search
ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 00:06
MENU CLOSE

Πόλεμος ανακοινώσεων Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού λίγο πριν τον 4ο τελικό

12.06.2024 00:20
PAO_OLY
Eurokinissi

Κλίμα έντασης παρατηρείται λίγο πριν πραγματοποιηθεί ο τέταρτος τελικός της Basket League ανάμεσα σε Ολυμπιακού και Παναθηναϊκό, κάτι που φαίνεται να ξεκίνησε από το τέλος του αγώνα της Δευτέρας (10/6).

Στο ΣΕΦ διεξάγεται την Τετάρτη (12/6, 21:15) ένα κρίσιμο ματς που μπορεί να κρίνει τον τίτλο στην Basket League 2023-24. Ο Ολυμπιακός προηγείται με 2-1 σε νίκες και έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το 15ο πρωτάθλημα στην ιστορία του και τρίτο διαδοχικό. Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός θα τα δώσει όλα για να ισοφαρίσει σε 2-2 και να στείλει τη σειρά σε Game 5, στο ΟΑΚΑ.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών, οι δύο ΚΑΕ επιδόθηκαν σε έναν πόλεμο ανακοινώσεων, ενώ ακολούθησε το βράδυ ένα αίτημα των «πράσινων» για αλλαγή στην τριάδα των ρέφερι.

Παναθηναϊκός: «Δεν θα ανεχθούμε να συμβεί το παραμικρό στο ΣΕΦ»

«Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των αθλητών, προπονητών και των μελών της αποστολής μας, όπως δυστυχώς έχει συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν στο ίδιο γήπεδο», ανέφερε η ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» ζήτησαν την εφαρμογή του κανονισμού σχετικά με τα υβριστικά συνθήματα εις βάρος φυσικών προσώπων, ενώ σημείωναν ότι «τα φαινόμενα βίας δεν έχουν χώρο στο μπάσκετ γι’ αυτό και άπαντες πρέπει να αναλάβουν άπασες τις ευθύνες τους».

Η ανακοίνωση της «πράσινης» ΚΑΕ:

«Εν όψει του αυριανού τέταρτου τελικού του πρωταθλήματος της Stoiximan BasketLeague, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR καλεί την ΚΑΕ Ολυμπιακός και όλες τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους διασφαλίζοντας την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR έχει πολλάκις αποδείξει πως καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καταπολέμηση της βίας στον χώρο του μπάσκετ με άριστα αποτελέσματα και το ίδιο περιμένει να διαπιστώσει από όλους τους φορείς.

Καλούμε τους προέδρους της ΚΑΕ Ολυμπιακός, κ.κ. Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλο, τον αντιπρόεδρο της ομάδας, κ. Γιώργο Σκινδήλια και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και την ασφάλεια των αθλητών, των προπονητών και όλων των μελών της αποστολής μας.

Να πράξουν το αυτονόητο, ό,τι δηλαδή κάνει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR όλα αυτά τα χρόνια στο ΟΑΚΑ, όπου η ομάδα του Ολυμπιακού απολαμβάνει υποδειγματική φιλοξενία και όποτε κερδίζει μπορεί και πανηγυρίζει μέσα στο παρκέ δίχως να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα.

Να πράξουν το αυτονόητο, ώστε σε περίπτωση νίκης μας στο αυριανό ματς, τα μέλη της αποστολής μας να μην υποχρεωθούν να φύγουν τρέχοντας προς τα αποδυτήρια, προκειμένου να αποφύγουν κροτίδες, δυναμίτες και κάθε λογής κινδύνους κατά της σωματικής τους ακεραιότητας.

Σε αυτό το πλαίσιο ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθούμε να συμβεί το παραμικρό στην αυριανή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό και πως δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των αθλητών, προπονητών και των μελών της αποστολής μας, όπως δυστυχώς έχει συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν στο ίδιο γήπεδο.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΜΦΑΤΙΚΑ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ!

