search
ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 14:42
MENU CLOSE

Τα 10 μηνύματα του Στέφανου Κασσελάκη με πολλαπλούς αποδέκτες

12.06.2024 16:21
kasselakis_1206_1920-1080_2_new

Πολλαπλά μηνύματα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στην πρώτη μετεκλογική του συνέντευξη στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ».

Το πρώτο μήνυμα απαντά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το εκλογικό αποτέλεσμα που έφερε και τον πήχη που ο ίδιος είχε βάλει.

Ο κ. Κασσελάκης επισήμανε ότι η πτώση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας είναι αποτέλεσμα της δικής του αντιπολίτευσης και δήλωσε ότι αν και δεν πετάει από τη χαρά του για το γεγονός ότι δεν επετεύχθη ο στόχος που είχε ο ίδιος θέση εντούτοις είναι περήφανος για το ποσοστό που έλαβε, καθώς το πρώτο βήμα για να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία είναι να μειώσει την απόσταση που τον  χωρίζει από εκείνη. Η απάντηση αυτή αφορά και τον κ. Σπίρτζη, ο οποίος είπε ότι «πρέπει να κλαίμε για το ποσοστό που λάβαμε», θέση με την οποία όπως είπε ο κ. Κασσελάκης διαφωνεί.

Το δεύτερο μήνυμα αφορούσε όλους εκείνους που επιμένουν για μετεκλογική συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων βάζοντας στο κάδρο και την Νέα Αριστερά. Ο κ. Κασσελάκης ξεκαθάρισε ότι τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει όσο εκείνος είναι πρόεδρος και πέταξε το γάντι στον Διονύση Τεμπονέρα, λέγοντας πως όποιος διαφωνεί με αυτή τη στρατηγική μπορεί να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η χαρακτηριστική του φράση τα λέει όλα.

«Κανένας δεν αναγκάζει κανέναν να παραμείνει στο ΣΥΡΙΖΑ. Όποιον δεν τον εκφράζει αυτό που προσπαθούμε να χτίσουμε συλλογικά είναι δικαίωμα του να επιλέξει άλλη πορεία. Εμείς θα συνεχίσουμε να ανανεώνουμε το χώρο μας. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε απευθείας εισροή ψηφοφόρων από τη Νέα Δημοκρατία».

Το τρίτο μήνυμα αφορά αποκλειστικά το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς ο κ. Κασσελάκης ζήτησε να υπάρξει συνεργασία σε επίπεδο κοινοβουλευτικών ομάδων προκειμένου να κατατίθενται προτάσεις νόμου και να ενισχύεται η αντιπολιτευτική τακτική των δύο κομμάτων στην βουλή. Μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, λέγοντας πως αν ο κ. Ανδρουλάκης επιθυμεί να συναντηθεί μαζί του γνωρίζει πώς να επικοινωνήσει με το γραφείο του. Άρα άφησε ανοιχτό και ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Το τέταρτο μήνυμα είναι σε όλους εκείνους που μιλούν για συστράτευση όλων των κεντροαριστερών δυνάμεων ενδεχομένως υπό μία ενιαία ηγεσία. Ο κ. Κασσελάκης ήταν ξεκάθαρος ότι η αυτόνομη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ισχύει όπως και ο στόχος της αυτοδύναμης κυβέρνησης. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε και ένα νέο στόχο, να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα στην Αττική το επόμενο διάστημα, μιας και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε τα μεγαλύτερα ποσοστά του εκεί, παράλληλα με τη δουλειά που θα γίνει στην περιφέρεια.

Η χαρακτηριστική του φράση ήταν δηλωτική των σχεδιασμών του. «Δεν τείνω χήρα φιλίας στο ΠΑΣΟΚ συνολικά, την στρατηγική μας την συνεχίζουμε και την ακολουθούμε».

Το πέμπτο μήνυμα αφορά το μήνυμα που πήρε και ο ίδιος από την κάλπη αλλά και την εικόνα που θέλει να χτίσει ο ίδιος για το πρόσωπο του από δω και πέρα, αφού έφτασε στο σημείο να πει mea culpa για την τακτική που ακολούθησε προεκλογικά ακόμα και με την προβολή των σπιτιών του.

«Έχω πάρει τα μηνύματα μου από την κάλπη. Ο κόσμος μου λέει σε πιστεύουμε, σε στηρίζουμε, αλλά πρέπει να φτιάξεις μια ομάδα, να δείξεις στιβαρότητα και ξεκάθαρες προτάσεις. Έχω δώσει και εγώ δικαιώματα παρουσιάζοντας τα σπίτια μου και λοιπά το αναγνωρίζω. Mea culpa. Από δω και πέρα θα χτίσουμε ομάδα προοδευτικής αριστείας που θα προέρχεται από την κοινωνία και την οικονομία».

