search
ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 04:51
MENU CLOSE

Ιράν: Νεκροί ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών – Βρέθηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου (videos)

20.05.2024 07:40
ebrahim_raisi_new

Νεκροί είναι ο 63χρονος πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας Εμπραχίμ Ραϊσί και ο 60χρονος υπουργός Εξωτερικών Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν.

Την είδηση μεταδίδουν τα Ιρανικά μέσα ενημέρωσης, σημειώνοντας πως νεκροί είναι και οι όλοι οι αξιωματούχοι που επέβαιναν σε ελικόπτερο Bell 212 το οποίο συνετρίβη χθες, Κυριακή (19/5), σε ορεινή περιοχή υπό πολύ κακές καιρικές συνθήκες.

Τον θάνατο του Εμπραχίμ Ραΐσι επιβεβαίωσε και ο αντιπρόεδρος του Ιράν Μοχσέν Μανσούρι, με ανάρτησή του στο X.

«Ο Αγιατολάχ μαρτύρησε», έγραψε σε ανάρτησή του το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Την είδηση μετέδωσε και τo ιρανικό πρακτορείο Mehr αναφέροντας ότι όλοι οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο «έγιναν μάρτυρες». 

Το πρακτορείο ειδήσεων MEHR μετέδωσε ότι «όλοι» οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο «έγιναν μάρτυρες».

Εκτός από τον πρόεδρο του Ιράν και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, στο ελικόπτερο επέβαιναν άλλα επτά άτομα, τα οποία επίσης θεωρούνται νεκρά. Πρόκειται για τον κυβερνήτη της επαρχίας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν Μαλέκ Ραχματί, τον ιμάμη της προσευχής της Παρασκευής της Ταμπρίζ, Mohammad Ali Alehashem καθώς και έναν πιλότο, τον συγκυβερνήτη, τον αρχηγό πληρώματος, τον επικεφαλής ασφαλείας και έναν άλλο σωματοφύλακα.

Ο πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας Εμπραχίμ Ραϊσί εξελέγη το 2021 και ήταν 63 ετών και ο υπουργός Εξωτερικών Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν ανέλαβε το αξίωμα επίσης το 2021 και ήταν 60. 

Μόνο συντρίμμια στον χώρο του δυστυχήματος

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου επιβεβαίωσε μιλώντας στην ιρανική κρατική τηλεόραση ότι δεν εντοπίστηκε καμιά ένδειξη ζωής στον τόπο όπου συνετρίβη το ελικόπτερο Bell 212 που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι , τον υπουργό Εξωτερικών Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν και άλλους αξιωματούχους.

Αξιωματούχος είχε δηλώσει νωρίτερα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι δυστυχώς φαίνεται πως όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί, προσθέτοντας ότι το ελικόπτερο κάηκε ολοσχερώς.

Είχε προηγηθεί η είδηση για τον εντοπισμό των συντριμμιών του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε ο πρόεδρος του Ιράν. Η επιβεβαίωση έγινε από την Ερυθρά Ημισέληνο, καθώς ανέφερε ότι οι ομάδες διάσωσης εντόπισαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Ραΐσι και η κατάσταση δεν είναι καλή.

«Το ελικόπτερο του προέδρου εντοπίστηκε. Ομάδα έρευνας και διάσωσης πλησιάζουν τον τόπο της συντριβής (…) η κατάσταση δεν είναι καλή», τόνισε ο επικεφαλής της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου Πιρχουσέιν Κουλιβάντ.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας τουρκικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένα εναέριο όχημα τύπου Akıncı εντόπισε πηγή θερμότητας για την οποία υπήρξαν υποψίες πως ήταν τα συντρίμμια ελικοπτέρου που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο (Εμπραχίμ) Ραϊσί και οι συντεταγμένες κοινοποιήθηκαν στις ιρανικές αρχές, ανέφερε τις πρώτες πρωινές ώρες το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μέσω X.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονιστικό δρώμενο στη Βαρκελώνη: Χιλιάδες διαδηλωτές παρίσταναν τους νεκρούς στη Γάζα (video)

ΗΠΑ κατά Σιλιάνοφσκα για την ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας: «Απογοητευμένοι που δεν χρησιμοποίησε το συνταγματικό όνομα της χώρας»

Μπάιντεν: Πήγε σε κολλέγιο Αφροαμερικανών και… του γύρισαν την πλάτη για τη Γάζα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.07.2024 02:57