search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05.07.2024 01:02
MENU CLOSE

Ακρίβεια: Η κυβέρνηση κατηγορεί την αντιπολίτευση για μονταζιέρα, αλλά ανησυχεί για την κούραση των πολιτών

28.05.2024 07:34
tyrifeta

Αποφασισμένη να συνεχίσει τη… μάχη της φέτας εμφανίζεται η κυβέρνηση, μια «μάχη» που κρατάει ήδη τέσσερις ημέρες και δεν λέει να κοπάσει, καθώς η αντιπολίτευση συνεχίζει να κατηγορεί τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για… κόλπα, προκειμένου να παρουσιάσει μια καλύτερη της πραγματικής εικόνα για την ακρίβεια.

Αφού, λοιπόν, ξεκαθαρίστηκε ότι η φράση του πρωθυπουργού περί φέτας με 6,28 ευρώ αφορούσε το μισό κιλό του αγαπημένου τυριού των Ελλήνων και όχι το ένα κιλό και αφού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, έκανε… αυτοψία στο τμήμα με τα τυριά γνωστού σούπερ μάρκετ και διαπίστωσε ότι (προφανώς) φέτα με 6,28 ευρώ το κιλό δεν υπάρχει, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, πέρασε στην αντεπίθεση, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για «fake news, ψέματα, αλλοίωση της πραγματικότητας» και για «έμμεση ή άμεση μονταζιέρα».

Ο πρωθυπουργός «παρέθεσε ένα επίσημο έγγραφο του ΙΕΛΚΑ. Το έγγραφο αυτό περιείχε μια σειρά από τιμές -κατατέθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Κοινοβούλιο- σε διάφορα καταναλωτικά προϊόντα. Ένα εξ αυτών ήταν και η φέτα. Η σύγκριση του ΙΕΛΚΑ στο συγκεκριμένο προϊόν έγινε πάνω σε μια συσκευασία 500 γραμμαρίων. Ίσως γιατί αυτό έκρινε το εν λόγω Ινστιτούτο, που είναι η πιο αξιόπιστη πηγή σχετικών συγκρίσεων τιμών, ότι αυτό είναι πολύ πιο εύκολο να είναι ως μέγεθος συγκρίσιμο μεταξύ των χωρών», συμπλήρωσε ο Π. Μαρινάκης, τονίζοντας ότι «αν ερχόταν ο πρωθυπουργός και συνέκρινε 500 γραμμάρια στην Ελλάδα με 800 γραμμάρια σε μια άλλη χώρα με κιλό σε μια τρίτη χώρα, τότε θα εξαπατούσε τους πολίτες. Αυτό δεν το έκανε, ούτε το έχει κάνει ποτέ ο πρωθυπουργός. Ο πρωθυπουργός συνέκρινε ίδιο προϊόν, ίδια ποσότητα. Ούτε είπε στη Βουλή ότι η φέτα το κιλό στην Ελλάδα έχει 6,28».

Η αντεπίθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου κορυφώθηκε, όταν ανέφερε ότι «προσπάθησε η αντιπολίτευση, να παραποιήσει τα λεγόμενα του πρωθυπουργού για να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις στους πολίτες, ότι δήθεν είπε ο πρωθυπουργός ότι η φέτα το κιλό έχει 6,28. Απαντήσαμε με αναλυτική δήλωση για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις και με συγκεκριμένα έγγραφα, ένα εκ των οποίων είναι αυτό που κατατέθηκε στη Βουλή, άρα ήταν διαθέσιμο σε όλα τα κόμματα να το διαβάσουν εκείνη τη στιγμή. Και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά της πολιτικής εξαπάτησης από την κατά συρροή πολιτική εξαπάτηση ότι οι δράστες της δεύτερης, όπως είναι ιστορικά, διαχρονικά, αλλά και τώρα -σε ακραίο βαθμό- ο ΣΥΡΙΖΑ, επιμένουν».

Όλα αυτά σε πρώτο πλάνο, βέβαια, καθώς στο παρασκήνιο η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι προβληματισμένη για το γεγονός ότι, παρά τις προσπάθειές της, η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις συνεχίζουν να «καλπάζουν» – υπάρχει πλέον ανοιχτή συζήτηση για αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος με το έμπα του Ιουνίου -, ροκανίζοντας όλο και περισσότερο το εισόδημα των νοικοκυριών, αλλά και δημιουργώντας ένα αίσθημα κόπωσης και απογοήτευσης στους πολίτες, οι οποίοι όλο ακούν για παρεμβάσεις στην αγορά και για πρόστιμα σε πολυεθνικές και όλο διαπιστώνουν ότι το κόστος των εβδομαδιαίων αγορών αυξάνεται διαρκώς, με την ανησυχία να είναι αν αυτά τα αρνητικά συναισθήματα εκδηλωθούν με κάποιο τρόπο στην κάλπη της 9ης Ιουνίου που, πλέον, δεν αργεί.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε πολίτες στην Κέρκυρα, επανέλαβε ότι η πιο αποτελεσματική απάντηση στην ακρίβεια είναι περισσότερα πρόστιμα, έλεγχοι παντού αλλά κυρίως υψηλότεροι μισθοί, ενώ αναφέρθηκε και στην επιστολή του στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, λέγοντας ότι «επισήμανα με τρόπο τεκμηριωμένο και πιστεύω αυστηρό ότι δεν είναι δυνατόν ως ΕΕ να παρακολουθούμε το φαινόμενο πολυεθνικές να τιμολογούν διαφορετικά τα ίδια προϊόντα», προσθέτοντας, μάλιστα, ότι «μας ασκείται κριτική από την αριστερά, που υποτίθεται είναι κατά των μονοπωλίων, γιατί η κυβέρνηση είχε το θάρρος να τα βάλει με τις πολυεθνικές», αλλά και εκτιμώντας ότι «μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα σε αυτό το θέμα».

Διαβάστε επίσης:

«Έχετε επιλεγεί με ζητούμενο την… εντιμότητα» λέει ο Πιτσιλής σε προϊσταμένους ΑΑΔΕ μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης διαφθοράς στη Χαλκίδα

«Ενόχλησε» πάλι τον πρέσβη του Ισραήλ ο Κασσελάκης: Ήλπιζα ότι θα καταδίκαζε τις θηριωδίες της Χαμάς

Κέρκυρα: Διαμαρτυρία γυναίκας για την απόδοση δικαιοσύνης για τα Τέμπη – Τι απάντησε ο Μητσοτάκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05.07.2024 00:57