Το έκτο μήνυμα είναι προς τον Αλέξη Τσίπρα και προς τους συνεργάτες του, οι οποίοι χθες εξέφρασαν δυσφορία για την ανακοίνωση δημιουργίας δικού του ιδρύματος παράλληλα με το ινστιτούτο του κ. Τσίπρα που θα ασχολείται με την άνοδο της ακροδεξιάς. Ο κ. Κασσελάκης θέλησε να διαχωρίσει τα δύο ιδρύματα λέγοντας πως το δικό του ίδρυμα θα είναι βοηθητικό στην παραγωγή πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει δύο έδρες στη Νέα Υόρκη και στην Αθήνα με διάφανα οικονομικά και θα ενσωματώσει την βοήθεια και τις προτάσεις των ομογενών.

Το έβδομο μήνυμα αφορά όλους εκείνους που υποστηρίζουν πως η απόφασή του να δώσει στην δημοσιότητα το Πόθεν Έσχες του του στοίχισε προεκλογικά. Ο κ. Κασσελάκης παραδέχτηκε ότι μπορεί να είχε μία μικρή μείωση των ποσοστών ο ΣΥΡΙΖΑ από αυτή την κίνηση, όμως όπως είπε έβαλε πάνω από το προεκλογικό παιχνίδι την αξιοπιστία του και την τήρηση  της  υπόσχεσης  που είχε δώσει.

«Πράγματι το θέμα του Πόθεν έσχες μας χτύπησε λίγο γιατί απώθησε κόσμο η όλη συζήτηση όμως φανέρωσε και την υποκρισία της Νέας δημοκρατίας. Η δολοφονία χαρακτήρα δεν είναι παιχνίδι ήθελαν να δολοφονήσουν τον χαρακτήρα μου, δεν το πέτυχαν. Το έδωσα γιατί ήθελα να τηρήσω την υπόσχεσή μου. Θα μπορούσε ίσως να είναι λίγο καλύτερο το αποτέλεσμα αν δεν το είχα δώσει όμως εγώ τήρησα το λόγο μου και από όλη αυτή τη διαδικασία πληγώθηκε και η Νέα Δημοκρατία. Μπορεί να είμαι λίγο λαβωμένος από αυτή την δολοφονία χαρακτήρα όμως άντεξα και εγώ και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Το όγδοο μήνυμα στέλνεται προς τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με την αποκάλυψη του κ. Κασσελάκη ότι το επόμενο διάστημα θα συγκροτήσει σκιώδη κυβέρνηση προκειμένου οι πολίτες να ξέρουν με ποια στελέχη και με ποια πρόσωπα ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να κυβερνήσει τη χώρα. Άρα επί της ουσίας τους ζητά να εντείνουν την αντιπολιτευτική τους προσπάθεια, να δουλέψουμε συλλογικά, να αποδείξουν ότι αξίζουν να μπουν σε αυτή τη σκιώδη κυβέρνηση.

Αποδέκτες όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έχει το επόμενο μήνυμα με τον οποίο ο κ. Κασσελάκης επιμένει ότι το προγραμματικό συνέδριο του κόμματος θα γίνει στις αρχές Οκτωβρίου, θα ακολουθήσει η εκλογή νέων οργάνων του κόμματος στην οποία δεν θα επικρατήσει η λογική της κομματικής επετηρίδας.

Το τελευταίο μήνυμα του κ. Κασσελάκη αφορά και τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ και τους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας. Ως προς τους δικούς του ξεκαθαρίζει ότι ήρθε για να μείνει και δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζοντας ότι και ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν έχασε τις πρώτες εκλογές της μεταπολίτευσης ήθελε να φύγει για την Αμερική όμως τελικά έμεινε με αποτέλεσμα να γίνει πρωθυπουργός.

Όσον αφορά τώρα τους οπαδούς της νέας Δημοκρατίας ο κ. Κασσελάκης προέβλεψε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα διεκδικήσει μια τρίτη θητεία στις εκλογές του 2027 και θα επιλέξει να αποχωρήσει ακολουθώντας την τακτική του Κώστα Σημίτη. Η πρόβλεψη αυτή προφανώς θέλει να σπείρει ζιζάνια εντός της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η σημαντική πτώση που είχε το κόμμα στις εκλογές της 9 Ιουνίου έχει ανοίξει σε πολλούς την όρεξη για συζητήσεις και σενάρια.

Διαβάστε επίσης:

Μαύρος (MRB): «Μη νομίζετε ότι θα είμαστε χωρίς εκλογές τα επόμενα τρία χρόνια – Ο ανασχηματισμός δεν θα είναι θέμα αμπαλάζ» (video)

Το κείμενο της επιστολής Κασσελάκη στους ευρωπαίους για κοινή δράση κατά του ακροδεξιού κινδύνου και η πρόσκληση στο ΠΑΣΟΚ

Θεοχαρόπουλος – Ραγκούσης: Πρόταση για εσωτερικό δημοψήφισμα στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 14:39