ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 10:32
MENU CLOSE

Τρέχει και... δεν φτάνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μετά τη δήλωση ότι το Ισραήλ μπορεί να... στοχεύει αμάχους (Video)

07.06.2024 10:21

Θύελλα αντιδράσεων και εσπευσμένη διόρθωση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προκάλεσε δήλωση του εκπροσώπου του, Μάθιου Μίλερ, ο οποίος σχολιάζοντας την επίθεση του Ισραήλ σε σχολείο της UNRWA στη Γάζα, δήλωσε ότι το Ισραήλ «έχει το δικαίωμα να προσπαθήσει να στοχεύσει αμάχους».

Ο Μίλερ είχε πει ότι «είναι μια δύσκολη κατάσταση. Αν είναι αλήθεια ότι υπάρχει αυτό το σημείο όπου η Χαμάς κρύβεται μέσα σε ένα σχολείο, άλλοι μαχητές κρύβονται μέσα στο σχολείο, αυτά τα άτομα είναι νόμιμοι στόχοι, αλλά ταυτόχρονα είναι ενσωματωμένοι κοντά σε πολίτες.

Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να προσπαθήσει να στοχεύσει αυτούς τους αμάχους, αλλά έχει επίσης την υποχρέωση να ελαχιστοποιήσει τη βλάβη των αμάχων και να λάβει κάθε δυνατό μέτρο για να ελαχιστοποιήσει τη βλάβη των αμάχων».

Σημειώνεται, πάντως, ότι ο επικεφαλής της UNRWA, Φιλίπ Λαζαρινί, δήλωσε ότι ο ΟΗΕ δεν είναι σε θέση να πιστοποιήσει τους ισχυρισμούς ότι στο σχολείο βρίσκονταν μαχητές της Χαμάς…

Διαβάστε επίσης

Νίκος Ανδρουλάκης: Η αποδοκιμασία της κυβέρνησης πρέπει να εκφραστεί μέσα από τη σοβαρή αξιόπιστη αντιπολίτευση (Video)

Στέφανος Κασσελάκης: Και να σκεφτείτε ότι μας είχαν για τελειωμένους

Μπάχαλο με τα περί παράτασης πόθεν έσχες – Διαψεύδουν τη διαρροή με… νέα διαρροή μετά τον σάλο – Οργισμένη αντίδραση Κασσελάκη

ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 10:32
Exit mobile version