search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28.06.2024 03:47
MENU CLOSE

Κασσελάκης από Πάτρα: Από την Κυριακή χτίζουμε τη μεγάλη προοδευτική παράταξη – Ο νομιμος ιδιοκτήτης της χώρας είναι ο λαός

07.06.2024 21:13
kasselakis-patra-1

Με πολλές προσωπικές επιθέσεις στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έριξε αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας του ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την τελευταία ομιλία του στην Πάτρα.

Στην ομιλία του ο Στέφανος Κασσελάκης, περιέγραψε την κατάσταση της οικονομίας και την καθημερινότητα που βιώνουν οι πολίτες με τα μελανότερα χρώματα, μίλησε για «βρόμικο» και «σάπιο» σύστημα.

Κάλεσε τους πολίτες την Κυριακή να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ γιατί μετά δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία και ζήτησε τις ώρες που απομένουν ως την κάλπη ο καθένας να πείσει τον περίγυρό του ότι «υπάρχει εναλλακτική λύση» «Να τους δείξετε ότι υπάρχει λύση, «μία μεγάλη προοδευτική παράταξη η οποία θα αρχίζει να χτίζεται την Κυριακή μέσα από την ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ».

Μιλώντας για προσωπικό και συλλογικό στοίχημα είπε πως ο μόνος λόγος που βρίσκεται στη χώρα είναι γιατί θέλω να κάνω κάτι για τη χώρα μου. Για τη συλλογική μας ευτυχία. Γιατί θέλω να προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να συντρίψω αυτό το σάπιο σύστημα».

Με τη δική σας δύναμη» τόνισε «θα το πάω μέχρι τέλους, θα τους χαλάσουμε τα σχέδια. Κανένας πίσω. Κανένας μόνος του. Η χώρα δεν τους ανήκει, ο νόμιμος ιδιοκτήτης της χώρας είναι ο αυτόφωτος, αυτόβουλος λαός» είπε στο κλείσιμο της ομιλίας του.

Μητσοτάκης όπως Τσοχατζόπουλος

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το θέμα του Πόθεν Έσχες, καλέσε εκ νέου τον πρωθυπουργό να ανοίξει την ηλεκτρονική πλατφόρμα «να πάμε να καταθέσουμε και οι δύο τα πόθεν έσχες μας για το 2023». Αναφερόμενος στην παράταση των τριών μηνών ρώτησε «τι φοβάται;» αν δεν έχει κάτι να κρύψει.

Μάλιστα έκανε και σύγκριση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Άκη Τσοχατζόπουλο: «Η απάντηση του Πρωθυπουργού» είπε ήταν πως “tο δικό μου πόθεν έσχες ελέγχεται 20 χρόνια”. Να δείτε πόσα χρόνια ελεγχόταν το πόθεν έσχες του Τσοχατζόπουλου σε αυτό το κράτος, που έβλεπε τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και τους δικαιολογούσε σαν… λογαριασμούς τηλεφώνου» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης.

Μίλησε για παιχνίδι του Μαξίμου σε βάρος του στην περίπτωση του πόθεν έσχες του, και συγκεκριμένα κατηγόρησε το πρωθυπουργικό γραφείο για λάσπη εναντίον του μέσα από το «πληρωμένο πιστόλι» του, το Πρώτο θέμα όπως είπα. Λάσπη «πάνω σ’ έναν έντιμο άνθρωπο, που έχει δουλέψει, έχει φορολογηθεί και για το τελευταίο του δολάριο στις ΗΠΑ και δεν έχει αγγίξει από το δημόσιο ούτε ένα ευρώ» είπε με ένταση.

Ο Γέρος της Δημοκρατίας, ο Ανδρέας, ο Ανδρουλάκης και το… ανέκδοτο

Αναμενόμενη, λόγω Πάτρας ήταν η αναφορά στη δημοκρατική της παράδοση:

Αλλά και στην Πάτρα με την τεράστια δημοκρατική παράδοση. Από τον Ανένδοτο του Γέρου της Δημοκρατίας κόντρα στη νοθεία της τότε Δεξιάς.
Μέχρι την Πάτρα της Αλλαγής, του μεγάλου οράματος που εμφύσησε ο Ανδρέας Παπανδρέου».

