search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28.06.2024 04:35
MENU CLOSE

Χάος στην Κηφισιά: Έκρηξη και φωτιά σε εργοστάσιο, μαύρισε ο ουρανός – Ήχησε το 112, απόκοσμες εικόνες από τη μάχη με τις φλόγες

12.06.2024 15:43
kifisia-fotia-12

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο κατασκευής ανοξείδωτων οικιακών σκευών μαγειρικής στην οδό Αιγιδών στο Πανόραμα Κηφισιάς και αμέσως μετά εκδηλώθηκε φωτιά. Αποπνικτική η ατμόσφαιρα επικρατεί στην περιοχή. Προειδοποιητικό μήνυμα 112 ήχησε για την προστασία των πολιτών από τους πυκνούς καπνούς. Κυκλοφοριακό χάος στην περιοχή.

Πρόκειται για εργοστάσιο της εταιρείας PAL SA, της Παλαμήδης ΑΕ, του Βασίλη Παλαμίδη, συζύγου της Μίνας Γκάγκα. Σύμφωνα με δηλώσεις της πρώην υπουργού στον Alpha, δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι ή τραυματισμένοι εργαζόμενοι, ωστόσο το ΕΚΑΒ έστειλε προληπτικά δύο ασθενοφόρα.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν τραυματίες ή εγκλωβισμένοι από τη φωτιά, επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολυτάς και τόνισε ότι οι προσπάθειες κατάσβεσης, με ενισχύσεις από τον Δήμο, συνεχίζονται. Ο κ.Ξυπολυτάς δήλωσε πως έχει μιλήσει με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Βασίλη Παλαμήδη και πως ακόμη δεν είναι γνωστή η αιτία που προκάλεσε τη φωτιά.

Η Πολιτική Προστασία μέσω του 112 έστειλε μήνυμα στους πολίτες που τους καλεί να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα. «Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα», επισημαίνεται στο μήνυμα. Η ίδια οδηγία δόθηκε και στο αντικαρκινικό νοσοκομείο Άγιοι Ανάργυροι που βρίσκεται πολύ κοντά.

Eλικόπτερο βρίσκεται στο σημείο όχι όμως για να κάνει ρίψεις καθώς είναι αστική περιοχή. Το ελικόπτερο επιτηρεί και καθοδηγεί τις επίγειες δυνάμεις.

Πυκνοί μαύροι καπνοί απλώνονται πάνω από το σημείο της έκρηξης, ενώ υπάρχει ανησυχία για τοξικό νέφος, λόγω των ανοξείδωτων υλικών, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά καίει αυτή τη στιγμή φελιζόλ.

Όπως δείχνει και φωτογραφία που δημοσίευσε το Forecast Weather στο Facebook οι καπνοί κινούνται Βορειοανατολικά προς την περιοχή του Μαραθώνα και του Βαρνάβα.

Απόκοσμες είναι και οι εικόνες στην περιοχή από τους πυκνούς τοξικούς καπνούς.

Λόγω της πυρκαγιας η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στους εξής δρόμους:

-Στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας απο το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη στο ρεύμα προς Αθήνα

-Στην οδό Σένεκα

-Στην οδό Αιγιδών

Ποια είναι η εταιρεία του Βασίλη Παλαμήδη

Η εταιρεία PAL ΑΕ που ξεκίνησε απ’ το 1947, μπορεί να έγινε γνωστή στο καταναλωτικό κοινό για τα μαγειρικά σκεύη που κατασκευάζει και διαθέτει στη λιανική, εντούτοις τα τελευταία περίπου 25 χρόνια έχει αλλάξει ρότα. Επεκτάθηκε στην αγορά συσκευασίας τροφίμων και στο διάστημα αυτό έχει καταφέρει να θεωρείται μία απ’ τις σημαντικές δυνάμεις στον χώρο της συσκευασίας για νωπά τρόφιμα ζωικής προέλευσης και προμαγειρεμένα φαγητά. Οχι μόνο στην Ελλάδα, όπου οι πλέον γνωστές εταιρείες προϊόντων κατόπουλου, ψαρικών, κρέατος κ.ο.κ. χρησιμοποιούν τις συσκευασίες της, αλλά και στο εξωτερικό, οπου στέλνει περίπου το 85% της παραγωγής των προϊόντων και των υλικών που βγαίνουν απ’ το εργοστάσιο της Κηφισιάς.

Η εταιρεία, ως εξαγωγική, δραστηριοποιείται στην παραγωγή υλικών συσκευασίας για βιομηχανίες τροφίμων, συσκευαστές και σούπερ μάρκετ σε όλη την Ευρώπη. Μέσω των υλικών συσκευασίας, έχει στοχεύσει στην αγορά του τροφίμου που της εξασφαλίζει ένα σταθερό πεδίο δράσης χωρίς ιδιαίτερους κλυδωνισμούς, έχοντας εξασφαλίσει παράλληλα σημαντική διασπορά στο πελατολόγιό της. Σήμερα βγάζει προϊόντα σε δύο τομείς του τροφίμου, εξειδικευμένους. Ο πρώτος αφορά το κλασικό «σκαφάκι» που βλέπουμε όλοι στην αγορά τυποποιημένου κρέατος ή κοτόπουλου απ’ τα σούπερ μάρκετ. Ο δεύτερος είναι μια νέα συσκευασία PET που προφυλάσσει το τρόφιμο που βρίσκεται εντός σε ελεγχόμενη ατμόσφαιρα επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής του.

Ο κ. Βασίλης Παλαμήδης αποτελεί τη δεύτερη γενιά της οικογένειας πίσω απ’ την PAL ΑΕ ενώ τα παιδιά του, Χρήστος και Ανδρέας έχουν πλέον πιο ενεργό ρόλο.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις της εταιρείας PAL στην Κηφισιά, σε μια έκταση που σήμερα ξεπερνά τα 10 στρέμματα. Απο εκεί κάθε χρόνο αποστέλονται περίπου 4.000 κοντέινερ με προϊόντα στο εξωτερικό. Πελάτες της εταιρείας είναι μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων αλλά και διανομείς, μεσάζοντες χονδρέμποροι σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Η εταιρεία σήμερα απασχολεί 160 εργαζομένους και ο κύκλος εργασιών της το 2023 ήταν 25 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Χρυσοχοϊδης: «Πρέπει να πάψουν να φοβούνται οι γυναίκες – Να φοβούνται μόνο οι δράστες» (videos)

Λεχαινά: Τραγικό τέλος στην εξαφάνιση του ηλικιωμένου, εντοπίστηκε νεκρός

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται σοκολάτα γάλακτος με αλλεργιογόνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28.06.2024 01:04