search
ΤΕΤΑΡΤΗ 26.06.2024 22:28
MENU CLOSE

Euro 2024: Τουρκία και Γεωργία κάνουν πρεμιέρα στον 6ο όμιλο – Οι ενδεκάδες

18.06.2024 18:22
tourkia-new

Το απόγευμα της Τρίτης (18/6, 19:00) στο «Σίνγκναλ Ιντούνα Παρκ» του Ντόρτμουντ η Τουρκία θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Γεωργία, που πήρε το εισιτήριο για το Euro 2024 αποκλείοντας την Ελλάδα.

Οι δυο ομάδες θα συγκρουστούν για πρώτη φορά σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, αφού η Γεωργία ντεμπουτάρει σε ένα τουρνουά έπειτα από πολλά χρόνια προσπαθειών.

Μόνο δυο φορές έχουν τεθεί οι δυο ομάδες αντιμέτωπες σε επίσημες αναμετρήσεις. Ήταν τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006, σε όμιλο που συμμετείχε και η Ελλάδα, με το πρώτο ματς να ολοκληρώνεται ισόπαλο 1-1 στην Κωνσταντινούπολη, ενώ στο αντίστοιχο του δεύτερου γύρου η Τουρκία πέρασε από την Τιφλίδα με το εμφατικό 5-2.

Στο αποψινό ματς ωστόσο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η Τουρκία ψάχνει στην έκτη της παρουσία σε Euro μια πορεία ανάλογη με του 2008 όταν είχε φτάσει στην τετράδα, όπου και αποκλείστηκε από την τότε φιναλίστ Γερμανία.

Πρωτοστάτης σε αυτή την προσπάθεια θα είναι αυτή τη φορά ο Βιτσέντσο Μοντέλα.

Στην αντίπερα όχθη η «πρωτάρα» Γεωργία. Ποτέ, από το 1991 και μετά όταν και έγινε η απόσχισή της από τη Σοβιετική Ένωση, δεν κατάφερε να προκριθεί στα τελικά της διοργάνωσης.Μια ομάδα που κανείς δεν πιστεύει ότι μπορεί να διακριθεί, αλλά ταξίδεψε στη Γερμανία για να διαψεύσει κάθε προγνωστικό.

Οι «σταυροφόροι» έχουν δύο σημεία αναφοράς στην ομάδα τους. Το μεγάλο τους «αστέρι», Χβίτσα Κβαρατσχέλια, αλλά και τον προπονητή της ομάδας, Γουίλι Σανιόλ, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία από τέτοια ραντεβού, αλλά ως ποδοσφαιριστής.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

Τουρκία (Βιτσέντσο Μοντέλα): Γκιουνόκ- Μιλντίρ, Ακαϊντίν, Μπαρντακτσί, Καντίογλου- Αϊχάν, Κιοκτσιού – Γκιουλέρ, Τσαλχάνογλου, Γιλντίζ- Γιλμάζ

Γεωργία (Βιλί Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι – Κβερκβέλια, Κάσια, Ντβάλι- Κακαμπάτζε, Κοτσορασβίλι, Μεκβαμπισβίλι, Χακβετάτζε, Τσιταϊσβίλι – Μικαουτάτζε, Κβαρατσχέλια

Διαβάστε επίσης:

Euroleague σε Boston Celtics: «Δεν είστε πρωταθλητές κόσμου μέχρι να νικήσετε τον Παναθηναϊκό»

EURO 2024: Mε αυτογκόλ του Βέμπερ η Γαλλία νίκησε 1-0 την Αυστρία

«Βόμβα» Σλοβακίας στο Euro 2024, 1-0 το πανίσχυρο Βέλγιο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26.06.2024 22:27