Στο σημείο αυτό άδραξε την ευκαιρία για νέα επίθεση στον Ανδρουλάκη:

«Μια και ανέφερα τον Ανένδοτο», σημείωσε «επιτρέψτε μου να αναφέρω και το ανέκδοτο. Έναν αρχηγό προοδευτικού κόμματος με τεράστια Ιστορία, που τον παρακολουθεί η ΕΥΠ και αντί να τα κάνει άνω κάτω όλα, δεν βγάζει άχνα. Φανταστείτε τον Ανδρέα Παπανδρέου στη θέση του κ. Ανδρουλάκη. Θα είχε ρίξει τη Δεξιά σε μία μέρα. Αντί γι’ αυτό, πέφτει ο ίδιος».

Ευτυχώς όμως, συνέχισε «υπάρχει ισχυρή προοδευτική πρόταση», δηλαδή  ο ΣΥΡΙΖΑ «που αγωνίζεται, που ιδρώνει τη φανέλα, που κάνει τον φαινομενικά παντοδύναμο Μητσοτάκη να ιδρώνει κι εκείνος. Γιατί δεν τον αφήνουμε σε χλωρό κλαρί. Γιατί δεν τον αφήνω σε χλωρό κλαρί».

«Το πολιτικό σύστημα είναι βρώμικο, κάποιος να πάρει τη σκούπα. Αυτός θα είμαι εγώ»

Με αφορμή το θέμα του Πόθεν Έσχες σημείωσε πως «το συμπέρασμα που βγαίνει από πολιτικούς που έχουν δεκάδες ακίνητα με έναν βουλευτικό μισθό» είναι πως «το πολιτικό σύστημα της χώρας είναι βρώμικο». Και χρειάζεται, είπε, «κάποιον να πάρει τη σκούπα. Και αυτός θα είμαι εγώ. Γιατί κανένας δεν με κρατάει από πουθενά».

«Την ώρα που αυτοί γεμίζουν με σπιτάκια την προσωπική τους Monopoly, ο ελληνικός λαός μετράει έναν μισθό και του φτάνει για μισό μήνα» σημείωσε κάνοντας γέφυρα με την ακρίβεια και τις επικείμενες αυξήσεις στο ρεύμα.

«Η χώρα έχει μετατραπεί σε Ελ Ντοράντο των κερδοσκόπων» τόνισε μεταξύ άλλων και αναφέρθηκε σε όσα είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης λέγοντας ότι αποκάλυψε πως στην «το θέμα της ακρίβειας δεν το αποφασίζουν οι Βρυξέλλες – εκεί υπάρχει άλλη ατζέντα», αντιθέτως, «το πώς θα καταπολεμήσουν την ακρίβεια το αποφασίζουν οι κυβερνήσεις, κάθε μία για τη χώρα της».

Πρόσθεσε: «Το πιο άδειο πορτοφόλι μετά τη Βουλγαρία είναι δικό σας έργο.
Οι ακριβότερες τιμές στην Ελλάδα από ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη των διπλάσιων μισθών είναι δικό σας έργο».

«Σταθερά πίσω και πιο μακριά απ’ την Ευρώπη»

Σημείωσε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγεί τη χώρα «σταθερά πίσω» και «σταθερά πιο μακριά από την Ευρώπη» Το «σταθερά πιο πίσω» είναι δικό σας έργο».

Σταθερά πιο μακριά απ’ την Ευρώπη σημαίνει είπε να παρακολουθείς, να επηρεάζεις τη δικαιοσύνη, να ελέγχεις τα ΜΜΕ, να νοθεύεις τη σύνθεση των ανεξάρτητων αρχών.

Να μπαζώνεις, να μοντάρεις, να συγκαλύπτεις το μεγαλύτερο κρατικό έγκλημα που έγινε στην Ιστορία της χώρας, στις πλάτες των οικογενειών 57 νέων ανθρώπων.

