search
ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 15:01
MENU CLOSE

Κεχαγιά: «Δύο δισ. πάνω από τον στόχο τα έσοδα αλλά καμία μείωση φόρων από Μητσοτάκη – Ενεργός πολιτικά ο Τσίπρας… στην Ευρώπη»

30.05.2024 13:50
kexagia_3005_1460-820_new

Ότι εξακολουθεί να υπεκφεύγει όσον αφορά την υπόθεση του «μπαζώματος» στα Τέμπη, ακόμη και μετά τις νέες αποκαλύψεις, κατηγόρησε την κυβέρνηση η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών.

Παράλληλα, την κάλεσε να απαντήσει αν θα προχωρήσει στην μείωση έμμεσων φόρων μετά την διαπίστωση από τα πρώτα στοιχεία της εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ότι τα έσοδα βρίσκονται πάνω από τον στόχο. Κι επιπλέον την κατηγόρησε ότι περίπου 10 μέρες πριν τις ευρωεκλογές κινδυνολογεί ασύστολα σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και του προγράμματός του.

Επίσης, υποβάθμισε τη συζήτηση για την κεντροαριστερά και το ποιος θα μπορούσε να ηγηθεί λέγοντας ότι μπορεί και να μην τεθεί μετεκλογικά αφενός, αφετέρου ότι αυτή τη στιγμή είναι «άσκοπη και άκαιρη». Ερωτηθείσα για τον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις Κασσελάκη ότι δεν θα ξαναέρθει στα πράγματα, είπε ουσιαστικά ότι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός παραμένει ενεργός πολιτικά αλλά… στην Ευρώπη. «Είναι ενεργός πολιτικά ο Αλέξης Τσίπρας, πρώην πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός, είναι ενεργός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συμπορεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι τιμή μας που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του αριστερού και προοδευτικού κόσμου της Ευρώπης, από το Συμβούλιο της Ευρώπης και έχοντας και ειδικό ρόλο στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης», ανέφερε.

Ειδικότερα:

Για Τέμπη: «Ακόμη και τώρα υπεκφεύγουν και προσπαθούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους»

Εισαγωγικά η Βούλα Κεχαγιά, αναφερόμενη στα Τέμπη κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «αντί να δώσει έστω και τώρα εξηγήσεις και απαντήσεις για το μπάζωμα που διέταξε στο σημείο της τραγωδίας» εξακολουθεί, «με όρους χυδαιότητας και απόλυτη τοξικότητα να υπεκφεύγει» ακόμη και μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα για τη μυστική σύσκεψη με την συμμετοχή των Αγοραστού, Τριαντόπουλου, Ξιφαρά και εκπροσώπου της Hellenic Train. «Προσπαθούν ακόμη και τώρα να συγκαλύψουν την αλήθεια» αλλά «δεν θα το καταφέρουν» διότι «έχουν κουράσει με τα ψέματα τους» και «ο κόσμος έχει καταλάβει και το μέγεθος των κυβερνητικών ευθυνών για την τραγωδία και την τεράστια προσπάθεια συγκάλυψης» και «τις άοκνες κυβερνητικές προσπάθειες να εξαφανιστούν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία».

«Δύο δισ. πάνω από τον στόχο τα έσοδα, αλλά ο Μητσοτάκης αρνείται τη μείωση φόρων»

Σε σχέση με την οικονομία σημείωσε αρχικά πως «πριν από δύο ημέρες ανακοινώθηκαν στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού» όπου «τα φορολογικά έσοδα του πρώτου τετραμήνου  είναι 2 δισεκατομμύρια ευρώ πάνω από τον στόχο».

Με αυτό το δεδομένο, είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά: «Σκέφτεται η κυβέρνηση να μειώσει κάποιους φόρους; Η μήπως όχι; Δυστυχώς ξέρουμε την απάντηση η οποία είναι αρνητική. Η διατήρηση των έμμεσων φόρων σε υψηλούς συντελεστές είναι επιλογή της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη κι έχει ως στόχο όχι μόνο την εξασφάλιση υπερεσόδων αλλά και τη μείωση της κατανάλωσης όπως είπε με κυνικό τρόπο ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών ομολογώντας ότι η αύξηση της κατανάλωσης δεν είναι κάτι που θέλει η κυβέρνηση της ΝΔ». Ειδικά όσον αφορά τον υπουργό Οικονομικών παρέπεμψε σε σημερινές δηλώσεις του όπου «έφθασε σε σημείο να πει ότι εάν εφαρμοστεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα κινδυνεύσουν οι συντάξεις».