Τα φαινόμενα βίας δεν έχουν χώρο στο μπάσκετ γι’ αυτό και άπαντες πρέπει να αναλάβουν άπασες τις ευθύνες τους».

Ολυμπιακός: «Εντός του αγωνιστικού χώρου η απάντηση που φοβούνται»

Την άτυπη σκυτάλη πήρε η ΚΑΕ Ολυμπιακός, η οποία με ανακοίνωσή της έκανε λόγο για έλλειψη εμπιστοσύνης των ανθρώπων του Παναθηναϊκόυ στην στην ομάδα τους και επιστράτευση κάθε θεμιτού και αθέμιτου μέσου για να πετύχουν πάση θυσία τον στόχο τους.

Επίσης, οι Πειραιώτες υπογράμμιζαν ότι «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα οργανωμένο σχέδιο πρόκλησης και αποπροσανατολισμού της ομάδας μας, των αθλητών και των φιλάθλων μας με την προαναγγελθείσα παρουσία του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο Σ.Ε.Φ. και την προκλητική ανακοίνωσή τους που είδε νωρίτερα το φως της δημοσιότητας».

Παράλληλα, η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ γνωστοποίησε ότι έχει προσφύγει σε όλες τις δικαστικές και θεσμικές Αρχές, ζητώντας την εφαρμογή του νόμου, ενώ σημείωσε πως οι «πράσινοι» και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος «θα λάβουν έτσι, αποκλειστικά εντός του αγωνιστικού χώρου, την απάντηση που φοβούνται και περιμένουν».

Η ανακοίνωση της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ:

«Ενόψει του αυριανού τέταρτου τελικού του πρωταθλήματος είναι σαφές πλέον πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα οργανωμένο σχέδιο πρόκλησης και αποπροσανατολισμού της ομάδας μας, των αθλητών και των φιλάθλων μας με την προαναγγελθείσα παρουσία του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο Σ.Ε.Φ. και την προκλητική ανακοίνωσή τους που είδε νωρίτερα το φως της δημοσιότητας.

Είναι σαφές ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στην ομάδα τους και επιστρατεύουν πλέον κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να πετύχουν πάση θυσία τον στόχο τους.

Πώς αλλιώς να εξηγήσεις την παρουσία στο γήπεδο της ομάδας μας, στον πλέον κρίσιμο τελικό, ενός ανθρώπου που δεν δίνει το παρών στους τελικούς που διεξάγονται στην έδρα της ομάδας του;

Πώς αλλιώς να εξηγήσεις τις υποκριτικές “νουθεσίες” της αντίπαλης Κ.Α.Ε. για τη “διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του αγώνα”, όταν πριν από λίγες ημέρες ο ίδιος ο Δημήτριος Γιαννακόπουλος καθύβρισε με το γνωστό χυδαίο ύφος του την Κυβέρνηση, τις αθλητικές αρχές και τους διαιτητές των αγώνων, υποκινώντας ρητά και ξεκάθαρα τη βία που υποκριτικά τώρα φέρεται να καταδικάζει;

Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και η Διοίκησή της δεν δέχονται υποδείξεις από αυτούς τους ανθρώπους. Έχουν αποδείξει στην πράξη τις αρχές και το όραμα που πρεσβεύουν και πράττουν πάντοτε αυτά που τους αναλογούν για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, παρ’ όλες τις προκλήσεις.

Για την προστασία του αθλήματος από τις παραβατικές και αντιαθλητικές συμπεριφορές του Δημητρίου Γιαννακόπουλου, η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει προσφύγει σε όλες τις δικαστικές και θεσμικές αρχές, ζητώντας την εφαρμογή του Νόμου.

