search
ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 14:44
MENU CLOSE

Η κυβέρνηση «πληρώνει» τον Σκρέκα, το 33% μόνο σίγουρο δεν είναι για την κυβέρνηση, καντρίλιες στο ΠΑΣΟΚ για εκλεκτικές στηρίξεις

29.05.2024 06:01
mitsotakis skrekas kalpes – new (1)

Καλημέρα σας

Δεν πείθει η κυβέρνηση για την ακρίβεια.

Το μέτωπο αυτό δείχνει ως το πιο προβληματικό ενόψει των ευρωεκλογών.

Αν δεν καταλάβουν στο Μαξίμου, ότι το πρόβλημα δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και τα επικοινωνιακά του Κασσελάκη – όπως με τη φέτα – αλλά το ίδιο το… πρόβλημα της ακρίβειας, τότε θα χτυπάνε σε λάθος κατεύθυνση.

Δεν είναι το θέμα τι αναρτήσεις και video κάνει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά τι βλέπει ο καταναλωτής στο ράφι.

Κι όταν βλέπει πανάκριβα προϊόντα, τα οποία δεν μπορεί να αγοράσει όπως παλιά, δεν σκέφτεται πώς τσακώνεται και τι κόντρες κάνει η κυβέρνηση με τον Κασσελάκη, αλλά τι δεν κάνει η κυβέρνηση για να συγκρατήσει τις τιμές.

Το χθεσινό γκάλοπ της Μέτρον Ανάλυσις τα είπε όλα: Το 40% των ερωτηθέντων – το αντίστοιχο ποσοστό τον Απρίλιο ήταν 33%- δηλώνει την ακρίβεια ως πρώτο και κύριο λόγο δυσαρέσκειας προς την κυβέρνηση.

Να πούμε τώρα ότι τα είχαμε πει; Να το πούμε: Τα είχαμε πει εδώ και καιρό ότι ο υπουργός Σκρέκας είναι στον κόσμο του. Μόνος του κάνει ανακοινώσεις, μόνος του πανηγυρίζει, μόνος του νομίζει ότι όλα πάνε καλά.

Απορώ πώς εκεί στα επιτελεία δεν το είχαν αντιληφθεί νωρίτερα το πρόβλημα – εκτός κι αν το είχαν αντιληφθεί αλλά δεν είχαν υπολογίσει τις επιπτώσεις της κακής διαχείρισης.

Τρίζει το 33%

Οι οποίες επιπτώσεις φάνηκαν και στις εκτιμήσεις για την πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές.

Για πρώτη φορά μετά από καιρό, η ΝΔ εμφανίζει πτωτικές τάσεις και αποσυσπείρωση.

Η εταιρία τη βρίσκει στο 31% από 32,3%.

Λέγαμε χθες ότι ανάλογα με τη σύνθεση της αποχής – που φαίνεται ότι θα είναι μεγάλη – το κυβερνών κόμμα μπορεί μεν να έχει σίγουρο το σκαλί του 30%, αλλά μπορεί να είναι μακριά από το 33%, που έχει βάλει ως στόχο.

Βέβαια, εντός των ημερών έρχεται κι ένας ακόμα μεγάλος κύκλος δημοσκοπήσεων, που θα δώσουν πληρέστερη εικόνα για τις τάσεις στο εκλογικό σώμα.

Και όσο περνούν οι μέρες θα ξέρουμε με μεγαλύτερη βεβαιότητα τι… καιρό θα κάνει την Κυριακή των εκλογών!

Με το θερμόμετρο στο χέρι θα είναι τα εκλογικά επιτελεία. Αν γεμίσουν οι παραλίες, θα αδειάσουν τα εκλογικά κέντρα – και το αντίστροφο!

Προς αναζήτηση εκλογικών αντιπροσώπων

Δεν ξέρω για εκλογική, μετεκλογική ή άλλη συνεργασία, που λέγεται ότι μπορεί ή πρέπει να έχουν οι δυνάμεις της αριστεράς, της κεντροαριστεράς και πάει λέγοντας, αλλά μαθαίνω ότι υπάρχει έλλειψη… εκλογικών αντιπροσώπων στον ΣΥΡΙΖΑ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα ήταν καλή ιδέα να συνεργαστεί η Κουμουνδούρου με τους παλιούς συντρόφους της Νέας Αριστεράς, του Βαρουφάκη ή και της Κωνσταντοπούλου, – που επίσης δεν μπορούν να έχουν παντού ανθρώπους – για να φτιάξουν ένα δίκτυο στα εκλογικά τμήματα.

Και μετά χωρίζουν οι δρόμοι τους. Δεν υπάρχει άλλωστε περιθώριο όπως τους βλέπουν να κάνουν ξανά χωριό…

Στον ΣΥΡΙΖΑ καταλαβαίνουν πάντως πως άλλο πράγμα τα πρόθυμα κομματικά στελέχη, που θα κάνουν τις αναγκαίες δουλειές και άλλο οι υποστηρικτές μέσω σόσιαλ μίντια. Κάπως οφείλουν να το δουν κι αυτό.

Προνομιακή στήριξη

Γκρίνια ατέλειωτη στο ΠΑΣΟΚ.

Αυτή τη φορά όχι για τη γενική πορεία του κόμματος και το φόβο ενός μέτριου αποτελέσματος στις ευρωεκλογές.

Αλλά για την προνομιακή στήριξη που παρέχει, λέει, η Χαριλάου Τρικούπη προς συγκεκριμένο υποψήφιο ευρωβουλευτή.

Κυκλοφορεί μάλιστα και μία δήλωση διαμαρτυρίας μεταξύ «συντρόφων» από την Καβάλα, που απειλούν με δυναμική αντίδραση και λένε κάτι για «υποψήφιους δύο ταχυτήτων» και πως δεν θα γίνουν ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές.

Παύση… κράτους λόγω ματς

Αυτό το φαινόμενο να βγαίνει μία ολόκληρη πόλη off λόγω του σημερινού, μεγάλου βεβαίως, τελικού του CONFERENCE LEAGUE που θα γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι από τα τραγελαφικά της χώρας.

Ολόκληρες περιοχές αποκλεισμένες από το πρωί, σχολικά που δεν γίνονται (!!!) και μετρό που σταματά από το απόγευμα, αδιαφορώντας για τις μετακινήσεις του εργαζόμενου κόσμου, είναι κάτι που εκθέτει το κράτος.

Δεν μπορεί να σταματά η λειτουργία υπηρεσιών για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, αυτό πρέπει να συμβαίνει σε ελάχιστες περιπτώσεις στην Ευρώπη – εκτός κι αν βάλουμε στην εξίσωση κι άλλες ηπείρους.

Εδώ θα μου πείτε έχουμε την παγκόσμια πατέντα με τελικό κυπέλλου χωρίς φιλάθλους, αυτό μας μάρανε;

Διαβάστε επίσης:

Η αποχή πάει για ρεκόρ λένε οι έρευνες, οι διαφορετικοί στόχοι Μητσοτάκη, Κασσελάκη, Ανδρουλάκη και η δύσκολη θέση της Κεραμέως

Τα τελευταία μηνύματα από τα γκάλοπ, η ενίσχυση του δίπολου, τα τρία μέτωπα του Μαξίμου, η ιδέα Κασσελάκη για Παλαιστίνη και ο Άρης

Τα σενάρια για τη νέα ηγεσία του ΣτΕ, το non Σαμαρά στη Σακελλαροπούλου, ο Κασσελάκης στη Ραμάλα και οι ΠΑΣΟΚοι τρέχουν για τις 10 Ιουνίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 02.07.2024 14:39