search
ΤΕΤΑΡΤΗ 26.06.2024 22:13
MENU CLOSE

ΛΑΡΚΟ: Νέο συλλαλητήριο εργαζομένων την Πέμπτη στο Σύνταγμα μετά τις εξηγήσεις Χατζηδάκη – Προσωρινή νίκη στο δικαστήριο

18.06.2024 17:22
LARKO_DIAMARTURIA
Eurokinissi

Με συγκέντρωση το μεσημέρι της Τρίτης στο Σύνταγμα έξω από υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών συνεχίζουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις.

Νωρίτερα εκπρόσωποι των εργαζομένων συνάντησαν εκτάκτως τον Κωστή Χατζηδάκη που δέχτηκε να συνομιλήσει μαζί τους για τους εξηγήσει την σκοπιμότητα της τροπολογίας.

Στο πλευρό των εργαζομένων Σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από χώρους δουλειάς και κλάδους, το ΠΑΜΕ και η ΟΓΕ. Απαιτούν την απόσυρση της τροπολογίας με την οποία η κυβέρνηση, όπως επισημαίνουν, «επιχειρεί να ολοκληρώσει το έγκλημα σε βάρος της ΛΑΡΚΟ». Μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ όπως οι Θέμης Γκιώνης, Γιώργος Μαρίνος, Κώστας Παρασκευάς και Γιάννης Πρωτούλης, καθώς επίσης και τα μέλη της ΚΕ και βουλευτές του κόμματος, Χρήστος Κατσώτης, Διαμάντω Μανωλάκου και Θανάσης Παφίλης.

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκαν με τα πανό τους τα Εργατικά Κέντρα Εύβοιας και Λαμίας, καθώς και μαθητές από τα σχολεία στην περιοχή της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, σημείωσε ότι «μετά τη νέα νίκη που είχαμε σήμερα στα δικαστήρια ήρθαμε εδώ ακαριαία και θα ανέβουμε επάνω στο υπουργείο ζητώντας να αποσυρθεί άμεσα η κυβερνητική τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ».

Η συνάντηση με τον Χατζηδάκη για τις εξηγήσεις και η δήλωση του ΚΚΕ

Με παρέμβασή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ απαίτησαν από τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, που παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου, να δεχτεί άμεσα για συνάντηση την αντιπροσωπεία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Μετά την παρέμβαση ο Κ. Χατζηδάκης δέχτηκε να μεταβεί αντιπροσωπεία των σωματείων της ΛΑΡΚΟ στο υπουργείο, προκειμένου να γίνει συνάντηση, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές της συγκέντρωσης.

Μετά τη συνάντηση, ο Παναγιώτης Πολίτης μιλώντας στους εργαζόμενους είπε: «Ο αγώνας μας είναι όλης της εργατικής τάξης. Τους έχει αναγκάσει να μας βλέπουν στα μάτια και να μας λένε “δεν αισθανόμαστε όμορφα”. Αλλά εμείς δεν θέλουμε αισθήματα, θέλουμε πράξεις. Τους ζητήσαμε να αποσύρουν την τροπολογία».

Πολίτης: «Πήραμε τη δέσμευση, και κρατάμε “μικρό καλάθι”»

Πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι «πήραμε τη δέσμευση, και κρατάμε “μικρό καλάθι”, ότι το επόμενο διάστημα κλιμάκιο του υπουργείου θα έλθει να καταγράψει στους χώρους μας αν αυτά που λέμε είναι πραγματικότητα ή είναι φαντασίωση».

«Τεκμηριώνουμε ότι είναι πραγματικότητα» υπογράμμισε ο Π. Πολίτης, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους και τα σωματεία για την αλληλεγγύη τους στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 12.00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα που αποφάσισαν τα Σωματεία των Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Νίκη στα δικαστήρια: Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα στην Ευελπίδων

Να παραμείνουν στην εργασία τους μέχρι να βγει η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν, αποφάσισε το δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι συνεχίζουν τον ηρωικό αγώνα τους.

