search
ΚΥΡΙΑΚΗ 30.06.2024 17:00
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Με… σημαία τον Άγιαξ ο Ανδρουλάκης πάει για εκλογικό πρωταθλητισμό

07.06.2024 07:34
nikos_androulakis_new

Τα μηνύματα είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά από την περιφέρεια, αν και Αττική και Θεσσαλονίκη αποτελούν τα μεγαλύτερα «αγκάθια» για το ΠΑΣΟΚ

Δηλώνουν σίγουροι

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ήδη κάνει κάποιες πρώτες συζητήσεις για το πώς θα βρει το κόμμα το βράδυ της Κυριακής των εκλογών, αλλά και πώς θα είναι όλος ο οργανισμός τη Δευτέρα.

Συνεργάτες του υποστηρίζουν στο «Ποντίκι» ότι όλα θα εξαρτηθούν από το ποσοστό που θα συγκεντρώσει το κόμμα αλλά και οι «αντίπαλοι» στην ευρύτερη Κεντροαριστερά.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται σίγουρος ότι το κόμμα του θα καταφέρει να είναι στην «όχθη των νικητών», αλλά και στη δεύτερη θέση, η οποία θα «ξεκλειδώσει» κινήσεις και πρωτοβουλίες για την επόμενη μέρα της Κεντροαριστεράς. 

Αυτό που φάνηκε και από την ομιλία του στην Αθήνα είναι πως το βλέμμα του είναι καρφωμένο στους αναποφάσιστους καθώς ζήτησε την ενίσχυση του κόμματός του, υποστηρίζοντας ότι είναι το μοναδικό που μπορεί να σταθεί αποτελεσματικά και πειστικά απέναντι στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και να αποτελέσει πολιτική απειλή για την επόμενη ημέρα.

Το ΠΑΣΟΚ και ο Άγιαξ

Την ίδια ώρα ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε ακόμα μία «έξυπνη» προεκλογική συνέντευξη αφού μίλησε στους betarades (Αριστοτέλη Σαββίδη και Θοδωρή Ρίγανη), αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι το ΠΑΣΟΚ είναι όπως ο Άγιαξ. 

«Δεν δαπανά χρήματα για μεταγραφές, επενδύει στα φυτώρια, έχει βαριά φανέλα και χτίζει ένα σύνολο που φτάνει στην κορυφή και στελεχώνει την Εθνική Ολλανδίας.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα μυθιστόρημα, ήταν κάποτε το μεγαλύτερο κόμμα της Ευρώπης και χτίζουμε σταθερά, με κόπο για μία νέα σχέση αξιοπιστίας, ώστε να μην ξανανιώσει ο κόσμος πληγωμένος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

Στην ίδια συνέντευξη υποστήριξε ότι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές μπορούν να αντιμετωπίσουν τις πολιτικές λιτότητας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και προέτρεψε τους πολίτες να τιμωρήσουν τη Ν.Δ., την αλαζονεία που επιδεικνύει και τις πολιτικές της που επιδεινώνουν τη ζωή της πλειονότητας της κοινωνίας. 

Σκληρή επίθεση για την ΕΥΠ 

Σε άλλη συνέντευξη και συγκεκριμένα στο Open ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφερόμενος στην άρνηση της ΕΥΠ να εφαρμόσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, είπε: 

«Αυτή είναι η Ελλάδα του 2024 με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι η Ελλάδα όπου οι μυστικές υπηρεσίες αρνούνται να εφαρμόσουν αποφάσεις του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας.

Αυτές οι πρακτικές μας οδηγούν δεκαετίες πίσω και μακριά από τον σκληρό πυρήνα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της διάκρισης των εξουσιών όλων των κεντρικών ευρωπαϊκών κρατών, όλων των προηγμένων δημοκρατιών της Ευρώπης.

Έχει τεράστια ευθύνη ο κ. Μητσοτάκης, πρέπει να απολογηθεί και πρέπει να απαντήσει ως πολιτικός προϊστάμενος. Περιμένω από τους συναδέλφους σας τις επόμενες ώρες να τον ρωτήσουν.

Ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ δέχεται στο κράτος, που κυβερνά να μην εφαρμόζονται οι αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας.

Αυτό είναι το τόσο απλό ερώτημα, περιμένω να ερωτηθεί από τους συναδέλφους σας. Προφανέστατα φοβάται η ΕΥΠ ότι μόλις μου δώσει ένα επίσημο χαρτί θα συνεχίσω τον δικαστικό μου αγώνα και θα βρουν αυτό που τους αξίζει από την ελληνική και την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη. Για αυτό, να το πω λαϊκά πουλάνε τρέλα».

Διαβάστε επίσης

Στα ναυπηγεία της Naval Group για τις φρεγάτες Belharra ο Κυριάκος Μητσοτάκης (Video)

Υποκλοπές: Σάλος από την απόφαση της ΑΔΑΕ να μην κληθεί σε ακρόαση η ΕΥΠ – Το σκεπτικό της… αναρμοδιότητας και οι αντιδράσεις

ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Τα τέσσερα εγκλήματα που αποκάλυψε το ντοκιμαντέρ του Mega

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 30.06.2024 17:00