search
ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 15:50
MENU CLOSE

Κοτόπουλο «παντρέψου με»

20.01.2024 06:14
checkenmarryme

Κρεμώδες, ζουμερό και πεντανόστιμο, το κοτόπουλο “marry me” είναι το ιδανικό πιάτο για να ετοιμάσετε στον ή στην σύντροφό σας για να σας κάνει ή να δεχτεί την πρόταση γάμου.

Η συνταγή με τον κωμικό τίτλο, που έχει γίνει viral στο tiktok, ετοιμάζεται γρήγορα και εύκολα, με φιλέτο στήθος κοτόπουλο που φωλιάζει μέσα σε πλούσια σάλτσα κρέμας και λιαστής ντομάτας.

Μπορεί να μην σας εξασφαλίσει την πολυπόθητη πρόταση γάμου, αλλά είναι σίγουρο ότι θα κατακτήσει τις καρδιές όλων όσων το δοκιμάσουν.

Υλικά για τη Συνταγή

3 μεγάλα στήθη κοτόπουλου, καθαρισμένα και κομμένα κατά μήκος σε λεπτές φέτες

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

50 γραμμάρια (6 κουταλιές της σούπας) αλεύρι γ.ο.χ.

30 ml (2 κουταλιές της σούπας) ελαιόλαδο

30 γραμμάρια (2 κουταλιές της σούπας) βούτυρο

3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

240 ml (1 φλιτζάνι) ζωμό κότας

240 ml (1 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος, πλήρης

45 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) παρμεζάνα, τριμμένη

¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες μπούκοβο

¼ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι

1/3 φλιτζανιού λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες

Λίγα φύλλα βασιλικού για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1.Αρχικά αλατοπιπερώστε τα φιλέτα κοτόπουλου, περάστε τα από το αλεύρι και τινάξτε τα για να αποβάλλετε την περιττή ποσότητα.

2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Ροδίστε τα φιλετάκια (μην γεμίζετε υπερβολικά το σκεύος και δουλεύετε σε παρτίδες) για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν εξωτερικά. Μεταφέρετε σε πιατέλα, σκεπάστε τα και αφήστε τα στην άκρη.

3. Στο ίδιο σκεύος σοτάρετε το σκόρδο για ένα λεπτό ή μέχρι να μυρίσει. Συμπληρώστε με το ζωμό κοτόπουλου και ξεγλασάρετε, ξύνοντας τυχόν κομμάτια που έχουν κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας με μια ξύλινη κουτάλα.

4. Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και προσθέστε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα. Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια πασπαλίστε την με το μπούκοβο, το θυμάρι και τη ρίγανη.

5. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση, προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες και επαναφέρετε το κοτόπουλο στη σάλτσα. Σιγοβράστε και αφήστε το να πήξει ελαφρά για λίγα λεπτά ακόμα.

6. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού και σερβίρετε το κοτόπουλο πάνω σε ζυμαρικά ή ρύζι.

Διαβάστε επίσης:

Τούρτα Ναπολέων, χωρίς ψήσιμο, με σφολιατάκια παλμιέ

Γαριδόσουπα με κριθαράκι και λαχανικά

Μηλοτηγανίτες ρολάκια, γεμιστές με μαρμελάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 15:50