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα. Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι μέχρι να βγει η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα, ισχύει η προσωρινή διαταγή με την οποία παραμένουν στην εργασία τους.

Στα Δικαστήρια της Ευελπίδων έγινε μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης από σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενους από χώρους δουλειάς και κλάδους καθώς και αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ. Η εξέλιξη αυτή έγινε δεκτή με χειροκροτήματα.

Κουτσούμπας: Να μην κατατεθεί η κυβερνητική τροπολογία

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ βρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου εκδικάστηκε η αίτηση επί των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν. Ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την εξής δήλωση:

«Μετά και τη σημερινή μεγάλη κινητοποίηση των εργαζόμενων στη ΛΑΡΚΟ και τη νίκη που πέτυχαν -με παράταση της δυνατότητας να έχουν τις δουλειές τους και να βρίσκονται μέσα στη ΛΑΡΚΟ- η κυβέρνηση αυτό που οφείλει να κάνει αυτή τη στιγμή είναι να μην καταθέσει την κατάπτυστη τροπολογία, που φέρνει για την Πέμπτη όπως μάθαμε στη Βουλή, και να ανανεώσει τις συμβάσεις.

Αυτό είναι η μόνη δίκαιη λύση αυτή τη στιγμή. Αυτό είναι για το συμφέρον του τόπου, για το συμφέρον των εργαζομένων, για το συμφέρον όλων των Ελλήνων.

Απ’ αυτή τη σκοπιά το ΚΚΕ εκφράζει για άλλη μια φορά τη συμπαράστασή του, καλεί σε επαγρύπνηση, σε ετοιμότητα την εργατική τάξη, τον λαό όλης της χώρας, να είναι μπροστά σε όλες τις κινητοποιήσεις, και σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών και την Πέμπτη στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Να σημάνει ξεσηκωμός απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα, μέχρι να ανοίξει ξανά η ΛΑΡΚΟ, μέχρι η τσιμινιέρα να καπνίσει».

Νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη

Τα Σωματεία εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ καλούν σε νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη 20 Ιούνη στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, ημέρα που η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να περάσει στην Βουλή την κατάπτυστη τροπολογία με την οποία επιδιώκει να ολοκληρώσει το έγκλημα σε βάρος της ΛΑΡΚΟ.

«Πάρτε πίσω τη νέα τροπολογία-έκτρωμα που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ, απολύει τους εργαζόμενους, βάζει σε κίνδυνο και ερημώνει παράλληλα τα χωριά γύρω από αυτή» τονίζουν τα σωματεία και καλούν στην κινητοποίηση την Πέμπτη σημειώνοντας:

«Συνεχίζουμε και διεκδικούμε:

Με χρήματα που έχει η ΛΑΡΚΟ στα ταμεία της, και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό, να διασφαλιστεί η ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των κατοίκων της περιοχής με ανανέωση των συμβάσεων εργασίας όλων των εργαζομένων μέχρι τη μεταβίβαση στον νέο ιδιοκτήτη.

Την συντήρηση, τον εκσυγχρονισμό, την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και τη συνέχιση της εργασίας μας σε αυτή.

Να μην ερημώσουν τα χωριά μας.

Έξω από τη ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να βγούμε. Παράταση των συμβάσεων εργασίας μέχρι τη μεταβίβαση της ΛΑΡΚΟ στον νέο ιδιοκτήτη. Έχουμε το δίκιο και τα επιχειρήματα, είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι, θα (ξανα)βγούμε νικητές. Ζήτω η Εργατική Αλληλεγγύη. Καλή αντάμωση».

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στη Νιγρίτα Σερρών – Επιχειρούν και εναέρια μέσα

Υπόθεση Λύτρα: Πόλεμος ανακοινώσεων μετά τη νέα παρέμβαση της Αδειλίνη – Δικαστικές ενώσεις και ΔΣΑ κατά Αρείου Πάγου και ΜΜΕ

Επανέρχεται το BBC για τους θανάτους μεταναστών με ευθύνη του Λιμενικού – Η αναφορά στην αντιπολίτευση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26.06.2024 22:12