search
ΤΕΤΑΡΤΗ 26.06.2024 22:45
MENU CLOSE

Ευρωεκλογές: Επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ η Ελίζα Βόζεμπεργκ

11.06.2024 13:40
eliza_vozemberg_new

Ενδιαφέρουσες ειδήσεις προέκυψαν από την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους νέους ευρωβουλευτές που εξελέγησαν από τις εκλογές της 9 Ιουνίου.

Καταρχήν ο πρωθυπουργός επέλεξε ως νέο επικεφαλής της ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας την Ελίζα Βόζεμπεργκ, θέση που μέχρι πρόσφατα κατείχε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος συμμετείχε στην σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου μέσω τηλεδιάσκεψης καθώς βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός είχε και κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Ε. Βόζεμπεργκ πέρα από την συνολική συζήτηση που είχε με όλους τους ευρωβουλευτές, στην οποία την ευχαρίστησε για τον αγώνα που έδωσε και της εξέφρασε την εμπιστοσύνη του για τη νέα θέση που της αναθέτει.

Από κει και πέρα τώρα ο Γιώργος Αυτιάς αναλαμβάνει τα θέματα οικονομίας, η Ελεονώρα Μελέτη τα κοινωνικά θέματα και ο Δημήτρης Τσιόδρας θέματα που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή καθώς η πράσινη συμφωνία θα είναι το νέο σημείο τριβής στους κόλπους του ΕΛΚ. Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης διατηρεί το χαρτοφυλάκιο που είχε και στην προηγούμενη ευρωβουλή.

Ο Άκης Σκέρτσος θα λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος μεταξύ της κυβέρνησης και της ευρωομάδας.

Ο κ.Μητσοτάκης ζήτησε καλύτερη συνεργασία των ευρωβουλευτών, προκειμένου να γίνεται γνωστό το έργο που παράγουν στην Ελλάδα ενώ εξήρε τον αγώνα που έδωσαν η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και η Ελίζα Βόζεμπεργκ στο ευρωκοινοβούλιο για τα θέματα του κράτους δικαίου.

Διαβάστε επίσης

Ο… πονηρός Μακρόν και οι εκλογές στη Γαλλία

Ευρωεκλογές 2024 – Ανδρέας Σπυρόπουλος: Η προσπάθεια στο ΠΑΣΟΚ για μια ισχυρή προοδευτική παράταξη θα συνεχιστεί

Συνάντηση Μητσοτάκη με νέους ευρωβουλευτές την Τρίτη και επικοινωνία με Μπελέρη – Το «ευχαριστώ» από τις φυλακές Χειμάρρας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26.06.2024 22:43