Να καταρρέουν τα νοσοκομεία, να υπολειτουργούν, να πεθαίνουν ασθενείς στις καρότσες φορτηγών, να μεταφέρονται ακρίτες στην Τουρκία για νοσηλεία, αντί για την πατρίδα τους.

Να συναγωνίζεσαι πλέον με τη Βουλγαρία για το ποιος λαός είναι πιο φτωχός από τους δύο.
Να ανεβαίνουν όλοι οι δείκτες της εγκληματικότητας, να αλωνίζει η Greek Mafia, να μην ξέρει η Ελληνίδα και ο Έλληνας αν θα γυρίσουν ασφαλείς στο σπίτι τους το βράδυ.

Ειδικά ως προς την εξωτερική πολιτική είπε πως σταθερά πιο μακριά από την Ευρώπη, σημαίνει «να τρως καρπαζιές από όλους σου τους γείτονες ταυτόχρονα –ΕρντογάνΡάμαVMRO- κι εσύ να μην έχεις εξωτερική πολιτική με πυγμή παρά μόνο λεφτά για να μπουκώνεις τα ΜΜΕ να μη δείχνουν το φιάσκο σου».

Με αφορμή την υπογραφή από την Τουρκία της αμερικανικής προσφοράς τα 40 νέα αεροσκάφη F-16, Block-70 και 79 κιτ εκσυγχρονισμού έκανε λόγο για «νέο φιάσκο» δεδομένου ότι η κυβέρνηση «μας έλεγε ότι είτε θα μπλόκαρε, είτε θα έβαζε πολύ αυστηρούς όρους προκειμένου να μην χρησιμοποιηθούν για παράνομες ενέργειες σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου. Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε».

«Κρίσιμη η ψήφος της Κυριακής»

Αναφερόμενος στις προτάσεις που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και το φορολογικό είπε είναι «η πρώτη μας παρακαταθήκη για όσα θα σας παρουσιάσουμε την επόμενη τριετία» παρόλο που «δεν οφείλαμε να παρουσιάσουμε δέσμη μέτρων ενόψει ευρωεκλογών, γιατί στις ευρωεκλογές δεν αποφασίζουμε για κυβέρνηση».

«Οφείλαμε» είπε ωστόσο «να δείξουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος». Σημείωσε ότι είναι κοστολογημένες από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αν εφαρμοστούν το μόνο που θα χρεοκοπήσει είναι «η πολιτική τους, που έφτιαξε μια Ελλάδα των λίγων στην πλάτη των πολλών».

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι η ψήφος την Κυριακή είναι «καθοριστική» για να σπάσει ο φόβος που καλλιεργεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως την κατηγόρησε. Ο κόσμος «δεν θέλει να τους βλέπει αλλά τους ψηφίζει από φόβο» είπε μεταξύ άλλων.

Κι ακόμα ζήτησε οι πολίτες την Κυριακή να στείλουν μήνυμα αξιοπρέπειας, διότι αν αυτό δεν εκφραστεί μαζικά τώρα, «άλλη ευκαιρία δεν υπάρχει. Γιατί τα επόμενα τρία χρόνια δεν υπάρχουν άλλες εκλογές.Και χειρότερη από μία ΝΔ με αλαζονεία θα είναι μία ΝΔ με ακόμα μεγαλύτερη αλαζονεία. Που στο 41% που πήρε πέρσι, θα αθροίζει το 33% που θέλει τώρα. Και από αυτό το άθροισμα θα είναι έξω οι δικές σας ζωές».

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση Pulse: Σημαντικό προβάδισμα της ΝΔ, αλλά και νέες απώλειες – «Κλειδί» η συσπείρωση των ψηφοφόρων και οι μετακινήσεις

Metron Analysis: Κοντά στο 32% η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου, δεν πιάνει το 33% – Ο ρόλος των αναποφάσιστων – Ποιοι μπαίνουν στην Ευρωβουλή

Επίτευξη του εκλογικού στόχου της ΝΔ «βλέπει» η Alco – Δεν βοήθησε τον ΣΥΡΙΖΑ η παρουσίαση του Πόθεν Έσχες Κασσελάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28.06.2024 01:04