search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 07:44
MENU CLOSE

Φρίκη στη Νέα Γουινέα: Σβήνουν οι ελπίδες για επιζώντες από τις κατολισθήσεις (photos/videos)

28.05.2024 07:46
papua_kentriki

Συνεχίζεται η φρίκη στη Παπούα Νέα Γουινέα, όπου χιλιάδες άνθρωποι έχουν θαφτεί κάτω από τις λάσπες και έχουν ξεσπιτωθεί λόγω κατολισθήσεων.

Αντιπρόσωπος της UNICEF στην Παπούα Νέα Γουινέα εκτίμησε ότι είναι «ελάχιστα πιθανό» τα σωστικά συνεργεία να βρουν επιζώντες στον τόπο μεγάλης κατολίσθησης που έθαψε χωριό στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

«Δεν πρόκειται για αποστολή διάσωσης, αλλά για αποστολή ανάκτησης» των πτωμάτων, είπε ο Νιλς Κράιερ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Οι πιθανότητες είναι πολύ λίγες» να επέζησε οποιοσδήποτε όταν το χωριό θάφτηκε εξαιτίας της κατολίσθησης, εξήγησε.

Νωρίτερα, οι αρχές στην Παπούα Νέα Γουινέα έσπευσαν να απομακρύνουν από τα σπίτια τους περίπου 7.900 ανθρώπους που κινδυνεύουν εξαιτίας πιθανής νέας κατολίσθησης στο κεντρικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε αξιωματούχος.

«Προσπαθούμε να απομακρύνουμε εσπευσμένα» κόσμο, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σάντις Τσάκα, ο επικεφαλής της αυτοδιοίκησης στην επαρχία Ένγκα. «Κάθε ώρα ακούμε βράχους να σπάνε. Είναι σαν βόμβα, ή σαν πυροβολισμός, και βράχια συνεχίζουν να πέφτουν», πρόσθεσε.

Τη Δευτέρα, οι αρχές αποκάλυψαν ότι κατολίσθηση «έθαψε ζωντανούς πάνω από 2.000 ανθρώπους» σε υψίπεδα της χώρας του Ειρηνικού τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, ζητώντας βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα.

Διαβάστε επίσης

Νέοι βομβαρδισμοί στη Ράφα – Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Πέθανε ο Μπιλ Γουόλτον, θρυλικός παίκτης του NBA

Χεζμπολάχ: Επίθεση με ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ σε αντίποινα για το πλήγμα κοντά σε νοσοκομείο του νοτίου Λιβάνου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 07:41