search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05.07.2024 01:05
MENU CLOSE

«Έχετε επιλεγεί με ζητούμενο την… εντιμότητα» λέει ο Πιτσιλής σε προϊσταμένους ΑΑΔΕ μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης διαφθοράς στη Χαλκίδα

27.05.2024 21:18
pitsilis-new

Αίσθηση προκάλεσε το μήνυμα του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, στους προϊσταμένους των ΔΟΥ, των ελεγκτικών κέντρων, των τελωνείων όλης της Ελλάδας, καθώς και των κεντρικών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ και υπηρεσιών, μέσω τηλεδιάσκεψης, μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος των εφοριακών που εκβίαζε επιχειρήσεις στη Χαλκίδα.

Όσον αφορά την υπόθεση της ΔΟΥ Χαλκίδας, προφυλακιστέες κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους σε ανακριτή και εισαγγελέα η μέχρι πρότινος διευθύντρια και ακόμη μία υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας, για την εμπλοκή τους στο κύκλωμα εκβιασμών επιχειρηματιών, αντιμέτωπες με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν άλλοι πέντε κατηγορούμενοι, στους οποίους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ορίστηκε εγγύηση 10.000 ευρώ και υποχρεούνται να εμφανίζονται δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται κοντά στην κατοικία τους.

«Έχετε όλοι επιλεγεί με δυο ζητούμενα: εντιμότητα και αποτελεσματικότητα. Μην αφήνετε το ο,τιδήποτε να ακυρώνει τη δουλειά και την προσπάθεια όλων μας όλα αυτά τα χρόνια. Τόσο εσείς, όσο και οι συνάδελφοί σας έχετε υποχρέωση να περιφρουρείτε την ακέραια και αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ, με στόχο πάντα την εξυπηρέτηση του πολίτη με πλήρη διαφάνεια. Όπως έχω δείξει από την πρώτη στιγμή, δεν ανέχομαι και δεν πρόκειται να ανεχθώ εστίες και συμπεριφορές διαφθοράς. Όπως δεν πρόκειται να ανεχθώ καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση πολιτών κι επιχειρήσεων», είπε σήμερα ο κ. Πιτσιλής προϊσταμένους των ΔΟΥ, των ελεγκτικών κέντρων, των τελωνείων όλης της Ελλάδας, καθώς και των κεντρικών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ και υπηρεσιών, αν και η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας, ορίστηκε επικεφαλής, με απόφαση του ίδιου, πριν από περίπου έναν χρόνο και μάλιστα με «ειδική Αιτιολογία του Διοικητή της ΑΑΔΕ».

Μόλις το Σάββατο έδωσε εντολή για εσωτερικό έλεγχο επί της διαδικασίας επιστροφών φόρων, αλλά και χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί τόσο στις ΔΟΥ, δειγματοληπτικά, από όλη την Ελλάδα, σε πρώτη φάση, όσο και στο κεντρικό σύστημα, ενώ νωρίτερα είχε σπεύσει να νίψει τας χείρας του και να δηλώσει την «αυτονόητα αδιαπραγμάτευτη μηδενική ανοχή μας στη διαφθορά»

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται ο έλεγχος από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΑΑΔΕ στην ΔΟΥ Χαλκίδας, μέσω της εξέτασης και ανάλυσης όλων των αρχείων, δεδομένης και της εντολής του διοικητή της ΑΑΔΕ για έλεγχο σε βάθος πενταετίας.

Διαβάστε επίσης:

Κέρκυρα: Διαμαρτυρία γυναίκας για την απόδοση δικαιοσύνης για τα Τέμπη – Τι απάντησε ο Μητσοτάκης

ΠΑΣΟΚ σε Μητσοτάκη: Ο λαός γνωρίζει πώς ήταν η Ελλάδα και πώς την άλλαξε ο Ανδρέας Παπανδρέου

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για τη λανθασμένη κοστολόγηση μέτρων του κόμματός μας από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05.07.2024 01:03