search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28.06.2024 04:00
MENU CLOSE

Κασσελάκης από Ηράκλειο: Σφοδρή επίθεση σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά, αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου

04.06.2024 20:28
kasselakis-irakleio-4
Photo: Cretalive

Να «διορθώσουν την ψήφο» τους κάλεσε τους πολίτες της Κρήτης ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την προεκλογική ομιλία του στο Ηράκλειο, όπου εξαπέλυσε επιθέσεις κατά της κυβέρνησης αλλά και του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς.

Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε αρχικώς πως στις εθνικές εκλογές η Κρήτη βάφτηκε μπλε. «Η Κρήτη των μεγάλων αγώνων, της δημοκρατικής παράταξης, του Ελευθέριου Βενιζέλου, του Ανδρέα Παπανδρέου βάφτηκε μπλε» είπε καλώντας «πρέπει να διορθώσουμε τώρα όλοι μαζί αυτό το λάθος» διότι «δεν είναι λάθος χρώμα» αλλά «λάθος ζωή».

Η ψήφος στη ΝΔ, τόνισε, είναι ζωή «που περιμένει προεκλογικά ψίχουλα για να ζήσει», που «χάνεται περιμένοντας σε μια καρότσα για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο» ή μπροστά από ένα αστυνομικό τμήμα που δεν υπάρχει ασφάλεια, «είναι ζωή που βλέπει τον μισθό του μήνα να φτάνει για μισό μήνα», είναι  «μισή ζωή που ο Πρωθυπουργός τη μετράει στο μισό κιλό φέτα, στο μισό κιλό ψωμί, στο μισό λίτρο βενζίνη, μπας και εξαπατήσει κανέναν ότι το ακριβό είναι φτηνό».

«Είναι ζήτημα τιμής για τον δημοκρατικό λαό της Κρήτης να επιστρέψει το νησί μας στα δημοκρατικά του χρώματα» κατέληξε.

Ακολούθως εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και του αρχηγού του κάνοντας μια επίκληση αρχικώς στον Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο είπε ότι το νησί συνδέεται με ισχυρούς δεσμούς, και συνδέοντάς τον με την υπόθεση των υποκλοπών.

«Ξέρω», είπε, «τους ισχυρούς δεσμούς που έχει το νησί μας με την παρακαταθήκη και την ιστορική μορφή του Ανδρέα Παπανδρέου.  Κι ίσως σε αρκετούς από τους φίλους σας, τους γνωστούς σας, να φτάνει η παρουσία του ήλιου του ΠΑΣΟΚ σε ένα ψηφοδέλτιο για να τους ξυπνήσει μνήμες και συναισθήματα.

Όμως για ποιο ΠΑΣΟΚ μιλάμε σήμερα;

Πιστεύετε ότι αν έβλεπε από μια μεριά ο Ανδρέας Παπανδρέου τον σημερινό αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, παρακολουθούμενο από την ΕΥΠ, να σιωπά και να ζαρώνει μπροστά στον Μητσοτάκη, θα ήταν ευχαριστημένος;

Ο Ανδρέας όχι μόνο θα είχε κάνει τη μήνυση που ο Ανδρουλάκης φοβάται να κάνει, αλλά με όχημα την παρακολούθησή του θα είχε γκρεμίσει το καθεστώς Μητσοτάκη.

Ή μήπως ο Ανδρέας Παπανδρέου θα ήταν περήφανος για το ιστορικό κίνημα που ίδρυσε, βλέποντάς το σήμερα να γίνεται φυτώριο στελεχών της ΝΔ;

Κάνουν το αγροτικό τους στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ύστερα πάνε και γίνονται υπουργοί, βουλευτές, ευρωβουλευτές και στελέχη του Μητσοτάκη».

Τόνισε ότι «αυτό δεν είναι η προοδευτική παράταξη που έχει ανάγκη η χώρα» καθώς «η μεγάλη δημοκρατική παράταξη δεν ήταν ποτέ συμπλήρωμα της Δεξιάς».

