search
ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 09:24
MENU CLOSE

Έτοιμη για «πλήρη» συμφωνία και απελευθέρωση ομήρων δηλώνει η Χαμάς αν το Ισραήλ σταματήσει τη σφαγή στη Γάζα

30.05.2024 21:13
rafah tents

Έτοιμη να καταλήξει σε μια «πλήρη συμφωνία», συμπεριλαμβανομένης μιας συνολικής συμφωνίας ανταλλαγής ομήρων/φυλακισμένων, εάν το Ισραήλ «σταματήσει τον πόλεμο και την επιθετικότητά του εναντίον των ανθρώπων στη Γάζα», είναι η Χαμάς, όπως δήλωσε σε ανακοίνωσή της, ενώ ενημέρωσε και τους διαμεσολαβητές των συνομιλιών για κατάπαυση του πυρός.

Πάντως σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν φέρεται διατεθειμένος να αποσύρουν τη στρατιωτική επιχείρηση από τη Ράφα, καθώς έχουν δηλώσει, ότι μοναδικός τους στόχος είναι η ολική καταστροφή της Χαμάς, όσο διάστημα και αν χρειαστεί, και η εξάλειψη της απειλής κατά του ισραηλινού λαού.

Νωρίτερα, γνωστοποιήθηκε η συμφωνία ανάμεσα σε Ισραήλ και Αίγυπτο, προκειμένου να ανοίξει εκ νέου το πέρασμα της Ράφα, ώστε να μεταφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

Παρά τις συνεχιζόμενες και κλιμακούμενες διεθνείς αντιδράσεις, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν την επίθεσή τους στη Ράφα, αφού ανακοίνωσαν χθες πως κατέλαβαν τον έλεγχο ουδέτερης ζώνης στρατηγικής σημασίας κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπτου, όχι μακριά από την πόλη που έχει μετατραπεί πλέον στο νέο επίκεντρο του πολέμου με τη Χαμάς που προσεχώς θα συμπληρώσει οκτώ μήνες.

Ιατρικές πηγές στην Γάζα δήλωσαν ότι οι 12 παλαιστίνιοι άμαχοι σκοτώθηκαν και απροσδιόριστος αριθμός έχει τραυματισθεί από ισραηλινή επίθεση την ώρα που προσπαθούσαν να ανασύρουν πτώμα αμάχου Παλαιστίνιου στο κέντρο της Γάζας.

Ακόμη ένας παλαιστίνιος άμαχος σκοτώθηκε σε ισραηλινή επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ-Σάτι δυτικά της πόλης της Γάζας στον βόρειο τομέα του θύλακα, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Διαβάστε επίσης:

«Επίθεση φιλίας» από τον Ερντογάν εν μέσω στρατιωτικής άσκησης: Δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα γης και κυριαρχίας κανενός

Τριγμοί στην κυβέρνηση Νετανιάχου: Ο εκλεκτός των ΗΠΑ Γκαντζ κατέθεσε πρόταση για διάλυση της βουλής

Η κυβέρνηση της Σλοβενίας εγκρίνει την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους – Η 10η χώρα της ΕΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 09:23