ΚΥΡΙΑΚΗ 30.06.2024 16:58
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση Pulse: Τα σενάρια κατανομής των εδρών ανά κόμμα - Την πλάτη στην κάλπη γυρνούν οι νέοι

31.05.2024 20:42

Προβάδισμα 15,5 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει η δημοσκόπηση της PULSE στη Νέα Δημοκρατία.

Το ενδιαφέρον είναι ότι εννέα κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό άνω του 3%, με το ΜέΡΑ25 να παρουσιάζει ανοδική τάση και τη Νέα Αριστερά να βρίσκεται στο 3%.

Τα σενάρια κατανομής των εδρών

Το βασικό σενάριο για τις 21 ελληνικές έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προβλέπει τη Νέα Δημοκρατία να εκλέγει 7 εκπροσώπους, τον ΣΥΡΙΖΑ 4, το ΠΑΣΟΚ 3, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση από 2 και Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας και ΜέΡΑ25 από 1. Η Νέα Αριστερά, που βρίσκεται μεν στο όριο του 3%, μένει χωρίς βουλευτή.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, δεύτερος ο… κανένας

Όσον αφορά στη γνώμη των πολιτών για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει στην πρώτη θέση. Δεύτερος είναι ο… κανένας και τρίτος ο Στέφανος Κασσελάκης. Με μονοψήφια ποσοστά ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, με τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Ποσοστά συμμετοχής και δείκτες βεβαιότητας

Σύμφωνα με την Pulse η πρόθεση συμμετοχής στην εκλογική αναμέτρηση αυξάνεται με την ηλικία, καθώς οι νεότεροι φαίνεται να γυρνούν την πλάτη στις κάλπες.

Διαβάστε επίσης:

Οπισθοχώρηση με…αστερίσκους από τη Σιλιάνοφσκα: Σέβεται μεν τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θα χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία»

Στέφανος Κασσελάκης: LIVE η συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του Star

Δημοσκόπηση Marc: Πρώτη, αλλά με απώλειες η ΝΔ, έως 18,6% ο ΣΥΡΙΖΑ – «Κλειδί» οι αναποφάσιστοι

ΚΥΡΙΑΚΗ 30.06.2024 16:53
Exit mobile version