Βέλη για τους «πρώην»

Ακολούθως επιτέθηκε στη Νέα Αριστερά, λέγοντας πως οι πρώην σύντροφοι αναλώνονται σε επιθέσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα μέσω του ΣΚΑΙ. Έκανε λόγο για «αυτοεξευτελισμό» και χαρακτήρισε «παράδοξο» τον ισχυρισμό τους πως οι έδρες ανήκουν στην Αριστερά, ζητώντας και οι βουλευτικοί τους μισθοί να πηγαίνουν σε κάποιο ίδρυμα ή κάποιο κοινωφελή σκοπό και όχι στα πορτοφόλια τους. «Αυτό που τους ενώνει δεν είναι η Αριστερά αλλά το μίσος» ανέφερε ενώ παρέπεμψε σε σενάρια και δημοσιεύματα για επικείμενη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως δεν τα διαψεύδουν. Συνεχίζοντας να εκτοξεύει βέλη, είπε «Τους κατανοώ. Εκτός πολιτικής, εκτός κομματικού σωλήνα, θα ήταν δύσκολα γι’ αυτούς: θα έπρεπε να δουλέψουν».

Αναφέρθηκε στη συνέχεια σε δημοσκοπική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε πως «όταν δύο κόμματα εναγκαλίζονται την ώρα που πέφτουν στον γκρεμό» τότε 1+1 δεν κάνει δύο αλλά μηδέν.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, στον ΣΥΡΙΖΑ» το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και η γενιά της Πρώτης Φοράς Αριστερά διεμήνυσε στην συνέχεια. Και κάλεσε τους πολίτες σε ψήφο που δεν θα κάνει «κομματάκια» την κεντροαριστερά αλλά θα συμβάλει στη διαμόρφωση της μεγάλης προοδευτικής παράταξης.

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ό,τι αφορά την προεκλογική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα μέτρα για την ακρίβεια και τη φορολογία, κοστολογημένα πλέον, είπε, από το ίδιο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τα οποία θα δώσουν ανάσα στους πολίτες.

Ειδικότερα ανέφερε τα εξής:

1. 0% ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, για όσο χρόνο διαρκεί το κύμα ακρίβειας.

2. Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα στον χαμηλότερο συντελεστή που προβλέπει η ΕΕ.

3. Ουσιαστικοί έλεγχοι, όχι για τις κάμερες. Και τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται, θα εισπράττονται.

4. Δημιουργία «Τειρεσία» για όσες εταιρείες αισχροκερδούν.

5. Έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη των τραπεζών.

Και επιπλέον, να πείτε στη γιαγιά των 440 ευρώ -μακάρι να μπορούσα να τη βρω και να δεσμευτώ μπροστά της- ότι η 13η σύνταξη επιστρέφει. Αρκετά η κοροϊδία με τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας που, επειδή ψηφίζουν κατά πλειοψηφία ΝΔ, τους έχουν παραπεταμένους στα αζήτητα της ζωής.

Η 13η σύνταξη επιστρέφει, κι ας ψηφίζουν ΝΔ. Δεν είναι θέμα ψηφοθηρικό. Είναι θέμα αξιοπρέπειας.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει μία δέσμη μέτρων που δεν έχει δημοσιονομικό κόστος, διότι κάνει κάτι πολύ απλό αλλά αναγκαίο σήμερα: Μεταφέρει χρήμα από τις τσέπες των πολύ λίγων στις τσέπες όλων των άλλων.



-Σημαντικές φοροελαφρύνσεις για το 99% των φυσικών προσώπων, αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών κλπ

-Σημαντική μείωση φόρου για το 97% των επιχειρήσεων, στις οποίες πάμε τον συντελεστή από το 22% στο 17%. 

Κατάργηση της προκαταβολής φόρου και του τεκμαρτού υπολογισμού εισοδήματος/φόρου. 

-Σημαντική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών με κέρδος και για τους εργοδότες και για τους εργαζόμενους.

-Σημαντική μείωση του ΕΝΦΙΑ για 5,8 εκατομμύρια φορολογούμενους.

