search
ΚΥΡΙΑΚΗ 30.06.2024 15:08
MENU CLOSE

Ανασχηματισμός: Ποιοι υπουργοί πρέπει να ανησυχούν για τις αλλαγές που υπονόησε ο Μητσοτάκης μετά τις ευρωεκλογές

31.05.2024 06:10
maximou new

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού μετά τις ευρωεκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ρωτήθηκε χθες από τον Δημήτρη Τάκη και την Χριστίνα Κοραή στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών εάν θα υπάρξουν αλλαγές στην κυβέρνηση μετά τις 9 Ιουνίου. 

«Για μένα, η απόδοση του κυβερνητικού σχήματος αξιολογείται συνέχεια. Ξέρετε ότι δεν μου αρέσουν οι συχνοί ανασχηματισμοί. Ξέρετε, επίσης, όμως, ότι όταν εντοπίζω αδυναμίες, δεν διστάζω και να τις διορθώσω», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Άρα, θα σας έλεγα ότι η απόδοση της κυβέρνησης δεν είναι τόσο συνάρτηση του εκλογικού αποτελέσματος. Έχω πει, όμως, με σαφήνεια, ότι όσο πιο ισχυρή είναι η εντολή την οποία λάβουμε, με τόσο μεγαλύτερη ορμή, προφανές είναι αυτό, θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και τόσο πιο ισχυρό μήνυμα θα στείλουμε -και θα επιμείνω σε αυτό,  ότι δεν θα γυρίσει ποτέ η Ελλάδα πίσω στις εποχές των «λεφτόδεντρων» και των ανέξοδων υποσχέσεων που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για άλλη μία φορά συνέδεσε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών με τις κινήσεις που θα κάνει μέσα στην κυβέρνηση λέγοντας με λίγα λόγια ότι είτε πιάσει τον πήχη είτε όχι εάν κάποιοι υπουργοί δεν τα πηγαίνουν καλά θα δουν την πόρτα εξόδου από την κυβέρνηση.

Ακόμα άφησε να εννοηθεί ότι εάν θελήσει να υλοποιήσει κάποιες δύσκολες μεταρρυθμίσει τότε θα πρέπει να έχει στα ανάλογα υπουργεία στελέχη τα οποία είναι αποφασισμένα να συγκρουστούν με την κοινωνία αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος. 

Ατράνταχτο παράδειγμα άλλωστε αποτελεί ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος σιγά αλλά σταθερά προχωράει στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας βάζοντας ιδιώτες από το παράθυρο- μέσα στα νοσοκομεία. Παράλληλα έφερε τα απογευματινά χειρουργεία για τα οποία ο πολίτες θα πρέπει να πληρώσει για να χειρουργηθούν επιμένοντας ότι μειώνεται ο χρόνος αναμονής των ασθενών! 

Αν πάλι δεν πάει καλά στις ευρωεκλογές το κυβερνών κόμμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θελήσει να κάνει αλλαγές δείχνοντας έτσι  στους πολίτες ότι πήρε το μήνυμα και αντέδρασε αμέσως αλλάζοντας το κυβερνητικό σχήμα.

Άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σημειώσει στο ipad που εχει επάνω στο γραφείο του τα λάθη και τις αβλεψίες κάποιων υπουργών. Αυτα τα στελέχη όπως όλα δείχνουν με την πρώτη ευκαιρία θα βρεθούν εκτός κυβέρνησης.  

Tα σενάρια του ανασχηματισμού συνδέονται ακόμα και με τις πληροφορίες που θέλουν κάποια στελέχη του κυβερνώντος κόμματος να κάνουν λευκή απεργία αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, ενώ την ίδια στιγμή άλλα στελέχη αισθάνονται παραγκωνισμένα καθώς σε ένα κομμάτι της ΚΟ υπάρχει η άποψη ότι ο πρωθυπουργός έχει τη δική του ομάδα και με αυτήν πορεύεται.  

Μοιραία λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θελήσει να επιβραβεύσει όσους εμφανίζονται μέσα στην προεκλογική περίοδο να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε η ΝΔ να μην πέσει από τον πήχη που έχει βάλει ο πρωθυπουργός και που δεν είναι άλλος από το 33%. 

Αν μπορούσε κάποιος να ρισκάρει για το ποιοι θα μείνουν αμετακίνητοι αυτοί είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης και η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως. Προφανώς στην θέση τους θα παραμείνουν και άλλοι υπουργοί απλώς σε αυτά τα πρόσωπα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται να έχει επενδύσει πολλά. Αμετακίνητος μάλλον είναι και ο Βασίλης Κικίλιας καθώς ο πρωθυπουργός δεν θα πάρει το ρίσκο να τον αλλάξει εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου. 

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης από Ρόδο: Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει αποκτήσει υφή κοινωνικής αντιπολίτευσης

Στο «Καλημέρα Ελλάδα» την Παρασκευή το πρωί ο Μητσοτάκης

Θεσσαλία: Να κηρυχθεί αργία η ημέρα του δυστυχήματος στα Τέμπη, ζητά ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 30.06.2024 15:05