρα της Σοφίας να βγει από το σπίτι, να προτρέπει και να οδηγεί τους εισβολείς έξω. Εκείνη την ώρα επικοινώνησε μαζί μου η Σοφία, και της είπα να πατήσει το panic button για να ειδοποιήσει τις Αρχές. Από την ταραχή της λιποθύμησε».

Όπως αποκάλυψε ο Θέμης Σοφός, χθες το βράδυ δημιουργήθηκε ένα viber group, στο οποίο εντάχθηκε η Σοφία Πολυζωγοπούλου χωρίς τη θέλησή και τη συναίνεσή της, λαμβάνοντας μηνύματα από τον Απόστολο Λύτρα αλλά και τους άλλους συμμετέχοντες γεγονός που σύμφωνα με τον δικηγόρο σηματοδοτεί παραβίαση των όρων συναναστροφής.

«Τα μηνύματα έχουν προτρεπτικό χαρακτήρα, όχι παραινετικό, μηνύματα μίας ομάδας ανθρώπων που σίγουρα θέλουν να ασκήσουν πιέσεις στη Σοφία. Δεν ήταν σώφρον να το πράξει αυτό ενώ τελεί υπό περιοριστικούς όρους. Θα τεθούν σε γνώση της ανακρίτριας», είπε ο κ. Σοφός.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες από το περιβάλλον της Σοφίας Πολυζωγοπούλου αναφέρουν ότι ο Απόστολος Λύτρας μέσω του viber group έστειλε πάνω από 10 μηνύματα στη στη σύζυγό του, στο ένα εκ των οποίων ανέφερε χαρακτηριστικά: «δώσε τα ρούχα και τα λεφτά».

«Δεν υπάρχει απειλητικό μήνυμα, υπήρξε συνεννόηση»

Από την άλλη μεριά, ο Πέτρος Πανταζής, συνήγορος του Απόστολου Λύτρα, ισχυρίστηκε ότι ο δικηγόρος δεν έστειλε κανένα απειλητικό μήνυμα στη σύζυγό του, Σοφία Πολυζωγοπούλου.

«Ο άνθρωπος ήθελε να πάρει κάποια πράγματα από το σπίτι του. Υπήρξε επικοινωνία με την παθούσα όχι από τον κ. Λύτρα προκειμένου να μεταβεί η κόρη του με την μητέρα της να πάρουν κάποια πράγματα», είπε στον ΣΚΑΪ.

Επίσης, υποστήριξε ότι ο Απόστολος Λύτρας δεν έχει παραβιάσει κανένα περιοριστικό όρο.

«Θέλω να το τονίσω, δεν υπάρχει κανένα απειλητικό μήνυμα και καμία απειλή. Δεν θα το έκανε ποτέ αυτό ο κύριος Λύτρας» δήλωσε ο συνήγορος του γνωστού ποινικολόγου, Πέτρος Πανταζής, μιλώντας στο «Action 24».

«Έγινε μια επικοινωνία με μηνύματα και όταν έφτασαν εκεί ενεργοποιήθηκε για άγνωστο λόγο το panic button και αργότερα υποβλήθηκε μήνυση. Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνονται όλα αυτά. Δεν έχει σταλεί κανένα απειλητικό μήνυμα. Κανένα μήνυμα, Μπορεί να εστάλη μήνυμα από κάποιον συνεργάτη του γραφείου του αλλά όχι από τον κ. Λύτρα. Δεν εχει παραβιάσει κανέναν περιοριστικό όρο. Δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε αυτή η δικογραφία. Προφανώς υπήρξε προσυνεννόηση. Αν έχει διαμειφθεί κάτι έχει γίνει μεταξύ όσων ήταν στο σπίτι».

Ο κ. Πανταζής είπε ακόμα ότι δεν έχει ακόμα στα χέρια του μήνυση και πως θα πάει στο αυτόφωρο. «Αν αναζητείται από την αστυνομία θα δώσει τις εξηγήσεις του. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει καμία παραβίαση του περιοριστικού όρου».

«Μίλησα μαζί του και μου είπε ο άνθρωπος ότι ξύπνησε και είδε αυτό τον χαμό που έχει γίνει. Δεν έχει καταλάβει τι έχει γίνει» πρόσθεσε ο κ. Πανταζής.

Το επεισόδιο

Όλα ξεκίνησαν όταν χθες βράδυ η πρώην σύζυγος, ο δικηγόρος της και η μία κόρη του ποινικολόγου, μπήκαν με κλειδιά στην αυλή του σπιτιού της 37χρονης γυναίκας με σκοπό να πάρουν προσωπικά αντικείμενα του κατηγορούμενου.

Εκείνη τρομαγμένη καθώς φέρεται να μην είχε ενημερωθεί, πάτησε το panic button όταν αντιλήφθηκε την παρουσία τους και στη συνέχεια έχασε τις αισθήσεις της. Όταν συνήλθε ενημέρωσε τις Αρχές και υπέβαλε μηνύσεις στην πρώην σύζυγο, τον δικηγόρο της και στον ίδιο τον Απόστολο Λύτρα.

Η μήνυση της 37χρονης σε βάρος της πρώην συζύγου αφορά στα αδικήματα της παράνομης βίας, της εξύβρισης, της απειλής και της διατάραξης οικιακής ειρήνης, με φερόμενο ως ηθικό αυτουργό τον Απόστολο Λύτρα.

Θα ζητηθεί η προφυλάκισή του

Παράλληλα, έχει κατατεθεί και μήνυση για παραβίαση των περιοριστικών όρων που επιβλήθηκαν στον Απόστολο Λύτρα προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την απολογία του.

Ένας εκ των τριών περιοριστικών όρων που του επιβλήθηκε ήταν αυτός της υποχρεωτικής μετοίκησης.

Η 37χρονη θεωρεί ότι έχει παραβιαστεί αυτός ο όρος, καθώς δεν είχε παραδώσει ο κατηγορούμενος τα κλειδιά του σπιτιού, ενώ φέρεται να έχει δεχτεί και απειλητικά μηνύματα από τον ποινικολόγο.

Ο δικηγόρος της 37χρονης θα πάει μάλιστα μέσα στην ημέρα στην ανακρίτρια να δηλώσει ότι παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι και να ζητήσει την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων με προφυλάκιση.

Οι μηνύσεις έχουν υποβληθεί επί του παρόντος στο Αστυνομικό Τμήμα και αναμένεται εντός της ημέρας να διαβιβαστούν και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Λύτρα: Πληροφορίες για διπλή μήνυση της Πολυζωγοπούλου σε βάρος του ποινικολόγου και της πρώην συζύγου του – «Της έστειλε απειλητικό μήνυμα» (video)

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στη Μήλο – Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά

Λίμνη Πολυφύτου: Γουλιανούς 50 και 70 κιλών έπιασαν στα δίχτυα τους δύο αδέλφια από το Βελβεντό (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 12:27