search
ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 16:08
MENU CLOSE

Διαψεύδει η Νέα Αριστερά το πρωτοσέλιδο της «Απογευματινής» για σύμπλευση με ΠΑΣΟΚ: Παντελώς αβάσιμα σενάρια, θα αποτύχουν όσοι μας εμπλέκουν

11.06.2024 12:05
nea_aristera_new

Διαψεύδει κατηγορηματικά η Νέα Αριστερά το πρωτοσέλιδο θέμα της «Απογευματινής» για κοινή κοινοβουλευτική ομάδα με το ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, το σενάριο που επικαλείται η εφημερίδα μιλά για κοινό σχήμα ΠΑΣΟΚ και Νέας Αριστεράς ώστε να διαμορφωθεί νέα Αξιωματική Αντιπολίτευση με το άθροισμα των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων (32+11 βουλευτές) και με Αντιπρόεδρο την Έφη Αχτσιόγλου.

Τα σενάρια αυτά, όπως και όσα γράφονται για παρασκηνιακές συζητήσεις, είναι «παντελώς αβάσιμα» διαμηνύουν από τη Νέα Αριστερά, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι έχουν δεσμευτεί σε αυτόνομη πορεία του κόμματός τους και έχουν ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι η Αριστερά δεν είναι σημαία ευκαιρίας. Καταγγέλλουν το γεγονός ότι κάποιοι τους εμπλέκουν σε δικούς τους τακτικισμούς, διαρροές  και προσπάθεια σύγχυσης της κοινής γνώμης.

«Γελιούνται», τονίζουν «όσοι νομίζουν ότι θα εργαλειοποιήσουν τη Νέα Αριστερά για εσωκομματικά τους ζητήματα».

Αναλυτικά η επίσημη διάψευση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Αριστεράς:

«Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ” και άλλα αντίστοιχα άρθρα που αναπαράγονται σε sites, δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τη Νέα Αριστερά ούτε με την Έφη Αχτσιόγλου.

Όσοι επιχειρούν να εμπλέξουν τη Νέα Αριστερά και τα στελέχη της στους δικούς τους τακτικισμούς και σε σενάρια σύγχυσης της κοινής γνώμης, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τους στόχους και τις επιδιώξεις της Νέας Αριστεράς, θα αποτύχουν.

Ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι:

• Η κρίση του πολιτικού συστήματος και πολύ περισσότερο της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου δεν μπορεί να ξεπεραστεί με τακτικισμούς και διαρροές.

• Τα σενάρια περί παρασκηνιακών συζητήσεων και ακύρωσης της αυτόνομης πορείας της Νέας Αριστεράς που αντιμετωπίσαμε και προεκλογικά, είναι παντελώς αβάσιμα. Έχουμε απαντήσει ξεκάθαρα ότι για εμάς η Αριστερά δεν είναι σημαία ευκαιρίας.

• Γελιούνται όσοι νομίζουν ότι θα εργαλειοποιήσουν τη Νέα Αριστερά για τα εσωκομματικά τους ζητήματα. 

Αυτό που χρειάζεται η κοινωνία είναι τα μέτωπα αγώνα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και ο ουσιαστικός πολιτικός διάλογος».

Διαβάστε επίσης:

Ευρωεκλογές: Βρέθηκε η… αόρατη ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης – Οι πρώτες δηλώσεις της (Video)

Ο ανασχηματισμός και η απώλεια κεντρώων ψηφοφόρων – Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με 5 κορυφαίους υπουργούς του

Γεραπετρίτης: Στη διεθνή διάσκεψη της Ιορδανίας για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 16:08