search
ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 16:29
MENU CLOSE

Ανδρουλάκης: Με ποιους θέλει να κάνει «προοδευτικό μέτωπο» μετά τις Ευρωεκλογές; 

29.05.2024 07:37
androulakis

Αν το ΠΑΣΟΚ καταφέρει να είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει προσκλητήριο προς ψηφοφόρους, στελέχη και πολιτικούς του κεντροαριστερού χώρου για τη «συνένωση δυνάμεων». 

Σε ποιους θα απευθύνει προσκλητήριο 

Εκτός όμως την θέση στις ευρωεκλογές, είναι δεδομένο ότι το ποσοστό του Κινήματος θα κρίνει τη βάση και το πλαίσιο των συζητήσεων. Άλλωστε για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς έχει δεσμευθεί και ο Ανδρουλάκης. «Ηρθε η ώρα να αρχίσει ο χρόνος να μετράει. Να κάνουμε τις ευκαιρίες πράξη για όλους. Τώρα, για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Στις 9 Ιουνίου συνεχίζουμε πιο δυνατά γιατί οι πράξεις μετράνε», είναι άλλωστε και το μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη. 

 «Ισχυρό ΠΑΣΟΚ στην κάλπη σημαίνει ότι θα υπάρχει σοβαρή, αξιόπιστη αντιπολίτευση και σοβαρή εναλλακτική κυβερνητική πρόταση στις επόμενες εθνικές εκλογές», ανέφερε στο Action24. «Γιατί στόχος μας δεν είναι να είμαστε δεύτεροι, αλλά να είμαστε πρώτοι στις επόμενες εθνικές εκλογές. Για να συμβεί, πρέπει να έχουμε τη δύναμη μετά τις ευρωεκλογές να ανοίξουμε διάλογο με δυνάμεις προοδευτικές του Κέντρου και της Αριστεράς. Να δημιουργηθεί ένα μέτωπο προόδου, προγραμματικό και ρεαλιστικό, και όχι λαϊκισμοί, ευχολόγια και επικοινωνιακά σόου που εκφυλίζουν την πολιτική και μόνο λύσεις δεν δίνουν», αναφέρει στις συνεντεύξεις του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Με ποιους θα κάνει το προοδευτικό μέτωπο; 

Με τα σημερινά δεδομένα θα έβλεπε κανείς πιο εύκολο να δημιουργηθεί ένας νέος «οδικός χάρτης» το οποίο θα απευθύνεται σε δυνάμεις όπως η «Νέα Αριστερά» και ο «Κόσμος» του Πέτρου Κόκκαλη, ενώ κορυφαία στελέχη αποκλείουν ήδη τις όποιες συζητήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη και των «Άρη Σπηλιωτοπούλου και Ευάγγελου Αντώναρου». 

Πάντως, όπως ξεκαθαρίζουν από την Χαριλάου Τρικούπη οι όποιες συζητήσεις θα γίνουν στη βάση της κοινωνίας και με πολιτικούς όρους. «Ηρθε η ώρα να συνεννοηθούμε, να βρούμε έναν κοινό βηματισμό», τονίζουν. 

Στο… κόκκινο το πρόγραμμα 

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να έχει ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα καθώς βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές. Σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα συζητήσει με νέους στο Art Factory. To απόγευμα θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση με θέμα: «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα: Τα συστατικά της επιτυχίας», που διοργανώνουν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και η Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας. 

Πάντως, στις περιοδείες του ο Νίκος Ανδρουλάκης κάνει στοχευμένες παρεμβάσεις ενώ σε όλες πρωταγωνιστεί η Δημόσια Υγεία και το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Χθες Τρίτη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε το νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» και συζήτησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.

Από το νοσοκομείο της Ρόδου δήλωσε: «Και εδώ συναντήσαμε τα ίδια προβλήματα όπως σε όλα τα μεγάλα νησιά της χώρας που είναι τουριστικοί προορισμοί. Άλλες οι ανάγκες τον χειμώνα, άλλες το καλοκαίρι. 

Ο διοικητής με ενημέρωσε ότι έχουν ενταχθεί κάποια στεγαστικά θέματα στο Ταμείο Ανάκαμψης. Είναι καλό. Όμως, η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας από το Ταμείο Ανάκαμψης θα έπρεπε να ήταν κεντρική πολιτική επιλογήΕίναι ντροπιαστικό εν έτει 2024 για μια χώρα που θέλει να είναι στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι πολίτες να πληρώνουν τις δεύτερες υψηλότερες δαπάνες υγείας».

Διαβάστε επίσης

Κουτσούμπας από Ιωάννινα: Οι πολίτες με την ψήφο τους να πουν «φτάνει πια ως εδώ»

Ρένα Δούρου για συνέντευξη Μητσοτάκη στο Star: «Ο πολιτικός κυνισμός της κυβέρνησης προκαλεί φόβο»

Χαρίτσης: Τη μονοκρατορία της Δεξιάς δεν τη νικά ούτε ο lifestyle ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το «αναπαλαιωμένο» ΠΑΣΟΚ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 16:26