search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28.06.2024 05:54
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση Pulse: Τα σενάρια κατανομής των εδρών ανά κόμμα – Την πλάτη στην κάλπη γυρνούν οι νέοι

31.05.2024 20:42
ekloges_dimoskopisi

Προβάδισμα 15,5 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει η δημοσκόπηση της PULSE στη Νέα Δημοκρατία.

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, καταγράφει το ΠΑΣΟΚ στην 3η θέση, με την Ελληνική Λύση στην 4η θέση, πάνω από το ΚΚΕ.

Το ενδιαφέρον είναι ότι εννέα κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό άνω του 3%, με το ΜέΡΑ25 να παρουσιάζει ανοδική τάση και τη Νέα Αριστερά να βρίσκεται στο 3%.

Pulse
Pulse
pulse
pulse

Τα σενάρια κατανομής των εδρών

Το βασικό σενάριο για τις 21 ελληνικές έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προβλέπει τη Νέα Δημοκρατία να εκλέγει 7 εκπροσώπους, τον ΣΥΡΙΖΑ 4, το ΠΑΣΟΚ 3, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση από 2 και Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας και ΜέΡΑ25 από 1. Η Νέα Αριστερά, που βρίσκεται μεν στο όριο του 3%, μένει χωρίς βουλευτή.

pulse

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, δεύτερος ο… κανένας

Όσον αφορά στη γνώμη των πολιτών για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει στην πρώτη θέση. Δεύτερος είναι ο… κανένας και τρίτος ο Στέφανος Κασσελάκης. Με μονοψήφια ποσοστά ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, με τον Κυριάκο Βελόπουλο.

pulse
pulse

Ποσοστά συμμετοχής και δείκτες βεβαιότητας

Σύμφωνα με την Pulse η πρόθεση συμμετοχής στην εκλογική αναμέτρηση αυξάνεται με την ηλικία, καθώς οι νεότεροι φαίνεται να γυρνούν την πλάτη στις κάλπες.

pulse

Διαβάστε επίσης:

Οπισθοχώρηση με…αστερίσκους από τη Σιλιάνοφσκα: Σέβεται μεν τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θα χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία»

Στέφανος Κασσελάκης: LIVE η συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του Star

Δημοσκόπηση Marc: Πρώτη, αλλά με απώλειες η ΝΔ, έως 18,6% ο ΣΥΡΙΖΑ – «Κλειδί» οι αναποφάσιστοι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28.06.2024 01:04