search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 16:26
MENU CLOSE

Ανησυχία σε Γραμματικό και Βαρνάβα – Έτρεχε… ροζ νερό από τις βρύσες

06.06.2024 12:16
nero_vrisi
@pixabay

Αντιμέτωποι με ένα εντελώς απρόσμενο θέαμα βρέθηκαν οι κάτοικοι σε περιοχές του Γραμματικού και του Βαρνάβα, όταν είδαν από την περασμένη Δευτέρα να τρέχει από τις βρύσες τους… ροζ νερό.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο Action24, ο αντιδήμαρχος Μαραθώνα, Βαγγέλης Σωτηρίου ανέφερε ότι το ροζ νερό εμφανίστηκε πριν τρεις ημέρες μετά από διακοπή ρεύματος. «Έμεινε χαμηλή η πίεση δικτύου. Μετά επανήλθε το ρεύμα και εμφανίστηκε το ροζ νερό», είπε.

«Είδαμε τα αντλιοστάσια δεν έχουν παραβιαστεί. Το Γραμματικό είναι από γεωτρήσεις. Ενημερώσαμε τον κόσμο να μην πιει νερό. Και τα σχολεία. Αδειάσαμε τα δίκτυα, δύο φορές κάναμε καθαρισμούς. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν. Τώρα το νερό είναι κανονικό. Δεν είχαμε συμβάν. Έχουμε στείλει για αναλύσεις στο σημείο», πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Μαραθώνα.

Σύμφωνα με τον κ. Σωτηρίου, το ροζ νερό «δεν είναι σίγουρα από γεώτρηση και τις δεξαμενές, είναι από το δίκτυο».

«Το ροζ νερό εμφανίστηκε αλλά δεν βρήκαμε από πού προήλθε. Οι κάτοικοι πίνουν εμφιαλωμένο νερό», είπε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Γραμματικού, Τάσος Χρυσίνας.

«Πήγαμε στα σχολεία εμφιαλωμένα. Είπαμε να μην χρησιμοποιήσει κανείς νερό για καμία χρήση μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα από τις αναλύσεις», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι χθες Τετάρτη (5/6) ο Δήμος Μαραθώνα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για το νερό στον Βαρνάβα.

«Διακοπή υδροδότησης στην Κοινότητα Βαρνάβα.

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω διακοπής ρεύματος της Δ.Ε.Η. στα αντλιοστάσια, θα υπάρχει διακοπή υδροδότησης στο κέντρο του Βαρνάβα έως τις απογευματινές ώρες, με μεγαλύτερη επιβάρυνση στα σπίτια που βρίσκονται πιο ψηλά όπου εκεί θα καθυστερήσει η αποκατάσταση του προβλήματος υδροδότησης», αναφέρει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης

Κορινθία: Δελφίνι ξεβράστηκε νεκρό στην παραλία Λεχαίου

Μαγνησία: Εντοπίστηκε το μικρόβιο της σαλμονέλας σε μία πηγή – Ξεκινάει έλεγχος σε όλες τις γεωτρήσεις της Θεσσαλίας

Δολοφονία στη Χαλκίδα: Ο δράστης προσπαθούσε να «ψαρέψει» την κόρη του θύματος – Αποκαλυπτικοί διάλογοι (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 16:25