search
ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 22:14
MENU CLOSE

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Πόλεμος ανακοινώσεων πριν το τζάμπολ του 4ου τελικού – Έκτακτα μέτρα ζητούν οι «πράσινοι»

12.06.2024 17:10
oly-pao-new

Λίγο πριν το τζάμπολ του 4ου τελικού της Basket League ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και ο πόλεμος των ανακοινώσεων καλά κρατεί μεταξύ των δύο ομάδων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός προηγείται με 2-1 στις νίκες του Παναθηναϊκού, κάτι που σημαίνει πως αν κερδίσουν σήμερα οι ερυθρόλευκοι θα στεφθούν πρωταθλητές Ελλάδας για την περίοδο 2023-2024. Σε αντίθετη περίπτωση, θα υπάρξει και πέμπτο ματς στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή (14/6).

Έκτακτα μέτρα ζητούν οι «πράσινοι»

Έκτακτα μέτρα ενόψει του αποψινού (21:15) τέταρτου τελικού της Basket League με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ ζήτησε ο Παναθηναϊκός. Συγκεκριμένα, με αναφορά τους προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, την οποία κοινοποίησαν στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού, τη ΔΕΑΒ, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιώς, οι «πράσινοι» ζητούν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και την παρουσία δύο εισαγγελέων στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, προκειμένου να εφαρμοστούν κατά γράμμα οι κανονισμοί για κάθε παράνομη και επικίνδυνη ενέργεια.

Αιτία για την αναφορά που κατέθεσε το «τριφύλλι» είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός μετά το τέλος του τρίτου τελικού, το κείμενο της οποίας έχει ως εξής: «Ντροπή σας. Ραντεβού την Τετάρτη (12/06) στο ΣΕΦ».

Στο «στρατόπεδο» του πρωταθλητή Ευρώπης θεωρούν ότι η φράση «ντροπή σας» έχει ως «στόχο» τους διαιτητές και πως η φράση «ραντεβού στο ΣΕΦ» αποτελεί απειλή ενόψει του τέταρτου τελικού.

Είχε προηγηθεί πόλεμος ανακοινώσεων

Ο Παναθηναϊκός ενόψει του 4ου τελικού ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί να συμβεί το παραμικρό στο ΣΕΦ.

«Καλούμε τους προέδρους της ΚΑΕ Ολυμπιακός, κ.κ. Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλο, τον αντιπρόεδρο της ομάδας, κ. Γιώργο Σκινδήλια και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και την ασφάλεια των αθλητών, των προπονητών και όλων των μελών της αποστολής μας.

Να πράξουν το αυτονόητο, ό,τι δηλαδή κάνει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR όλα αυτά τα χρόνια στο ΟΑΚΑ, όπου η ομάδα του Ολυμπιακού απολαμβάνει υποδειγματική φιλοξενία και όποτε κερδίζει μπορεί και πανηγυρίζει μέσα στο παρκέ δίχως να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα
», επισημαίνει το «τριφύλλι».

Παράλληλα, οι «πράσινοι» τονίζουν ότι θα ζητήσουν εμφατικά να εφαρμοστεί ο κανονισμός για τα υβριστικά συνθήματα εις βάρος φυσικών προσώπων.

Όπως ήταν φυσικό, μετά από λίγο ακολούθησε η απάντηση των Πειραιωτών στην ανακοίνωση της πράσινης ΚΑΕ:

Οι «ερυθρόλευκοι» χαρακτήρισαν προκλητική την ανακοίνωση του «τριφυλλιού» και τονίζουν πως είναι «σαφές ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στην ομάδα τους και επιστρατεύουν πλέον κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο για να πετύχουν πάση θυσία τον στόχο τους».

Την ίδια ώρα, οι Πειραιώτες υποστηρίζουν πως δεν δέχονται υποδείξεις από ανθρώπους σαν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και αναφέρουν πως η ΚΑΕ Ολυμπιακός και η διοίκησή της «έχουν αποδείξει στην πράξη τις αρχές και το όραμα που πρεσβεύουν».

Τέλος, καλούν τον κόσμο να έχει υποδειγματική συμπεριφορά στο Game 4 και καταλήγει πως «η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και ο Δημήτριος Γιαννακόπουλος θα λάβουν έτσι, αποκλειστικά εντός του αγωνιστικού χώρου, την απάντηση που φοβούνται και περιμένουν».

Απαγορευτικό της ΕΛΑΣ σε συγκεντρώσεις φιλάθλων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού

Παράλληλα, η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών απαγορεύεται η πραγματοποίηση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων σήμερα 12-6-2024 και από ώρα 16:00′ έως 02:00′ της 13-6-2024 σε ξενοδοχεία που διαμένουν οι αθλητικές αποστολές των ομάδων καλαθοσφαίρισης του «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ» και του «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ» και κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης σχετικής με τις ανωτέρω συναθροίσεις καθώς και συνοδειών των αθλητικών αποστολών με μηχανοκίνητη πορεία στο αστικό δίκτυο που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους:
– Αμβροσίου Φραντζή – Ηλία Ηλιού – Μάχης Αναλάτου – Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου – Αχιλλέως – Λεωφ. Ποσειδώνος – Θησέως – Βεΐκου – Αναστασίου Ζίννη.

Όπως επισημαίνεται στη ανακοίνωση: «Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται, αφενός, καθώς οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο Αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 1 & 2 του Ν.4703/2020 και του άρθρου 3 του Π.Δ. 73/2020, κι ως εκ τούτου δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων και αφετέρου από τη διεξαγωγή της εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων του σημείου πραγματοποίησής της».

Θύρα 7 προς τον κόσμο του Ολυμπιακού: «Να μην ασχοληθούμε με ονομαστικές ύβρεις»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Θύρα 7 ενόψει του Game 4 του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό AKTOR (21:15).

Οι οργανωμένοι οπαδοί των Πειραιωτών αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι: «Εμάς το καθήκον μας, είναι να βοηθήσουμε απόψε την ομάδα, να αγωνιστούμε μαζί της φάση, φάση μέχρι την τελική νίκη!», ζητώντας παράλληλα από τον κόσμο της ομάδας να μην προχωρήσει σε ονομαστικές ύβρεις κατά προσώπων της αποστολής του «τριφυλλιού».

Γιαννακόπουλος για διαιτητές του Game 4: «Είμαι βέβαιος ότι θα είναι ακριβοδίκαιοι»

Ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕΔημήτρης Γιαννακόπουλος, με δημοσίευσή του στο Instagram αναφέρθηκε ξανά στους διαιτητές που έχουν κληθεί να διευθύνουν το ματς στο ΣΕΦ. Υπενθυμίζουμε ότι το «τριφύλλι» είχε ζητήσει επανάληψη της κλήρωσης.

Πιο συγκεκριμένα, στο story του, ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού ανέφερε:

«Οι δύο από τους τρεις διαιτητές του σημερινού αγώνα ενώ ήταν να σταματήσουν πέρυσι λόγω ηλικίας κατάφεραν και σφυρίζουν φέτος μετά την αλλαγή της ΕΟΚ στο όριο ηλικίας. Άρα τελικά σήμερα είναι ο τελευταίος αγώνας που θα σφυρίξουν. Είμαι βέβαιος ότι θα είναι ακριβοδίκαιοι. Ας κερδίσει ο καλύτερος».

Διαβάστε επίσης:

Ο Φερνάντο Σάντος αναλαμβάνει την Εθνική του Αζερμπαϊτζάν

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Αχαΐα, έγινε αισθητός στην Πάτρα

Κατερίνα Στεφανίδη: Η απονομή του ασημένιου μεταλλίου στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 22:12