search
ΤΕΤΑΡΤΗ 26.06.2024 22:49
MENU CLOSE

Ο Όρμπαν αντέγραψε τον Τραμπ: «Κάντε την Ευρώπη Μεγάλη Ξανά» το σλόγκαν της ουγγρικής προεδρίας της ΕΕ

18.06.2024 20:31
trump_orban
Facebook Orbán Viktor

Έπαθε Τράμπ… ο Όρμπαν και με το σλόγκαν.. «Κάντε την Ευρώπη ξανά Μεγάλη» (Make Europe Great Again) αντιγράφοντας στην ουσία το «Κάντε ξανά την Αμερική Μεγάλη» (Make America Great Again) προμοτάρει την Ουγγαρία για την επερχόμενη εξάμηνη ουγγρική εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. Κατά την περίοδο αυτή οι διπλωμάτες της Ουγγαρίας θα καταλαμβάνουν σημαντικές θέσεις στις συνταντήσεις στις Βρυξέλλες βάζοντας το δικό τους στίγμα στην πολιτική ατζέντα.

Το «Κάντε την Αμερική Μεγάλη Ξανά» ήταν το προεκλογικό σύνθημα του Ντόναλντ Τραμπ όταν κέρδισε τις αμερικανικές εκλογές του 2016. Εντελώς τυχαία οι νέες κάλπες, όπου ο Τραμπ επιδιώκει να επανέλθει στον Λευκό Οίκο θα γίνουν εν τω μέσω της ουγγρικής προεδρίας.

Επίσης, τυχαία, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν και υπέρμαχος της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πώς… ζήλεψε το σλόγκαν του πρώην προέδρου και νυν υποψηφίου των ΗΠΑ.

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Γιάνος Μπόκα υποστήριξε ότι το σύνθημα παραπέμπει σε μία ενεργή προεδρία και δείχνει την προσδοκία ότι όλοι μαζί μπορούμε να είμαστε πιο ισχυροί απ’ ότι ο καθένας ατομικά αλλά ότι θα πρέπει να διατηρούμε την ταυτότητά μας μέσα στο σύνολο. «Παρουσιάζει επίσης την ιδέα ότι η Ευρώπη είναι σε θέση να γίνει ένας ανεξάρτητος παγκόσμιος παράγοντας στον μεταβαλλόμενο κόσμο μας» είπε χαρακτηριστικά.

Το σύνθημα προκάλεσε αίσθηση στους δημοσιογράφους οι οποίοι έσπευσαν να σχολιάσουν ότι θυμίζει το σλόγκαν του Ντόναλτ Τραμπ: «Δεν έχετε την αίσθηση του déjà vu λόγω του συνθήματος του Τραμπ; Δεν ξέρω αν ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε ποτέ να κάνει την Ευρώπη ξανά μεγάλη», δήλωσε ο Μπόκα.

Τέλος, η Ουγγαρία θα έχει ως λογότυπο της προεδρίας τον κύβο του Ρούμπικ, με τον Μπόκα να τον χαρακτηρίζει ως «την ουσία της ουγγρικής ιδιοφυΐας».

Διαβάστε επίσης:

Δραματικοί τόνοι από τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών: Η χώρα κινδυνεύει με εποπτεία από ΔΝΤ εάν χάσει ο Μακρόν

Επιστήμονες εντοπίζουν μαύρη τρύπα να «ξυπνά» σε πραγματικό χρόνο

Γαλλία: «Η χώρα πάει στα σκυλιά» – Καταρρέει ο συνασπισμός του Μακρόν, γκρινιάζουν οι συνεργάτες του μετά την απόφασή του για εκλογές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26.06.2024 22:43