Καλούμε τις χιλιάδες των φιλάθλων μας να μην απαντήσουν στις προκλήσεις που είναι βέβαιο και προσχεδιασμένο ότι θα αντιμετωπίσουμε. ΜΟΝΟ με τη ΦΩΝΗ, το ΠΑΘΟΣ και την ΑΓΑΠΗ μας θα σπρώξουμε την ομάδα μας στη δίκαιη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και ο Δημήτριος Γιαννακόπουλος θα λάβουν έτσι, αποκλειστικά εντός του αγωνιστικού χώρου, την απάντηση που φοβούνται και περιμένουν».

Γιαννακόπουλος σε Ολυμπιακό: «Τόσο πολύ με φοβάστε;»
Στην ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός απάντησε στη συνέχεια ο διοικητικός ηγέτης του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος απάντησε μέσω ανάρτησης στα social media. Σε αυτήν -μεταξύ άλλων- διερωτάται «τι σας κόφτει εάν έρθω εγώ;», ενώ αναρωτιέται «τόσο πολύ με φοβάστε πια;».

Όσα έγραψε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος:

«Σας καλέσαμε και όχι υποδείξαμε, όπως ακριβώς κάναμε μέσω του κ. Μπαφέ σήμερα στην ΕΟΚ. Ευγένεια εμείς, αντιπαράθεση πάλι εσείς.

Εγώ σέβομαι την μνήμη του πατέρα μου και επιλέγω να μείνω σπίτι να δω τον αγώνα. Όχι βέβαια ότι σας πέφτει λόγος για το πού επιλέγω ή όχι να πάω. Αυτά στις Φιλιππινέζες σας. Γιατί είναι πρόσκληση να θέλω να έρθω να δω τον αγώνα; Τα δικά μου χρήματα, ενέργεια και ό,τι άλλο επενδύω, έχουν λιγότερη αξία από τα δικά σας (έτσι σας έμαθαν);

Κι εν τέλει, αφού θα μας κερδίσετε λέτε εντός παρκέ και ο κόσμος σας θα είναι όπως πάντα κόσμιος, τι σας κόφτει εάν έρθω εγώ;

Τόσο πολύ με φοβάστε πια;

Υγ. Το να ζητάω να μην με βρίζετε επί 40 λεπτά χωρίς να υπάρξει η παραμικρή τιμωρία πώς είναι ακριβώς πρόκληση; Τρία χρόνια στο ΣΕΦ με όποιον και να παίζετε, εμένα βρίζετε και δεν έχει βρεθεί ένας να το σταματήσει, είτε από εσάς είτε με τιμωρίες. Τώρα δηλαδή που ζητάω το αυτονόητο, σας χαλάει; Γαύροι… απλά».

Αίτημα του Παναθηναϊκού για επανάληψη της κλήρωσης των διαιτητών
Η όλη υπόθεση είχε και συνέχεια, καθώς αίτημα επανάληψης της κλήρωσης των διαιτητών του τέταρτου τελικού της Basket League, κατέθεσε επισήμως προς την ΚΕΔ η ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Λίγες ώρες μετά τη διαδικασία, από την οποία προέκυψε πως θα σφυρίξουν την αναμέτρηση οι Πέτρος Παπαπέτρου, Στέφανος Μαγκλογιάννης και Γιώργος Θεονάς, οι «πράσινοι» ζήτησαν επανάληψη της κλήρωσης, καθώς τουλάχιστον ένας από τους εν λόγω ρέφερι είχε στείλει εγγράφως αναφορά προς την ΟΔΚΕ, καταγγέλλοντας το «τριφύλλι» για δυσφήμηση και για δημιουργία κλίματος μεγάλης έντασης στους τελικούς.

Έτσι, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού αιτήθηκαν την επανάληψη της διαδικασίας και την εξαίρεση των καταγγελλόντων από το Game 4.

Διαβάστε επίσης:

Αμοργός: Εξαφανίστηκε Αμερικανός συνταξιούχος αστυνομικός που έκανε διακοπές στο νησί

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Αχαΐα, έγινε αισθητός στην Πάτρα

Κατερίνα Στεφανίδη: Η απονομή του ασημένιου μεταλλίου στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 00:05