search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 06:02
MENU CLOSE

Από Σεπτέμβρη το νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου», ύψους 2 δις, εάν εγκριθούν οι πόροι από τις Βρυξέλλες

02.06.2024 20:33
mitsotakis-diakanaliki

Η ουσιαστική είδηση που έβγαλε η διακαναλική του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν αυτή για την στέγαση.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες ώστε να δοθούν πόροι από τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης για να επαναλειτουργήσει, πιο διευρυμένο πλέον, το πρόγραμμα «Σπίτι μου».

Όπως δήλωσε από τα Χανιά, το νέο πακέτο θα χρηματοδοτηθεί με 2 δισεκατομμύρια και αυτή τη φορά θα διευρυνθεί το όριο ηλικίας αφού σε αντίθεση με το πρώτο «Σπίτι μου», θα συμπεριληφθούν και τα ζευγάρια ηλικιών 40-50 ετών.

Οι διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες αφορούν πόρους των 17 δισεκατομμυρίων συνολικά, με τα δύο από αυτά να πηγαίνουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Όλα θα εξαρτηθούν ωστόσο από το αν το Βέλγιο θα αποδεχτεί το αίτημα της Ελλάδας.

«Δεν είμαι έτοιμος να εξαγγείλω κάτι οριστικό γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση, είμαι όμως συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε το στόχο μας και θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα νέο πρόγραμμα με πολύ περισσότερους οφελούμενους», είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου.

«Είναι δύσκολο να ζεις στο ενοίκιο. Η οικονομική ανάπτυξη και η άνοδος των ενοικίων και της αγοράς ακινήτων είναι πρόβλημα για τον αγοραστή. Έχουμε πρόθεση να ανοίξουμε νέο πρόγραμμα “Το σπίτι μου” ύψους 2 δισ., για το οποίο πρέπει πρώτα να ολοκληρώσουμε μια διαπραγμάτευση με ΕΕ και να διευρύνουμε τους ωφελούμενους όπως ζευγάρια 40-50 ετών που είχαν αποκλειστεί από το προηγούμενο πρόγραμμα. Δεν μπορώ να εξαγγείλω κάτι οριστικό», είπε σχετικά ο πρωθυπουργός, με το πρόγραμμα να αναμένεται να λειτουργήσει από το Σεπτέμβριο.

Διαβάστε επίσης:

Συνεντεύξεις, εκθέσεις και συναντήσεις με τοπική αυτοδιοίκηση αύριο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στέφανος Κασσελάκης: Τη Δευτέρα στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του – «Διάφανος μπροστά σας»

Χατζηδάκης: «Έντεκα μήνες αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στο Υπουργείο Οικονομικών» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 02:57