search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05.07.2024 18:26
MENU CLOSE

Η στρατηγική Κασσελάκη για απεύθυνση στο δημοκρατικό κέντρο και οι απευθείας μετακινήσεις ψηφοφόρων από τη Νέα Δημοκρατία

30.05.2024 10:00
kasselakis

Τα ενδιαφέροντα στοιχεία των δημοσκοπήσεων δεν είναι πάντα η πρόθεση ψήφου και η καταλληλότητα για την θέση του πρωθυπουργού αλλά και τα ποιοτικά ποιοτικά στοιχεία
που αφορούν τις μετακινήσεις ψηφοφόρων από κόμμα σε κόμμα.

Δύο δημοσκοπήσεις που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες μέρες, η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA και η δημοσκόπηση της Good Affairs για το One, παρουσιάζουν ενδιαφέροντα στοιχεία για τις απευθείας μετακινήσεις ψηφοφόρων από τη Νέα Δημοκρατία προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, η Νέα Δημοκρατία χάνει προς τον ΣΥΡΙΖΑ ψηφοφόρους της τάξης του 3,7% ενώ το ποσοστό που φεύγει από ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Δημοκρατία είναι μόλις 1,1%. Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει καθαρα 2,6% από τους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος.

Ακόμα μεγαλύτερα είναι τα κέρδη στην δημοσκόπηση της Good Affairs. Εκεί, από τη Νέα Δημοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 6% ενώ αντιστοίχως δίνει στη Νέα Δημοκρατία 3%. Άρα το καθαρό κέρδος και σε αυτή τη δημοσκόπηση για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι 3%.

Μάλιστα, ο συνιδρυτής της Good Affairs Γιώργος Τράπαλης, ανέφερε πως είναι η πρώτη φορά από το 2016 που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, που φεύγουν ψηφοφόροι από το κυβερνών κόμμα για να πάνε απευθείας στον ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς οι απευθείας αυτές μετακινήσεις έχουν να κάνουν με τα ανοίγματα που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα ο Στέφανος Κασσελάκης στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας αλλά και στους ψηφοφόρους του κέντρου, καθώς όπως είπε σε πρόσφατη συνέντευξη του, σκοπεύει μετά τις
εκλογές στο καταστατικό συνέδριο του Σεπτεμβρίου να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ στο μοναδικό σπίτι των ανθρώπων του Δημοκρατικού Κέντρου.

Μάλιστα, τα ευρήματα αυτά δικαιώνουν τη στρατηγική Κασσελάκη και απέναντι στην εσωτερική μουρμούρα εντός του ΣΥΡΙΖΑ όλων εκείνων που θα ήθελαν το κόμμα κολλημένο στη ριζοσπαστική αριστερά του 2015 και διαφωνούν με τα ανοίγματα του προέδρου.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Παπανδρέου από Ηλεία: Καλώ τους πολίτες να έρθουν στις κάλπες και να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ

Πολιτική θύελλα μετά τις αποκαλύψεις για τη «μυστική» σύσκεψη πριν από το «μπάζωμα» στα Τέμπη

Κασσελάκης από Πύργο: Δώστε το μήνυμα στις 9 Ιουνίου – Να τελειώνει επιτέλους η αλαζονεία στον γυάλινο πύργο του Μητσοτάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05.07.2024 18:25