search
ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 16:14
MENU CLOSE

Ευρωεκλογές: Οι εκπλήξεις της ευρωλίστας της ΝΔ – Ο Κιμπουρόπουλος, η Φλέσσα και η Δούνια

10.06.2024 10:14
6247337

Εκτός από την – αρνητική για το κυβερνών κόμμα – επίδοσή του στις ευρωεκλογές της Κυριακής, υπήρξαν και μερικές άλλες εκπλήξεις, σχετικά με τα πρόσωπα που είτε εκλέγονται είτε απέτυχαν να εκλεγούν στην Ευρωβουλή.

Κατ’ αρχάς, πρέπει να σημειωθεί ότι από την προηγούμενη ευρω-ομάδα της ΝΔ επανεκλέγονται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η Ελίζα Βόζεμπεργκ και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης. Ο τελευταίος, μάλιστα, μπορεί να θεωρηθεί και ως έκπληξη, καθώς οι αρχικές δημοσκοπήσεις τον έδιναν σχετικά χαμηλά, αν και το τελευταίο διάστημα είχε ανακάμψει.

Από την άλλη, εκτός νυμφώνος, παρότι εμφανιζόταν ως φαβορί για δεύτερη θητεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μένει ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος (μάλλον… πληρώνοντας την έδρα της Αφροδίτης Λατινοπούλου), ενώ και η έτερη ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη δεν καταφέρνει να επανεκλεγεί, παρά το ντεμαράζ των τελευταίων ημερών.

Στις εκπλήξεις θα πρέπει να συμπεριληφθεί και η 10η θέση (με σχεδόν 111.000 ψήφους) που καταλαμβάνει η Βίκυ Φλέσσα (φαίνεται ότι… even bad publicity is good publicity), ενώ στα μεγάλα ονόματα που μένουν εκτός συμπεριλαμβάνονται και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Θανάσης Εξαδάκτυλος, και η πρώην βουλευτής Πειραιά, Νόνη Δούνια.

Την ευρω-ομάδα της ΝΔ πλέον συγκροτούν τρεις «παλιοί» και τέσσερις «νέοι»: οι Ελεονώρα Μελέτη, ο Γιώργος Αυτιάς (πρώτος των πρώτων σε σταυρούς), ο Δημήτρης Τσιόδρας και ο Φρέντι Μπελέρης. Ας σημειωθεί ότι οι τρεις στους τέσσερις προέρχονται από το χώρο των ΜΜΕ…

Διαβάστε επίσης

Ευρωεκλογές 2024: Τι ψήφισαν οι Έλληνες του εξωτερικού

Ευρωεκλογές: Ο Πύρρος Δήμας και η αποτυχία των ΠΑΣΟΚογενών στην ευρω-λίστα της ΝΔ

Συγκρούση και αναταραχή στη ΝΔ από το πλήγμα του 28,3% – Το restart του Μητσοτάκη και η σιωπή των πρώην

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 16:13