search
ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 16:39
MENU CLOSE

Κασσελάκης από Πύργο: Δώστε το μήνυμα στις 9 Ιουνίου – Να τελειώνει επιτέλους η αλαζονεία στον γυάλινο πύργο του Μητσοτάκη

29.05.2024 18:15
KASSELAKIS-PIRGOS-1

Με πολύ θερμό κλίμα υποδέχτηκαν τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, οι πολίτες του Πύργου Ηλείας.

Ο Στ. Κασσελάκης περιόδευσε στο κέντρο της πόλης όπου και είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει με πολλούς κατοίκους της περιοχής. Κατόπιν, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφτηκε την Αμαλιάδα και το Μουσείο για τον Νίκο Μπελογιάννη, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο της πόλης, Χρήστο Χριστοδουλόπουλο.

Από το μουσείο, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε τα εξής:

«Έχω βαθιά και τη συγκίνηση και τη συνειδητοποίηση ότι είμαστε και είμαι ελάχιστος μπροστά στο ανάστημα αυτού του ανθρώπου που είναι πίσω μου, του Νίκου Μπελογιάννη, ο οποίος αγωνίστηκε για τις ιδέες του, για την ελευθερία της πατρίδας του, για τη δικαιοσύνη, για τη δημοκρατία, την ισονομία, την ισοπολιτεία. Και το μόνο το οποίο αισθάνομαι αυτή τη στιγμή είναι η σύγχρονη Αριστερά -εκείνη που έχει στο DNA της να κυβερνήσει για να αλλάξει τον τόπο για το καλό των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, για το καλό της δημοκρατίας και των θεσμών- έχουμε λοιπόν την ευθύνη κι εμείς να σηκώσουμε ανάστημα και να αγωνιστούμε απέναντι στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει αυτή τη στιγμή η κοινωνία μας, όπως είναι η καταστρατήγηση του κράτους δικαίου, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ατομικών ελευθεριών -είτε αυτό λέγεται παρακολουθήσεις είτε αυτό λέγεται Τέμπη είτε προπαγάνδα.

Οι προκλήσεις είναι παρόμοιες. Άλλο περιτύλιγμα, με προφανώς μια άλλη συνθήκη του 2024, αλλά οι προκλήσεις ομοιοκαταλήγουν με την ιστορία που υπήρχε τότε, για την οποία αγωνίστηκε «ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο». Άρα λοιπόν, εγώ δεσμεύομαι στον κόσμο της Αριστεράς, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Κι είμαι τόσο υπερήφανος που ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησε ως κυβέρνηση ώστε αυτό εδώ το μουσείο να ολοκληρωθεί. Και σε όλο τον δημοκρατικό κόσμο να σταθούμε αντάξιοι στην ιστορία του Μπελογιάννη και των αγωνιστών της δημοκρατίας μας, για να μπορέσει αυτός ο τόπος να αισθανθεί υπερήφανος για το μέλλον που θα αφήσει στα παιδιά του».

«Εδώ στην Ηλεία που μαραζώνει, που βλέπουμε νέους και φοιτητές να φεύγουν, που βλέπουμε έναν παθολόγο για 160.000 κατοίκους, πρέπει να αρχίσει η αντεπίθεση της κοινής λογικής» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προσθέτοντας ότι η αντεπίθεση αυτή λέει «“όχι” στην αλαζονεία του 41%, η οποία προτιμά τις τράπεζες, τα διυλιστήρια και τις εταιρείες ρεύματος, αντί να δώσουν μια ανάσα στον κόσμο, να μειωθεί ο ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, να μπορεί να υπάρξει μείωση στις μεταφορές, να υπάρχουν έλεγχοι στα ολιγοπώλια που ταλανίζουν τον κόσμο» είπε μιλώντας στον κόσμο.

Πρόσθεσε ότι είναι «αυτή την αλαζονεία που σε μια γυναίκα της τρίτης ηλικίας που όταν συναντά τον πρωθυπουργό και του λέει ότι δεν μπορεί να ζήσει με 440 ευρώ, με 300 ευρώ ενοίκιο, της απαντά ο πρωθυπουργός “πήγαινε στην εκκλησία” και ευχαριστώ που ήρθες.

«Είναι αυτή η αλαζονεία που κάνει τον πρωθυπουργό να απαντά εν γνώση του στην κόρη του κ. Πλακιά και αδερφή των θυμάτων στα Τέμπη, αγνοώντας την και να έχει τους αστυνομικούς να την τραμπουκίζουν.

Εδώ στην Ηλεία λοιπόν, πρέπει η δημοκρατική παράταξη, ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο να σηκώσει ανάστημα και να αισθανθεί την ανάσα μας η Νέα Δημοκρατία, αλλά πρέπει επιτέλους αυτή η αλαζονεία στον γυάλινο πύργο του Μαξίμου, του Μητσοτάκη, να τελειώνει. Δώστε το μήνυμα στις 9 Ιουνίου».

Διαβάστε επίσης:

Κεχαγιά σε Μαρινάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο κόμμα που παρουσίασε τις προτάσεις του για την ΕΕ

Παππάς: «Τα σχολικά κυλικεία πρέπει να στηριχθούν και ως επιχειρήσεις και ως παράγοντας που παίζει ρόλο στη διατροφή των μαθητών»

Νίκος Παπανδρέου σε Μητσοτάκη: «Aφήστε τις ύβρεις και αρθείτε, επιτέλους, στο ύψος των περιστάσεων»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 16:38