Παρέπεμψε επίσης σε ραδιοφωνική συνέντευξη του πρωθυπουργού το πρωί τονίζοντας πως «αφού επανέλαβε ότι η μείωση του ΦΠΑ θα σημάνει μείωση εσόδων -άρα δεν προτίθεται να το κάνει για να ανακουφίσει την κοινωνία-υποστήριξε και πάλι ότι δεν θα έχουμε μείωση τιμών εάν μειωθούν οι φόροι». Επί της ουσίας, είπε η κ. Κεχαγιά «επανέλαβε ευχολόγια επιμένοντας στην αποτελεσματικότητα των επιστολών-παρωδία προς την Πρόεδρο της Κομισιόν».

«Μας κουνάει το δάχτυλo για “ανεξέλεγκτη κριτική”, την ώρα που κινδυνολογεί ασύστολα»

Όσο για την παρότρυνσή του προς την αξιωματική αντιπολίτευση να βάλει «λίγο μέτρο στην ανεξέλεγκτη κριτική» η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αντέτεινε ότι αυτό προέρχεται από τον άνθρωπο «που υποστηρίζει ότι το απολύτως κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα οδηγήσει σε χρεοκοπία τη χώρα» και «που κάνει μαθήματα στον ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για “λεφτόδεντρα” την  ώρα που μοιράζει τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης σε λίγους και αρεστούς». Όσο για την κριτική Μητσοτάκη ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική για αλαζονεία επί της ουσίας επικρίνει τους πολίτες που τον ψήφισαν η Βούλα Κεχαγιά αντέτεινε «του απαντάμε: ΟΧΙ. Τον ίδιο επικρίνουμε γιατί δεν σεβάστηκε την ψήφο των πολιτών και κυβερνά με αλαζονεία θεωρώντας ότι πήρε λευκή επιταγή».

Στην αρχή της τοποθέτησής της σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προχωρά  προς την κάλπη «ενωμένος και συντεταγμένα δίνει την κρίσιμη πολιτική μάχη με στόχο την πολιτική αλλαγή και την ανατροπή» και με στόχο «την ενίσχυση της εκλογικής του επιρροής και την αποδυνάμωση των ποσοστών της κυβέρνησης Μητσοτάκη που πορεύεται με την αλαζονεία του 41%». Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, είπε «έχει πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ανεξαρτήτως ηλικίας. Έχει τεκμηριωμένες και απολύτως κοστολογημένες προτάσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών και θα επαναφέρουν στο προσκήνιο την προσδοκία τους για μία καλύτερη ζωή. Όχι για “μισή” ζωή όπως υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης: Μισό κιλό φέτα, μισό αρνί, μισό λίτρο γάλα, μισές διακοπές, μισά όλα. Μισή, κουτσουρεμένη ζωή χωρίς όνειρα».

«Άσκοπη και άκαιρη η συζήτηση για την ηγεσία της κεντροαριστεράς, μπορεί να μην τεθεί ποτέ στην πράξη»

Στο ερώτημα για το αν στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η συζήτηση για το ποιος θα ηγηθεί της κεντροαριστεράς την επόμενη μέρα είναι  «υποβολιμαία» από κάποιους η κ. κεχαγιά απάντησε πως η συζήτηση είναι πρόωρη. «Θα τολμούσα να πω» πρόσθεσε «ότι ενδεχομένως να μην χρειάζεται να υπάρξει μια τέτοια συζήτηση ή να μην χρειαστεί ακόμη και μετά τις ευρωεκλογές. Αυτή τη στιγμή, όλοι κοιτάζουμε τις κάλπες, και πώς το κάθε κόμμα – θα μιλήσω για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ – θα πάει καλύτερα στις εκλογές της 9ης Ιουνίου, γιατί θεωρούμε ότι θα είναι το πρώτο βήμα για να έχουμε μία νικηφόρα και κερδοφόρα πορεία προς τις εθνικές εκλογές, όποτε αυτές προκηρυχθούν. Θα είμαστε το πρώτο κόμμα που έχει ανοίξει. Αυτή τη συζήτηση για το ποιος μπορεί να τεθεί επικεφαλής της κεντροαριστεράς την ακούω ως δημοσιογράφος επί δεκαετίες αλλά είναι  κάτι άκαιρο και άσκοπο επί της παρούσης».

Διαβάστε επίσης:

Επιστολική ψήφος: Εκπνέει η προθεσμία για την αποστολή – Μέχρι πότε και πώς μπορείτε να την ταχυδρομήσετε

Μητσοτάκης στο madamefigaro.gr: H έμφυλη βία είναι φαινόμενο ύπουλο, που αγγίζει οριζόντια την κοινωνία

Νέα Αριστερά: Τα συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του Conference League

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 15:00