search
ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 13:35
MENU CLOSE

Σολομός «παντρέψου με», το viral πιάτο του TikTok

05.06.2024 09:33
solomos_sintagi56

Ένα ονειρικό πεντανόστιμο κρεμώδες πιάτο, γεμάτο γεύση που ετοιμάζεται σε λίγα μόνο λεπτά.

Δοκιμάστε αυτή τη viral συνταγή του TikTok (κοτόπουλο «παντρέψου με»), με σολομό αντί για κοτόπουλο, για ένα επίσημο γεύμα ή δείπνο, για το Σαββατοκύριακο ή απλά εντάξτε την στο καθημερινό μενού της οικογένειας.

Υλικά για τη Συνταγή

4 φιλέτα σολομού, χωρίς δέρμα

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χωριστά

2 κουταλάκια του γλυκού ιταλικό μίγμα καρυκευμάτων

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Για τη σάλτσα

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο, ψιλοκομμένο

3 κουταλιές της σούπας αλεύρι γ.ο.χ.

1 ½ φλιτζάνι ζωμό κότας

¾ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος, πλήρης, παχύρρευστη

½ φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη

½ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες

1 κουταλάκι του γλυκού mix ιταλικών μπαχαρικών

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1.Αρχικά, περάστε τα φιλέτα του σολομού με τη μια κουταλιά ελαιόλαδο, βουρτσίζοντάς τα με ένα πινέλο. Καρυκεύστε τα με το μίγμα μπαχαρικών και το αλατοπίπερο.

2. Ζεστάνετε την άλλη κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάλτε τα φιλέτα και μαγειρέψτε τα μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα να ψηθούν μέχρι το κέντρο. Αποσύρετέ τα και αφήστε τα στην άκρη.

3. Στο ίδιο τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και στη συνέχεια σοτάρετε το σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα μέχρι να μυρίσει. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε να γίνει μια πάστα.

4. Σε ένα μπολ ανάμειξης χτυπήστε με σύρμα τον ζωμό κοτόπουλου, την παχύρρευστη κρέμα και την παρμεζάνα και αδειάστε την στο τηγάνι.

5. Προσθέστε τις καλά στραγγισμένες λιαστές ντομάτες, τα ιταλικά καρυκεύματα και το ξύσμα λεμονιού. Δοκιμάστε και αλατοπιπερώστε αν χρειάζεται επιπλέον. Σιγοβράστε τη σάλτσα για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά.

6. Επιστρέψτε τα φιλέτα σολομού πίσω στο τηγάνι και στρώστε τα πάνω από τη σάλτσα.

Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και συνεχίστε το μαγείρεμα σε σιγανό βρασμό για άλλα 10 λεπτά.

7. Γαρνίρετε με φρεσκοκομμένα φύλλα βασιλικού και επιπλέον παρμεζάνα και ξύσμα λεμονιού, αν επιθυμείτε και συνοδέψτε με ζυμαρικά ή ρύζι.

Διαβάστε επίσης:

Posset λεμονιού Βρετανίας με 4 υλικά

Πατατόπιτες από τορτίγιες, με λαχανικά και τυριά που λιώνουν

Λαχταριστά μπισκότα βάσης, στα γρήγορα, με μόνο 3 υλικά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 13:35