search
ΤΕΤΑΡΤΗ 26.06.2024 21:26
MENU CLOSE

Βόρεια Κορέα: Σε ρυθμούς… Πούτιν η Πιονγκγιάνγκ- «Καλωσορίζουμε θερμά τον σύντροφο Πούτιν»

18.06.2024 15:42
putin boreia korea- new

Εν αναμονή της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται η Πιονγκγιάνγκ, της οποίας οι δρόμοι είναι γεμάτοι με ρωσικές σημαίες και πορτρέτα του Ρώσου προέδρου. 

Πλάνα που κοινοποίησε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti δείχνουν πινακίδες που καλωσορίζουν τον Πούτιν και προπαγανδιστικές αφίσες της Βόρειας Κορέας. Επίσης στους κεντρικούς δρόμους, διακρίνονται Βορειοκορεάτες.

«Η φιλία μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Ρωσίας είναι αιώνια», αναγράφει μια πινακίδα έξω από το διεθνές αεροδρόμιο Σουνάν της Πιονγκγιάνγκ.

«Καλωσορίζουμε θερμά τον σύντροφο Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν», αναφέρει μια άλλη. 

Ο Ρώσος πρόεδρος επαίνεσε τη Βόρεια Κορέα για τη «σθεναρή στήριξή» στον πόλεμο της Μόσχας στην Ουκρανία, ενόψει της πρώτης επίσκεψής του στην Πιονγκγιάνγκ εδώ και 24 χρόνια, όπου θα συναντήσει τον ηγέτη της Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα θα οικοδομήσουν από κοινού την αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρασία, θα αντιμετωπίσουν τις δυτικές κυρώσεις και θα δημιουργήσουν ανεξάρτητα συστήματα συναλλαγών, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο άρθρο του για το βορειοκορεατικό πρακτορείο Rodong Sinmun, που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου.

«Η Ρωσία υποστήριξε (τη Βόρεια Κορέα) και τον ηρωικό λαό της στη μάχη τους για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να επιλέξουν την οδό της ανεξαρτησίας, της ιδιοτυπίας και της ανάπτυξης με τα δικά τους μέσα στην αντιπαράθεση με τον πανούργο, επικίνδυνο και επιθετικό εχθρό, χθες και αύριο επίσης, και θα έχουν την αμέριστη υποστήριξή της και στο μέλλον», έγραψε ο Πούτιν στο ίδιο άρθρο.

Ο Ρώσος πρόεδρος έφτασε στη σιβηρική πόλη Γιακούτσκ προτού αναχωρήσει για τη Βόρεια Κορέα και το Βιετνάμ.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Υπερδιπλασιάστηκαν τα εγκλήματα με θρησκευτικά και πολιτικά κίνητρα – Στο κάδρο η ισλαμιστική τρομοκρατία και η ακροδεξιά

Ανούκ Εμέ: «Έφυγε» η σπουδαία γαλλίδα ηθοποιός του «Ένας άνδρας και μια γυναίκα», της «Ντόλτσε Βίτα» και της «Λόλα»

Ιταλία: «Είμαστε συνηθισμένοι στα κρεματόρια», δήλωσε δημοτικός σύμβουλος του κόμματος της Μελόνι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26.06.2024 21:26