search
ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 09:15
MENU CLOSE

Η κυβέρνηση επενδύει στο… πόθεν έσχες Κασσελάκη – Πού αποσκοπεί η πίεση στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ

03.06.2024 08:30
kasselakis-periodeia

Παρά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να δώσει σήμερα το βράδυ στη δημοσιότητα τα στοιχεία του πόθεν έσχες του για το 2022, στην κυβέρνηση εμφανίζονται έτοιμοι να κρατήσουν το θέμα στην επικαιρότητα με κάθε κόστος.

Βασική επιθυμία των κυβερνητικών στελεχών είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να χάσει το ηθικό πλεονέκτημα το οποίο επικαλείται σε κάθε κυβερνητική επίθεση λέγοντας ότι  δεν έχει τίποτα να  κρύψει καθώς το προηγούμενο διάστημα λειτουργούσε ως επιχειρηματίας  στο εξωτερικό και έχει τα πάντα δηλωμένα και φορολογημένα.

Αν και οι πληροφορίες λένε ότι η κυβέρνηση “έχει διερευνήσει” ήδη την ζωή και την οικονομική δραστηριότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από σήμερα το βράδυ η επίθεση εναντίον του αναμένεται να πάρει αλλά χαρακτηριστικά.

Πολιτικοί, οικονομολόγοι και στελέχη της ΝΔ αναμένεται να “ξεσκονίσουν“ τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη προκειμένου να βρουν το μεμπτό σημείο που  θα τον εκθέσει στα μάτια της κοινής γνώμης.

Άλλωστε όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει δεχθεί σφοδρά πυρά από την κυβερνητική παράταξη και προσωπικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός και χθες όταν ρωτήθηκε  στην διακαναλική συνέντευξη για τον Στέφανο Κασσελάκη, που ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και θέτει ερωτήματα, είπε ότι ο ίδιος θα τον ρωτούσε γιατί ακόμα δεν έχει καταθέσει το «πόθεν έσχες» του, όπως είχε πει ότι θα κάνει, πριν τις ευρωεκλογές. «Η προσωπική του ζωή δεν μας ενδιαφέρει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, «το πώς όμως ένας αρχηγός έχει δημιουργήσει την περιουσία του, ενδιαφέρει τους πολίτες».

«Μένω σε αυτό που είπε ότι θα το καταθέσει πριν τις ευρωεκλογές. Επίσης, από τον κ. Κασσελάκη δεν έχω ακούσει κουβέντα για την Ευρώπη. Τοποθετεί το κόμμα του στην Αριστερά της Ευρώπης, γι’ αυτό και δεν μιλάει πολύ για τις ευρωεκλογές» σχολίασε ακόμη.

Όπως λένε γαλάζια στελέχη το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταθέτει το πόθεν έσχες του περιπλέκει τα πράγματα καθώς αποδυναμώνεται το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης ότι  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ κάνει κριτική στους άλλους αποφεύγει να δείξει τα δικά του περιουσιακά στοιχεία.

Το γεγονός ακόμα ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποιεί τα περιουσιακά του στοιχεία παρ ότι η σχετική πλατφόρμα δεν έχει ανοίξει ακόμα – και μέσα στον χρόνο που είχε υποσχεθεί ότι θα το κάνει δείχνει απέναντι στους πολίτες μία συνέπεια.

Οι ίδιοι άνθρωποι φοβούνται λοιπόν μήπως η κυβερνητική τακτική φέρει τελικά τα αντίθετα αποτελέσματα. Κάνει δηλαδή συμπαθεί τον Στέφανο Κασσελάκη στο ευρύτερο κοινό καθώς θα δημιουργηθεί η εντύπωση ότι αδίκως η κυβέρνηση στον επικρίνει και τον διαβάλει.

Διαβάστε επίσης:

Χαρίτσης: «ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι μέρος του προβλήματος στη χώρα»

Από Σεπτέμβρη το νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου», ύψους 2 δις, εάν εγκριθούν οι πόροι από τις Βρυξέλλες

Στέφανος Κασσελάκης: Τη Δευτέρα στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του – «Διάφανος μπροστά σας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 01.07.2024 09:15