search
ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 17:35
MENU CLOSE

Αμοργός: «Αηδιασμένη» από τη συμπεριφορά των Αρχών δηλώνει η σύντροφος του αγνοούμενου Αμερικανού – Έφτιαξε ομάδα διάσωσης με φίλους του

19.06.2024 10:29
amorgos-amerikanos-agnooumenos-syndrofos
Photo: Shannon Kelley Jones/Facebook

Η σύντροφος του Αμερικανού τουρίστα που αγνοείται για 8η ημέρα στην Αμοργό κατηγορεί τις ελληνικές αρχές ότι κάνουν το ελάχιστο δυνατό για να βρουν τον 59χρονο άντρα.

Τόσο η ίδια, όσο και οικείοι και φίλοι του αγνοούμενου έχουν αναγκαστεί να έρθουν στην Αμοργό, ώστε να φτιάξουν δική τους ομάδα διάσωσης.

«Είμαι εντελώς αηδιασμένη με τον τρόπο που μας έχουν φερθεί», δήλωσε η Debbie Leshane στην New York Post.

Ο συνταξιούχος βοηθός σερίφη της στο Λος Άντζελες, Albert Calibet, είναι ένας από τους επτά τουρίστες που αγνοούνται ή βρέθηκαν νεκροί στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα.

Όπως λέει η σύντροφός του, «ο Άλμπερτ υπήρξε πρώτος ανταποκριτής από τα 25 του. Όλοι αξίζουν να τους αναζητούν, αλλά αυτός το αξίζει πραγματικά».

Η ίδια, με ένα ταξίδι 32 ωρών, ήρθε στη χώρα μας μαζί με τον αδελφό του αγνοούμενου συντρόφου της και δύο μέλη της ομάδας έρευνας και διάσωσης της κομητείας του Λος Άντζελες.

Μαζί με τρεις ντόπιους φίλους και μέλη της οικογένειάς τους, δημιούργησαν τη δική τους ομάδα αναζήτησης και ξοδεύουν κάθε λεπτό ψάχνοντας να τον βρουν στους βράχους.

«Κυριολεκτικά οι σκλήθρες περνούσαν μέσα από τα παπούτσια μας. Είναι γελοίο, είναι η έβδομη ημέρα και είμαστε κάτι παραπάνω από πανικοβλημένοι», πρόσθεσε η Leshane.

«Ελάχιστες προσπάθειες να τον βρουν»


Η Debbie Leshane δήλωσε σοκαρισμένη από τις ελάχιστες προσπάθειες που κατέβαλαν οι τοπικές αρχές για να βρουν τον Calibet.

Είπε ότι σήκωσαν ένα ελικόπτερο στην περιοχή για μόλις δύο ώρες την επομένη της εξαφάνισής του.

Οι υποσχέσεις για τη χρήση drone, σκύλων-ανιχνευτών και περισσότερες έρευνες με ελικόπτερο έμειναν ανεκπλήρωτες, παρά το ότι η σύντροφος και ο αδελφός του αγνοούμενου προσέφεραν χρήματα στις τοπικές αρχές προκειμένου να πετάξουν κι άλλα ελικόπτερα και να χρησιμοποιηθούν και σκύλοι στην αναζήτηση. Τα αιτήματά τους δεν έγιναν δεκτά.

Η Leshane πιστεύει ότι οι σκύλοι θα είχαν ήδη σώσει τη ζωή του συντρόφου της.

Όπως αναφέρει η ίδια, οι οικείοι του αγνοούμενου Αμερικανού αρχίζουν τις έρευνές τους κάθε μέρα στις 5 το πρωί και τελειώνουν αργά το βράδυ, ενώ οι ελληνικές αρχές δεν εργάζονται μετά τη δύση του ηλίου.

Η στάση τους φαίνεται να είναι «ας πάμε για ύπνο και ας αφήσουμε τον Άλμπερτ να κοιμηθεί έξω», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η σύντροφος του συνταξιούχου βοηθού σερίφη κατηγορεί επίσης την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, ότι απέτυχε να τους βοηθήσει, ενώ αναφέρει ότι ζήτησε και τα τηλεφωνικά αρχεία του 59χρονου, τα οποία δεν της δόθηκαν, καθώς αυτό θα ήταν παράνομο.


Ο 59χρονος πήγε για πεζοπορία το πρωί της Τρίτης (11/6) και δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του, που υπολογιζόταν περίπου στις 12 το μεσημέρι.

Νωρίτερα είχε επικοινωνήσει μέσω μηνυμάτων με την αδελφή του, στην οποία έστειλε μια φωτογραφία με την πινακίδα της διαδρομής που επρόκειτο να ακολουθήσει.

Ήταν και η τελευταία φορά που ο 59χρονος Άλμπερτ επικοινώνησε με τους δικούς του ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης:

Απόστολος Λύτρας: Πληροφορίες ότι θα παραδοθεί μετά τη μήνυση Πολυζωγοπούλου – Πιθανή η προφυλάκισή του – Στο αυτόφωρο η πρώην σύζυγός του (videos)

Υπόθεση Λύτρα: Πληροφορίες για διπλή μήνυση της Πολυζωγοπούλου σε βάρος του ποινικολόγου και της πρώην συζύγου του – «Της έστειλε απειλητικό μήνυμα» (video)

Λίμνη Πολυφύτου: Γουλιανούς 50 και 70 κιλών έπιασαν στα δίχτυα τους δύο αδέλφια από το Βελβεντό (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 17:34