search
ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 21:35
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Άγριο παρασκήνιο για το χρίσμα της Κουμουνδούρου – Καλεί τη Δευτέρα τον Νίκο Παππά για τον δήμο της Αθήνας

29.07.2023 17:12
zaxariadis_pappas

Επεισοδιακή και με άγριο παρασκήνιο εξελίσσεται η διαδικασία επιλογής υποψηφίου δημάρχου Αθήνας για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η μάχη στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας κρίνεται εξόχως σημαντική για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και ένα κρας τεστ για τις νέες ισορροπίες στο εσωτερικό του, μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα.

Η Πολιτική Γραμματεία που συνεδρίαζε επί ώρες την περασμένη Παρασκευή οδηγήθηκε τελικά στην τελικά στην επανεξέταση της υποψηφιότητας του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά, παρότι στο μεσοδιάστημα – από τις εθνικές εκλογές και μετά – εμφανίστηκε ως «καμένη» η περίπτωσή του. Η δε συνεδρίαση ήταν τεταμένη και έφτασε μέχρι και σε μία σκληρή ψηφοφορία, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Στην ψηφοφορία επικράτησε η πρόταση να υπάρξουν συζητήσεις με τον κ. Παππά, εξ ου και ο κοινωνικά δραστήριος αθλητής θα κληθεί τη Δευτέρα στην Κουμουνδούρου για να συζητηθεί το εάν και πώς μπορεί να προχωρήσει μία υποψηφιότητά του για το δήμο της Αθήνας, στις νέες συνθήκες. Σημειωτέον ότι ο ίδιος ο κ. Παππάς διαψεύδει ότι έχει αποσύρει το ενδιαφέρον του για τη δημοτική μάχη, όπως είχε διαφανεί (ή ερμηνευτεί) από κάποιους η απουσία επαφής μεταξύ των δύο πλευρών.  

Το θέμα είναι ότι στην Πολιτική Γραμματεία αμφισβητήθηκε αρχικά ότι υπάρχει απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για τον κ. Παππά. Ουσιαστικά δηλαδή αμφισβητήθηκε η ανακοίνωση που έκανε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής πριν τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ότι το κόμμα θα τον στηρίξει για το δήμο της Αθήνας.

Η αντιπαράθεση που ακολούθησε είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον για τις διαθέσεις διαφόρων πλευρών εντός του κόμματος.

Το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει απόφαση απορρίφθηκε από πολλούς, οι οποίοι αντέτειναν ότι την ανακοίνωση του κ. Τσίπρα, ακολούθησε διαδικασία και σχετική θετική τοποθέτηση της Κεντρικής Επιτροπής.

«Μα, ο Αλέξης Τσίπρας έχει φύγει πλέον από την ηγεσία», σημείωσαν κάποιοι, που δεν επιθυμούν τον κ. Παππά, αλλά κάποια άλλη λύση – προτιμούν τον Κώστα Ζαχαριάδη κατά κύριο λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες.

«Ο Τσίπρας έφυγε, αλλά η Κεντρική Επιτροπή και οι αποφάσεις της παραμένουν. Αν λέτε ότι δεν υπάρχει ούτε Κεντρική Επιτροπή, τότε δεν υπάρχει ούτε Πολιτική Γραμματεία, άρα τι συνεδριάζουμε και τι αποφάσεις παίρνουμε;» ήταν ο αντίλογος, με τα αίματα να έχουν ανάψει για τα καλά.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε επικράτησε με ψήφους 21-16 η άποψη ότι παραμένει σε ισχύ η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και άρα πρέπει να εξεταστεί πρώτα τι θα γίνει με την υποψηφιότητα Παππά και μετά οτιδήποτε άλλο. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επιχειρήθηκε να αμφισβητηθεί και να επαναληφθεί η διαδικασία, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε και έτσι ο διεθνής μπασκετμπολίστας θα συζητήσει με την κομματική ηγεσία το πώς μπορεί να προχωρήσει η υποψηφιότητά του.

Εκτός εάν ο ίδιος ο κ. Παππάς εκτιμήσει στο μεταξύ ότι η συνεργασία είναι στην πράξη αδύνατη, ή οι όροι που θα του θέσουν από την Κουμουνδούρου (ή και ο ίδιος στην άλλη πλευρά) οδηγήσουν την προσπάθεια σε αδιέξοδο.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτοι έλεγχοι Χαρδαλιά σε μονάδες Ενόπλων Δυνάμεων

Γιώργος Πατούλης: Στον «αέρα» η υποψηφιότητά του – Παπανικολάου εξετάζει το Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζει τον Ιωακειμίδη για την Περιφέρεια Αττικής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 04.07.2024 21:34