search
ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 15:31
MENU CLOSE

Λαχταριστά μπισκότα βάσης, στα γρήγορα, με μόνο 3 υλικά

31.05.2024 06:10
1C5A8967

Μια πανεύκολη και απλή συνταγή για μπισκότα, που λειτουργεί ως βάση και είναι ιδιαίτερα ευέλικτη, καθώς μπορεί να εμπλουτιστεί με αμέτρητα υλικά. Φτιάξτε τα για κέρασμα στο γραφείο, για μπουφέ ή παιδικό πάρτυ, ακόμα και για την παραλία και δοκιμάστε τα με ότι συνδυασμούς τραβάει η όρεξή σας.

Υλικά για τη Συνταγή

1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (397 γραμμάρια)

400 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

500 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)

Προαιρετικά

Οποιοδήποτε άλλο υλικό επιθυμείτε όπως: σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη κουβερτούρα λευκή –μαύρη ή γάλακτος, χρωματιστά καραμελάκια, τρούφα, ξηρούς καρπούς, σταφίδες ή κράνμπερις, κακάο σκόνη (σε αυτή την περίπτωση προσθέστε λίγη επιπλέον ζάχαρη και όσο κακάο προσθέσετε, μειώστε την ίδια ποσότητα αλευριού για να μην είναι άγλυκα και σφικτά τα μπισκότα). Επίσης μπορείτε να βάλετε ξύσμα λεμόνι και πορτοκάλι, εκχύλισμα βανίλιας, τριμμένη καρύδα, κανέλα, αποξηραμένα κομματάκια φρούτων, κερασάκια μαρασκίνο και κομμάτια φρουί γλασέ, καθώς και να τα επικαλύψετε με κάποιο γλάσο.

Εκτέλεση

1.Σε ένα μπολ, χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα με το μίξερ χειρός το βούτυρο, για να ασπρίσει και να αφρατέψει.

2.Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπήστε το για λίγο μέχρι να ενσωματωθεί. 3.Χαμηλώστε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέστε σταδιακά και σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα.

4.Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις.

5.Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να συμπληρώσετε τη ζύμη με τα υλικά της προτίμησής σας (αν χρησιμοποιήσετε).  Ανακατέψτε τα απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.

6.Στρώστε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί του φούρνου και ξεκινήστε να σχηματίζετε με τη ζύμη μπαλίτσες, τοποθετώντας τες με λίγη απόσταση μεταξύ τους. Πιέστε τις ελαφρά από πάνω με το χέρι σας για να πλατύνουν και ψήστε για 18 περίπου λεπτά, ανάλογα με την ένταση του φούρνου και το μέγεθος των μπισκότων. Αφήστε τα να κρυώσουν και απολαύστε!

Διαβάστε επίσης:

Γαύροι τηγανητοί «ζευγαράκια», με κόλπο στο πανάρισμα

Ατομικά κεράσματα τιραμισού, της στιγμής

Κοτόπουλο από τα Βαρδούνια Λακωνίας (Μπαρδουνοχώρια)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 15:30