«Ο Μητσοτάκης να καταθέσει το Πόθεν Έσχες για το 2023»

Αναφέρθηκε εκ νέου στο θέμα της περιουσιακής του κατάστασης λέγοντας ότι έκανε μια ηθικά επιβεβλημένη κίνηση, παρουσιάζοντας τα στοιχεία του για όλο το 2023 την ώρα που ο πρωθυπουργός «έχει μείνει στο 2021». «Δεν έχει την ευθιξία από μόνος του να σας πει πώς έχει αλλάξει η περιουσιακή του κατάσταση» τόνισε και πρόσθεσε πως το Μαξίμου εξέπεμψε πανικό μετά τις συγκρίσεις, από τη μία ένας επιχειρηματίας που δούλεψε στην Αμερική και από την άλλη ένα πολιτικός «που έπιασε κληρονομικό στασίδι στη βουλή, και με τον μισθό του βουλευτή απέκτησε 39 ακίνητα – χωρίς το σπίτι του Βολταίρου μέσα».

«Προκαλώ τον Πρωθυπουργό της χώρας» τόνισε «να ανοίξει αύριο το πρωί την ηλεκτρονική πλατφόρμα να πάμε να καταθέσουμε και οι δύο τα πόθεν έσχες μας για το 2023. Φοβάται κάτι;».

Μίλησε δε για «κατασκευασμένα» πόθεν έσχες του πρωθυπουργού, που «αρχειοθετήθηκαν παράνομα», όπως όλα τα μεγάλα σκάνδαλα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε «θα παλέψει για μία δικαιοσύνη που δε θα αρχειοθετεί τους ισχυρούς και θα καταδικάζει τους φτωχοδιάβολους».

«Μόνο με ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες θα στείλουν μήνυμα στη ΝΔ»

Περιγράφοντας τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αναφέρθηκε εκ νέου στα Τέμπη με κατηγορίες περί συγκάλυψης.

Είπε, μεταξύ άλλων, πως η Ελλάδα «θα ξαναγίνει μία ευρωπαϊκή χώρα που δε θα εγκαλείται για το κράτος δικαίου, για τη δημοσιογραφία, για σκάνδαλα υποκλοπών. Που δε θα περνάει ο Πρωθυπουργός στις συνόδους κορυφής και από πίσω θα γελάνε δείχνοντας τον υποκλοπέα. Που δεν θα υποκλίνεται στον Ερντογάν  και δε θα σκύβει το κεφάλι στις προκλήσεις του Ράμα. Που δε θα πιάνει και θα αφήνει την περικεφαλαία υπολογίζοντας το φτηνό κομματικό συμφέρον, αλλά θα έχει μία στιβαρή και ψύχραιμη εξωτερική πολιτική».

Ενώ σε ό,τι αφορά την Δημόσια Υγεία σημείωσε:

«Δε θα αφήσουμε το ΕΣΥ, την ιστορική κατάκτηση του Γιώργου Γεννηματά, του Παρασκευά Αυγερινού και των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου να γίνει εμπόρευμα για την οικογένεια Μητσοτάκη».

Σε όλα αυτά, τόνισε «πρέπει να μπει ένα ανάχωμα» την προσεχή Κυριακή στην κάλπη των ευρωεκλογών. Και για να μην ακολουθήσει μια «έρημος αλαζονείας» οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν ηχηρό μήνυμα σε αυτόν που φοβάται η κυβέρνηση, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ:

«Ας μην κοροϊδευόμαστε: Κανένα μήνυμα δεν στέλνεις στη Νέα Δημοκρατία, αν δεν ενισχύσεις αυτόν που φοβάται. Και η ΝΔ έχει μόνο έναν αντίπαλο που φοβάται: Τον ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί δεν μας κρατάει κανείς.
Γιατί δεν με κρατάει κανείς.

Και γιατί μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μία θετική ατζέντα για το αύριο των πολιτών».

Κλείνοντας ανέφερε πως τα λόγια του δεν είναι προεκλογικά αλλά «συμφωνία τιμής» με τον λαό της Κρήτης και ζήτησε οι πολίτες με την ψήφο τους να γυρίσουν σελίδα από τον φόβο στην ελπίδα και την αναγέννηση της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: Να ανοίξει τώρα την πλατφόρμα για το Πόθεν Έσχες ο πρωθυπουργός – Είμαι ο μόνος αρχηγός που παραδέχτηκε την παρατυπία του, δεν επηρεάζει κανέναν πολίτη

Νίκος Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι το βράδυ της Κυριακής ο μεγάλος νικητής

Μητσοτάκης: Ομιλία στη Θεσσαλονίκη και συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 την Τετάρτη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28.06.2024 01:04