search
ΤΕΤΑΡΤΗ 26.06.2024 22:04
MENU CLOSE

Μαρία Μπακοδήμου: Το μήνυμά της για την έμφυλη βία – «Οι άντρες δεν μπορείτε να καταλάβετε τον φόβο που ζει μια γυναίκα»

18.06.2024 19:13
bakodimou_ekswdiko_gios

Με αφορμή την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα και τον ξυλοδαρμό της γυναίκας του, η Μαρία Μπακοδήμου έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η Μαρία Μπακοδήμου είπε: «Ακούω από χτες κάποιους ψιθύρους και μικροτοποθετήσεις από άντρες, οι οποίοι αναρωτιούνται μάλλον “αν δεν ήταν αυτός ο γιατρός, αυτή η γυναίκα θα το είχε καταγγείλει; Αυτή η τόσο δυνατή γυναίκα, που υπερασπιζόταν άλλες γυναίκες στις δομές που τις φιλοξενούσαν, δεν είχε τη δύναμη να το πει;”. Δεν μπορείτε να κρίνετε μια γυναίκα-θύμα, δεν έχετε βρεθεί ποτέ στη θέση της, δεν ξέρετε πώς είναι να είσαι γυναίκα, δεν ξέρετε πώς είναι να νιώσεις τον φόβο από έναν κακοποιητικό πατέρα ή από έναν κακοποιητικό σύντροφο».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Δεν ξέρετε τον φόβο μιας γυναίκας να περπατήσει μόνη της νύχτα σ’ ένα δρόμο. Τον φόβο να παρκάρει έξω από το σπίτι της και να περπατήσει μέχρι την πόρτα, τον φόβο ότι κάποιος μπορεί να της επιτεθεί. Αυτό το φόβο δεν τον έχετε νιώσει γι’ αυτό δεν μπορείτε να έρθετε στη θέση μας. Πολλές φορές ακόμα και στα δικαστήρια υπάρχουν θύματα βιασμού που από φόβο δεν αντιστάθηκαν, ο ιατροδικαστής δεν βρήκε σημάδια και η έδρα αποφάσισε ότι ο βιασμός δεν έγινε».

Κατέληξε λέγοντας: «Αφήστε τις γυναίκες να είμαστε αυτό που είμαστε. Αφήστε τις γυναίκες στην ευαλωτότητά τους, στη θηλυκότητά τους, στην ενσυναίσθησή τους, στην τρυφερότητά τους. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να αναπτύξετε τη δική σας ενσυναίσθηση, γιατί έχετε ή θα κάνετε οικογένεια και παιδιά, και είναι καλό, ακόμα και αν δεν μπορείτε να μπείτε στη θέση του άλλου, να μην παριστάνετε ότι το ξέρετε. Αυτό με αγάπη».

Διαβάστε επίσης:

Millie Bobby Brown: Ενθουσιασμένη με το κέρινο ομοίωμα της «Enola Holmes» στο Μουσείο Madame Tussauds (photos/video)

Σελίν Ντιόν: Με δάκρυα στα μάτια στην παρουσίαση του ντοκιμαντέρ για τη ζωή της (Video)

Συνελήφθη ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ – Οδηγούσε μεθυσμένος στα Χάμπτονς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26.06.2024 22:04